2010. november 30., kedd

Fekete-fehér pöttyös szett

Megrendelésre készült ez a mobiltokból, zsepitartóból, neszesszerből álló szett. Eleinte féltem, hogy ha nem teszek bele semmilyen kiegészítő színt, csak fekete-fehér lesz, unalmasnak fog hatni, aztán meggyőztem magam, hogy jó ez így. Szerintetek? :) Flitterrel, gyönggyel díszítettem őket, és a neszesszer húzójára egy fém szivecske is került. Így teljes a kép nekem. :)



Ezt se tudom igazán jól fotózni, sajnos. :( A mobiltok fedeles, tépőzárral záródik. A zsepitartó is tépőzáras. A mintája Abile-tól van, tőle kaptam egy hasonló, jópofán hajtogatott darabot. Megkérdeztem, nem bánja-e, ha csinálok én is ilyesmit, és persze, hogy nem zavarta. Ilyennek ismerem. :) Na, jó, változtattam picit rajta. :) Nálam függőleges az osztás, és raktam rá tépőzárat. 
Most kerestem, hol mutattam az Abile-tól kapott zsepitartómat, és úgy tűnik, sehol, szóval gyorsan idebiggyesztem, hogy lássátok, milyen szépséggel lepett meg. Újra köszönöm. :)





2010. november 28., vasárnap

Fotóstáska



Bárányos, semleges színű fotóstáskát kért tőlem Lilla, adott géphez, adott méretben. Ajándéknak szánja, és megmutatta, ő milyen bárányos párnát varrt már a barátainak, akik a táskát kapják majd. Annyira tetszett a párnája, hogy gyors egyeztetés után,  pici módosítással fel is applikáltam ugyanazt a mintát a táskára.
A fedlap mágneszárral záródik, és a két oldalán tépőzárral, hogy ott se kukucskáljon ki a gép. :) A pánt állítható hosszúságú, de karabinerekkel van feltéve,  levehető. Így, ránézésre nem is látszik, mennyi munka van benne... de jó volt vele dolgozni. :) Remélem, örömet szerez majd. :)



2010. november 27., szombat

Szívesen

Hímeztem a géppel, aztán kerestem funkciót a hímzéseknek. :)
17 cm magas, 16 cm széles szívekre kerültek. Az akasztókhoz masnit és teklagyöngyöt is varrtam, így a szívem csücskébe kerültek. Ajtódísznek, vendégfogadónak, de akár ajándékkísérőnek is el tudom képzelni őket. Szerintetek? :)

Jajdeédes is megnézte őket. :)





Egy csokorral

A napokban megint készítettem pár virágot. A felső kettő kitűző, a másik három franciacsatra van varrva.


A meskára költöznek... :)

2010. november 25., csütörtök

Esküszöm, bordó! :D

Ha hiszitek, ha nem, bordó... Ilyen fotókra voltam csak képes. :/





2010. november 23., kedd

Miért, miért?

Miért nem tudok bordót fotózni?! Két bordó táskát is varrtam mostanában, de hiába próbálkozom a lakás különböző pontjain, illetve a szabadban, más-más fényviszony mellett fotózni, sosem sikerül visszaadnom az eredeti színeket. :( Piros lesz, vagy lilás, de véletlenül sem mélybordó. :( 
Használjátok a fantáziátokat! :)


Feltettem a meskára, hogy ne hanyagoljam már annyira azt a portált....
A másik bordó táskáról még ennyire sem jók a képek, azt majd később mutatom.

Díj

Edittől kaptam, köszönöm szépen. .)

Én már olyan sokszor írtam 7 dolgot magamról, hogy már talán untok is. :) Most kihagyom.... Csak köszönöm! :)


2010. november 21., vasárnap

Kívül csíkos, belül pöttyös, mi az?

Ha feldobom, és leesik, akkor is ugyanolyan. Na mi? Karácsonyi szatyrok, gyerektáskák, ajándéktasakok - ez mind jó megfejtés. :)) Te minek használnád őket? 








Az adventi vásárra készültek, de nem tiltakoznék ellene, ha így, a blogon keresztül gazdára találnának ;) , szóval, ha megtetszik valakinek, írjon nyugodtan. (ledorka@gmail.com) A minta és a dísztűzés mindegyiken más, de az anyagok (állati jó  anyagok, imádom őket :) ) ugyanazok, mert nekem mégiscsak a piros-fehér az igazi karácsonyi színösszeállítás. :) Nektek mi a kedvenc ünnepi színetek?





2010. november 20., szombat

Skandináv karácsony

Újabb féltett anyagot használtam. :) Ez ráadásul kiabálós anyag, mert összevarrtam a fehérrel, és üvöltött a világoskék csipkéért. :)




Ezt meg Julcsi kedvéért: szűkebbre varrtam a huzatokat, hogy dundibbak legyenek a párnák. Így jók? :D
Á, nincs is megfelelési kényszerem... :P Most miért mondod?! Dehogy vagyok mániákus! Legfeljebb egy hangyányit... :)



2010. november 19., péntek

Bogyók masnival

Mediterrán színvilág, csipetnyi romantika, bogyók, masnik.... Tetszik? :) Szintén féltett, őrizgetett anyag volt, de belevágtam végre. :D




2010. november 18., csütörtök

Kanadai fenyők

Tegnap rádöbbentem, hogy nyakamon az adventi vásár (dec. 5.), amire még nem volt időm készülni. Neki is láttam. :) Végre belevágtam az egyik klassz kanadai anyagomba, ami még tavasszal került hozzám egy cserebere révén Móni jóvoltából. Csodás. :) Kombináltam egy kis kockással, farkasfoggal, és scrap-gombokkal. 
A leeső anyagcsíkból pedig neszesszer készült. :) Megint előjött belőlem a skót vér... :P




A hóemberes kulcstartó meg prototípus. Nekem kedves a mosolya, azt hiszem, lesz még. :) 
A megrendelésekkel is haladok, most reménykedek, hogy nem torlódik majd össze minden december elejére. Lassan megtanulom beosztani az időm. Remélem, ez nem csak illúzió...




Köszönöm.....

...a szavazatokat. 
62% -otoknál gyorsan betölt a blogom, 37%-nak még mindig nem az igazi. Nyilván függ a net sebességétől is (ezen nem tudok segíteni...), és a képek számától, méretétől - ez az én saram. Nem lesz kevesebb a fotó, de egy ideje jóval kisebb képeket töltök fel. Igyekszem eltalálni a méretet, aminél még élvezhető, kellően nagyítható, de azért viszonylag gyors a betöltés.




2010. november 17., szerda

2010. november 16., kedd

Virágok megint

Kathy-től kaptam három virágnak való, gyönyörű anyagot: egy pink  és egy kék organzát, és egy egészen különleges, csillámos, lime színű tüllt. Ki kellett próbálnom, milyenek kinyílva. :))



Kombináltam lime organzával is a tüllt:



Ezek meg egy alkalmi ruha kiegészítői lesznek, így, hárman együtt:




2010. november 15., hétfő

Nyakmelegítő

Micinek kötöttem-horgoltam egy nyakmelegítőt. Falat méret, így hamar megvolt. :) Az alap egyszerű patentkötés: egy sima, egy fordított. Ezt horgoltam körbe, illetve az egyik végén kialakítottam egy félkörívet, erre került e gomblyuk, és ez fölé a dupla szirmú virág.


A virág elrejti a gombot, de itt félrehajtottam, hogy megmutassam.


Istenien puha, és élőben még szebbek a színei. Gran a fonal neve, és vettem még két gombócot, olyan szép. :)

Reggel le akartam fotózni Micin is, erre Petesz is odaállt pózolni. :)) Nem hagyhattam ki! :)))



Mindketten hátratett kézzel.... :D

A füle miatt....

..muszáj idetennem ezt a szatyrocskát. Ajándéktasakként funkcionált, ebben adtuk a kisebbik unokahúgom szülinapi meglepetését. Annyira jól megy ez a fül az anyaghoz! Sajnos, csak egy kis darab volt a boltban a csíkos hevederből, azt el is hoztam. Még egy tasakra elég. (A bélés rózsaszín kockás.)




Rilla babája





Nekünk már van egy babánk tőle, amihez cserebere útján jutottam, de nem bírom kihagyni a lehetőséget, hogy nyerjek mellé egy barátnőt. :)
 

2010. november 14., vasárnap

Szeretem

Szeretek rátétezni. Induláskor felteszek pár amorf anyagdarabot az alapra, majd addig tűzögetem, míg kialakul egy nyuszi:

...vagy traktor:

...esetleg katica, ami feliratra mászik:

...de ha csak a betűk formálódnak, az is jó:


Néha még varrás közben is tartok tőle, hogy ezek csak formák, nem adnak majd ki figurát a végén, de mire befejezem, mindig ott a lélek is bennük. Szeretem, no. :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails