2009. szeptember 29., kedd

Amőbázz nyulakkal! :)


Nem haladok semmivel, ezért megint csak mintát hoztam. Szerintem helyes. :)






2009. szeptember 27., vasárnap

Toldottam....


-Szivem, vettem egy munkásgatyát. Felvarrnál 5 cm-t a szárából, hogy holnap felhúzhassam?
-Persze.
Mosás után: -Hozzá tudsz toldani 5 cm-t?


Nos, ilyenek miatt nem készül táska, pedig tobzódnak a fejemben az ötletek.
Egy pizsi-, és egy melegítőnadrág kész, alakul egy utcai is, de semmi extra.





2009. szeptember 25., péntek

Idén végre...



... időben el kellene kezdeni a karácsonyra való készülődést.
Csak előbb befejezem a megkezdett pizsinadrágokat, utcai nacikat, varrok egy géptakarót, egy új huzatot a vasalódeszkára, Micinek kabátot, levehető huzat kéne a kanapéra, és a fotelekre, lógok a PIF-ekkel, egy táskával, ja nem is: kettővel... Ááááá, majd egyszer varrok karácsonyit! :D











2009. szeptember 21., hétfő

Verses párnák -kalapszalag és gépgyerek





Weöres Sándor: Kalapszalag


Volt az öregúrnak kalapja,
volt a kalapon egy szalagja.

Volt a szalagért nagy haragja,

amikor a macska bekapta.



Napok óta ez járt a fejemben. Talán végre kivarrtam. :D Most viszont más versikék zsongítanak.
Elkészült egy gépgyerek is.


Ágai Ágnes: Tegnap egy gépgyerekkel

Tegnap egy gépgyerekkel játszottam,
a keze helyén drótok lógtak,
a szemében villanykörték égetek,
és amikor haza akarták vinni,
berregett, mint a Papa borotvája.





Az M-es párna a barátnőm fiacskájáé, Mátéé lesz. Ő már okos, nagyfiú (elmúlt 3 éves), ezért mertem gomb-kerekes autót varrni rá.


A Barátság-takaró darabját is útnak indítom. Összevarrtam a hétvégén a blokkomat Abile blokkjával. Küldöm Marcsinak, de csak holnap, mert itt 4-kor bezár a posta, és nem értem oda időben. :( Úgy szeretném egyben látni a takarót! :)






2009. szeptember 19., szombat

Végre befejeztem...

Mici autósülésének a huzatát. :)


A hordozót már nem szereti, inkább ülne, ezért előszedtem a Peti által kinőtt Bobob ülést. A huzatán már meglátszott, hogy használták a fiúk, ezért varrtam rá újat. A gyári szövetet nem szedtem le, csak egy felső, levehető réteget kapott. Ez így lényegesen bonyolultabb volt, mint Peti ülése esetében, amikor simán szétvágtam az eredeti huzatot, és az alapján varrtam az újat. Most valahogy sajnáltam volna belevágni.... Így viszont néhol kicsit ráncos, hullámos, szóval nem teljesen tökéletes. Az öv pántjának hagyott "lyukaknál" ki is látszik az eredeti, kék kárpit. A Petiénél használt szürke anyag lett most is az alap, de kevésnek bizonyult, ezért kiegészítettem piros-fehér csíkossal, olyannal, mint a nyakpárnája. Narancssárga is került rá, mint a fiúkéra, de nem autó, vagy vonat, hanem cica. :)


Az új huzat körben gumis, így egy mozdulattal le tudom venni, ha mosni kell.


Sok minden készül(ne), pl. verses párnák. Kettő már csak befejezésre vár, de 8-10 itt tombol a fejemben. :D Valószínűleg ezért is fáj...


2009. szeptember 14., hétfő

Párna-hegyek és ovis cucc


Varrtam megint néhány nyakpárnát. Bocs a kép minőségéért, este fotóztam. Na, melyik lehet a kedvencem? Túl könnyű volt a kérdés? Hát, persze, hogy a piros, pöttyös. :)
A kék alapon tulipános, és a türkiz még megvan, a meskán várják a gazdáikat.


Petesz végre elkezdte az ovit. Eddig egy fránya vírus hátráltatta benne, de ma belevetette magát a közösségi életbe. :)) Élvezte, tetszett neki. Megmutatom a zsákját és az ágyneműjét. Bandó ovis ágyneműjét is felhasználtam a varrásukhoz: abból szabtam a zsák bélését, illetve a sötétkék autókat. Elvégre a bátyus már iskolás, neki nem kell a dominós huzat többé. (Itthon nagy takarót használ.)
A zsák táskafazonú, csak szélesebb, hosszabb. Bevarrós közbéléssel merevítettem. Egy nagy, kettéosztott zsebet kapott. Már megdicsérték az oviban. :)








2009. szeptember 11., péntek

Kutyás mei tai



Egy hete kezdtem el, tegnap végre befejeztem. :) Valahogy most minden hátráltatott... de a végeredmény tetszik. :)
Stílusra más, mint Timié, de fazonra ugyanaz, csak ívelt kapucnit kapott. A kapucni rögzítésén sokat gondolkodtam. Most a pántra is megkötőket varrtam. Felmerült még a csatos megoldás lehetősége, illetve arra is gondoltam, hogy pici karikákkal lehessen szabályozni a hosszat. Úgy, mint a karikás kendők esetében, csak mini műanyagkörökkel. Nektek mi a véleményetek? Mi tűnik a legjobbnak?



Legközelebb a mintát picit feljebb kell varrnom, mert így a kutyus egy része a baba popsiján van. Tudom, mert kipróbáltuk Micivel. Irtó kényelmes. :)


Az olyannyira kedvelt hullámos tűzést használtam most is. Talán védjeggyé válik. :) A képen nem igazán látszik, de a csonton van a címkém.


Mici érdeklődik:




2009. szeptember 10., csütörtök

Mert megígértem....

...még ezer éve, de elmaradt. Mea culpa... Az úgy volt, kérem szépen, hogy Melinda kérte a szitakötős táskám mintáját, én pedig elkezdtem keresni. Köcsögbe estem (vagy kétségbe, egykutya), mert sehol sem találtam a mintafüzetet. "Az nem lehet! Nemrég hímeztem belőle!" Aztán eszembe jutott, hogy nyaralás előtt bekészítettem a csomagba, hogy majd Balatonon hímezgetek belőle, de az utolsó pillanatban mégis kivettem, mondván lusta leszek, és passz. :D Na, akkor hová tettem?! Kerestem, de nem találtam. Aztán tegnap összefutottam vele a varrós szekrényemben: bebújt két anyagdarab közé. Fránya füzet! :)
Sok rizsa után a lényeg:



Jobb későn, mint soha, vagy ez már nagyon késő? :)



2009. szeptember 5., szombat

Ömlesztve

mutattok pár dolgot. :)

Jelenlegi kedvencem:

Gondolom, sokan felismeritek, hogy ez egy Ikeás ágytakaróból született. Annyira jó anyaga van, muszáj táskát varrni belőle! :D Egy darabig válogattam hozzá a kékes vásznakat, bélésnek, aztán ott sikítozott ez a vaníliaszínű, virágos, hogy próbáljam meg őt. Lám, milyen jó lett - szerintem. :)

Tulipános:




Ez meg egy horgoló- és kötőtűtartó, amit kérésre csináltam. Igazából ez csak tesztpéldány. :)




... és jópár UFO (unfinished object) is sorakozik az asztalon. Ennek elég prózai oka van. Ha a a gyerekek alszanak, varrni nem tudok, szabni viszont annál inkább. :) Ilyenkor gyártom előre a cuccot.


2009. szeptember 4., péntek

Nyeremények ide-oda :)

Nemrégiben nyertem Zsuzsi játékán. Ma megérkezett a meglepi, íme:


Egy tündéri muffinos kép volt benne, és egy szuper receptgyűjtemény. Nagyon örülök neki, köszönöm itt is, Zsuzsi! :))

Tegnap odaért Nyafkamacskához az Oscar, amit nálam nyert. Bélával mutatta meg. :))
(Hehe... ezt jól teletűzdeltem linkekkel... :D)






2009. szeptember 2., szerda

Gyertek ti is...


...játszani! :) Most az Xszemesbolt (www.xszemesbolt.hu) hirdetett nyereményjátékot. Háromféleképp lehet nevezni, és összesen 9 nyertes lesz. Naná, hogy megpróbálom! :)



2009. szeptember 1., kedd

Ollótartó és tisztasági csomag


készült Andornak. A táskája színéhez hangoltam, de varrás közben jöttem rá, hogy mégsem tetszik, mert a csíkos anyag a kékkel az USA zászlót idézi. :S Na, ezt nem akartam... Most már mindegy. Lehet, hogy később majd kap újat.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails