2011. április 30., szombat

Hármasikrek...


...de nem egypetéjűek. :) Mondhatnám úgy is, hogy variációk egy témára. Festegettem, kukacoltam, varrogattam.
Bizarr a zöldessárga csipke? Nekem elsőre az volt, de már tetszik. Ti hogy vagytok vele?


Születés Hete - Pécs


Idén is megrendezik a Születés Hete programsorozatot. A honlapon megtaláljátok a helyszíneket, eseményeket.
Pécsett a belvárosban lesznek rendezvények, mint mindig. A Civil Közösségek Házának udvarán (7624 Pécs, Szent István tér 17.) lesz egy mini kézműves vásár is. Ott megtalálsz majd csütörtökön (május 5.) ! :)
Jöttök? Viszek neneteptét is.... :)



Ízelítő a programokból:
2011. május 4. Lénau Ház (Pécs, Munkácsy u. 8.)

10.00-10.45 Tárlatvezetés és filmvetítés a Hordozókendők és női sorsok, Hordozókendő a baranyai németek viseletében című kiállítás keretében
11.00 Cord Blood Center az őssejt központ
11.00 – 12.00 Hordozókendő bemutató, Hurcibaba Klub
15.00 – 15.30 A hordozás lélektani jelentősége, a kötődő nevelés– Goldmanné Fehér Hajnalka gyermekszakpszichológus,
15.30 – 16.00 Ringató – Baliné Valkai Anita,
16.00 – 17.00 Kismamabérlet, közlekedés kisbabával… - Fórum:
17.00 – 17.30 Babakocsis és hordozókendős felvonulás az akadálymentes közlekedésért


2011. május 5. Civil Közösségek Háza (7624 Pécs, Szent István tér 17.)

Szülészet bábállapotban – szülészet újjászületése c. rendezvény
9:00-10.30-Tükörterem
Világra jönni –First Cry Különböző kultúrákban hogyan élik meg a nők a várandósságot, szülést, születést. Csodálatos képek-országok, népek.
dokumentumfilm
10.30-12.00 Tükörterem
"Born in the USA" - Világra jönni az Amerikai Egyesült Államokban
Danielle Taubman, hallgató, Michigan Egyetem, USA, a KANGA Egyesület önkéntese
12:30-13:00-Méhes Károly Terem
Szüléssel és bábasággal kapcsolatos nemzetközi jó gyakorlatok Ausztriában és Hollandiában
Bodor Andrea Lili pszichológus, dúla, szülésfelkészítő-oktató és Árvay Zsófia pszichológus
13:00-13:45 -Méhes Károly Terem
A bábaság, mint ősi női hivatás napjainkban – gondolatok a bábai modellről
Harmat Hajnal bába, szülésfelkészítő-oktató
13:45-14:45 Méhes Károly Terem
Jól szülni, jól születni –interaktív beszélgetés
Bóni Tünde bába, védőnő, szülésfelkészítő-oktató
14:45-15.00 Méhes Károly Terem-előtér/udvar
Születés bábállapotban
Salome Enikő Szentpály-Juhász dúla
15:00-17.30 Méhes Károly Terem
Otthon szülés-miről van szó?- kerekasztal-beszélgetés
17:30 Tükörterem
Babák- Az első év
dokumentumfilm

A rendezvényre a belépés díjtalan.
A rendezvény ideje alatt az udvarban, rossz idő esetén fedett helyen 9:30 és 18 óra között játszóház működik.

2011. május 6. péntek, Tesz- Vesz Kuckó Játszóház (Pécs, Szent Mór utca 5.)
18.00 - 20.00 Császármetszés – Császár-morzsák - dr. Varga Eszter pszichiáter, Bodor Andrea Lili pszichológus, dúla, szülésfelkészítő-oktató




Most Te is segíthetsz....



... azzal, hogy minél több emberhez eljuttatod ennek a Kisfiúnak a hírét! Fogjunk össze Harcoskáért! Veres Csabika 2008. március 18-án látta meg a napvilágot, koraszülöttként. Születésekor 1130 gramm és 37 cm volt.
Idén betöltötte a harmadik életévét, és a mai napig nem evett és nem ivott még semmit a száján keresztül. Diagnózis nincs... Folyamatosan szondán keresztül mobil pumpával táplálják. A mobil pumpához a szerelék havi 25.000-30.000 Ft. Az otthoni fejlesztése alkalmanként 4.500-5.000 Ft között van. Nagyon sok mindenre szükség lenne a gyógyuláshoz, de három év költsége igen csak megterhelte a család kasszáját.
Létrehoztak Neki egy Facebook oldalt (IDE KATTINTVA csatlakozhattok), hogy ezzel keressenek segítőket. Elsősorban nem pénzt gyűjtenek, hanem szeretnének találni egy orvost, aki felállítaná a diagnózist és el tudnának indulni a gyógyulás útján. Próbálkoztak bejutni a médiába, ezidáig hiába.

Amit mi tudunk tenni Harcoskáért:
  • Csatlakozzatok a Facebook oldalához, hogy minél többen megismerjék Őt. Soha nem lehet tudni, hogy melyikünk ismerőse figyel fel Rá, lehet, hogy Nálad van a megoldás...
  • Ha van rá lehetőséged, akkor oszd meg ezt a bejegyzést a saját ismerőseiddel, küldd el e-mailen, terjeszd bármilyen formában, hogy a Kisfiú álma arról, hogy egészséges legyen, valóra válhasson...
  • Ha anyagilag tudod támogatni Őket, akkor magánszemélyként Szabadi Szilvia néven van Erste Bankos számlaszámuk, ide akár 100 Forintot is átutalhatsz: 11600006-00000000-34974500
    Ha cégen keresztül segítenél, akkor A Reménysugár a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítvány keresztül tudtok támogatást nyújtani az alábbi számlaszámra: OTB BANK Rt. 11719001-20324043
    BUDAPEST BANK Rt. 10103881-49133800-01000005. Nagyon fontos, hogy a megjegyzés rovatba tüntessék felé, hogy Veres Csaba részére külditek a pénzt, mert csak akkor kapják meg a támogatást, így célzottan viszont eljut hozzájuk. Veres Csaba neve mellett adjátok még meg a cég címét és adószámát a megjegyzés rovatban, s az alapítvány, igazolást fog küldeni a támogatásról és az így leírható az adóból. Aki alapítványon keresztül utal, kérem, e-mailen jelezze Harcoska anyukájának (szasa29@gmail.com), mert a későbbiekben tájékoztatnak mindenkit Csabika állapotáról, aki segít a gyógyulásban.
Csabikáról többet is megtudhattok ITT.
Köszönöm, hogy megpróbáltok Ti is segíteni!

(A szöveget Harcoska, azaz Csabi blogjáról másoltam be. Drukkolok neki, és igyekszem segíteni, ahogy tudok... )

2011. április 29., péntek

Apró táska, ami nagy

...tervezést igényelt.


Ránézésre azt mondhatod: egyszerű darab, semmi extra. Akkor is ezt mondod, ha elárulom, hogy egy 40x40 cm-es irányított mintás párnahuzatot kaptam, aminek csak az egyik oldalát használhattam, és abból kellett elkészíteni ezt a táskát - méghozzá adott méretben, adottf ormára? (Egy kis műbőr táska volt a minta, ezt nem fotóztam, már visszaadtam.)
Bizony, ki kellett jönnie a 130 cm-es pántnak is, és a táskának is a párnahuzatból, úgy, hogy a fedlapra kerüljön a bordűr, és nem volt mindegy, hogy állnak a minták.
Kijött, sőt maradt is egy 10x17 cm-es és egy 7x 13 cm-es anyagdarab. :D

Mágneszáras, ez nem látszik, de attól még az. :)


2011. április 28., csütörtök

Nyerj neneteptét! :)


Timi ügyesen kitalálta, mi is a nenetepte. :) Nene=néni, tepte= lepke, nenetepte= angyalka, vagy tündér, vagyis szárnyas néni. :) Mindegy, hogy mesében van, vagy a varrógép mellett áll, Micus így hívja őket.

Szeretnétek egyet? És kettőt? :D Úgy terveztem, kisorsolok egyet a blogon, és egyet a Facebook-on. Nem feltétlenül őket, akik a képen vannak, a nyertesek választhatnak majd színt, szívesen készítek személyre szabott zsepis tündért is.

A blogon egyetlen feltétele van a játéknak: írd le itt, megjegyzésben, van-e már valamid, amit én varrtam, ha van, használod-e, szereted-e. Ha nincs, akkor azt, hogy mi tetszik legjobban a varrományaim közül. (Az öreg macik kapcsán jutott eszembe, jó lenne tudni, mi a sorsuk a nálam születetteknek... :) )

A Facebook-on ezen kívül lájkolni és megosztani is kell - szigorú vagyok. :D

Természetesen, játszhattok akár mindkét helyen is: dupla esély. :)
A jelentkezési határidő: május 7. éjfél.


A képeken látható tündérekről azt kell tudni, hogy rettentő huncutak! Még a repcére is felmásztak. A fotózáskor fújt a szél, ezért csapkodtak a szárnyaikkal, vártam, mikor szállnak fel. :))))



2011. április 27., szerda

Nenetepte és maci


Ez a nap Micié lett. :) Reggel már mutattam a táskáját, és délután is fotóztam, mikor Petiért mentünk az oviba, ezúttal nem a táska miatt, hanem a maci miatt. Az ölelgetett jószág az én Anyukám gyerekkori játéka volt. :)
A képen van még egy mackó, csak nem látjátok: a táskában csücsül egy kisebb fajta, ő is 40 fölötti jószág, egy távoli rokontól örököltük. Mindkét medvegyet egy komód tetején tartom, emlékek. Micus viszont rádöbbentett, hogy a régi játékok is játszásra valók, nem dekorációnak. Ölelgetni, dajkálni kell őket, és boldogok, ha jöhetnek velünk autózni. Okos ez a lány, no. :))
A macik alkotói biztosan örülnének, ha tudnák, hogy évtizedek múltán is szeretett társ a művük. Én is örülnék, ha azt tudnám, hogy bármelyik varrományom hosszú idő után is fontos a tulajdonosának... :)

Játszunk is! Ígértem, hogy lesz sorsolás, ha a Facebook-on eléri a 400-at a követőim száma. Megvan, köszönöm nektek. :) Már tudom is, mit sorsolok ki, de nem mondom meg, csak azt a szót árulom el, amivel Micus illeti: nenetepte.
Aki elsőként eltalálja, mit jelent, tripla eséllyel indul majd a sorsoláson! (Háromszor kerül a gömbbe a neve.)
Maga a játék holnap indul, most csak a háromszoros esélyért találgassatok! :)



Minden nőnek kell táska...



... a mininőknek is. :) Micának varrtam ezt a kis farmertáskát, még a névnapjára. (Emma, április 19.) Valahogy eddig nem fotóztam, de ma reggel lekaptam, mikor indultunk itthonról.
Az elejére a rátétszívet egy FércJutkától kapott cicás anyagól készítettem. Eddig csak őrizgettem, de végre belevágtam. :D A körülötte lévő kockás is ajándék, Molikától került hozzám. Így ez egy blogközi tatyó lett. :)
Aprócska, csak a legszükségesebbek férnek bele: egy birka, és egy-két kulcstartó... A képeken nem látszik, de állítható pántos, és mágneszáras, ahogy a nagyoké. :)


2011. április 25., hétfő

Nem pont olyan...


...ez a blog top10, mint gondoltam, sőt... Mégis most, mikor ránéztem, jó érzés volt látni, hogy több, mint 500 szavazat van a blogomon. :))
Nem vagyok elszállva, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem az enyém a legjobb, legnépszerűbb magyar blog, és azzal is, hogy csak több körülmény együttállásának (pl. sokan nem regisztráltak a "nagyok" közül, és talán az én olvasóim "szavazgatósabbak", mint másé. :) ) köszönhetem, hogy zömmel elöl van, de akkor is megtisztelő.
Köszönöm nektek, nagyon jól esik! :)

2011. április 24., vasárnap

Amikor napszemüvegben...


...vasalok a teraszon, az is megfordul a fejemben, hogy ez fimbe illő jelenet. Lehetne magyar film, de csakis groteszk, és a következő jelenetben fejenállva horgolnék, és Kispál lenne az aláfestő zene.
Vagy lehetne amcsi film is, nyilván Kaliforniában játszódó. Viszont akkor csak mellékszereplő lehetnék, a bejárónő, mert pl. Jennifer Anistont se láttam még soha vasalni egy fimen se. Ó, jaj... most mi legyen? Vállaljam el a mellékszerepet, vagy álljak neki fejen állva horgolni?




Nyilván túlságosan ráérek... :)

2011. április 23., szombat

Amikor ma reggel...

...meglátott a férjem, kezemben egy harisnyába bújtatott tojással, fülig vigyorogva közölte, hogy "nem kérdezem meg, hogy mit csinálsz", és gyorsan elment itthonról.
Nos, ezt csináltam. :) Hagymahéjjal, levélkékkel próbálkoztam. Ezzel a képpel kívánok nektek szép ünnepet, és jó pihenést!


A nyuszis tojástartó Bedő Anikó munkája.

2011. április 22., péntek

A ti cérnáitok...

... is folyton összekeverednek a dobozban? Én mindig színek szerint csoportosítva pakoltam be őket egy fémdobozba, de varrás közben, ahogy kivettem egyet-egyet, a többi eldőlt, aztán összekeveredtek, rendetlenek voltak. No, ennek vége. :) Ilyen klassz állványom lett az Aranykezű Mesteremberemnek (a férjemnek :) ) hála. :)))


U.i. Ha szeretnél hasonlót, akár személyre szabottan (konkrét méretben, adott tüskeszámmal), a ledorka@gmail.com-on érdeklődj bátran! :)


2011. április 21., csütörtök

Narancsos farmer



Egy narancsszínű farmer újrahasznosításával készült ez a táska, konkrét kéréseknek megfelelően. (A betétrészeken kívül minden új.) Belül a szokásos: belső zseb, karabiner, mágneszár.


2011. április 19., kedd

Beerylin Monroe és a nyulak

Cukotás márkájú bárányunk van. :) Timi kötötte, egy csere alapját képezi - persze, én még nem készültem el a cseretárggyal... Remélem, a héten meglesz.
Ránéztem a birkára és láttam rajta, hogy ő csakis Beerylin Monroe lehet. Ahogy a ruha szoknyarészét felfújja a szél... egyértelmű. :)

Csak most, csak nektek megmutatja a bugyiját is. :)


A Cica nevű nyuszink, akit már mutattam (Mica csakis Cicának hívja, ez rajta maradt), barátnőre lelt. Tündériek, imádnivalóak! :)

Gyarapodtunk három nyúllal is. :) Nyertem ÉvaLéna játékán, és bár eredetileg két nyuszit ajánlott fel, tudva, hogy három gyerekem van, hármat küldött. Nagyra értékeltem ezt a kedves gesztust. :)
A nyuszkák édesek, de muszáj volt lefotóznom a levelet is, mert ilyen szépséges kézírást nem mostanában láttam - ha egyáltalán láttam valaha... :)
Játszatok ti is ÉvaLénánál, most Túró Rudit nyerhettek! (Irtó jópofa, de már nincs képem jelentkezni érte. :D)





2011. április 17., vasárnap

Fémes is, angol is....





... és nekem nagyon tetszik. :) Az anyag angol, Laura Ashley, a gomb antik (értsd: néhai nagyanyám dobozából van :) ), a fül meg az én Édes Férjem munkája. Ez utóbbi (a fül, nem a pasi) levehető, ha mosni kell. Egyébként irtó jó fogása van (még mindig a fülről írok...) , nem vág a kézbe, kényelmes. Cipzáras lebegő zsebet varrtam bele (a táskába, no).

Részemről szerelem.... de eladó (a táska, továbbra sem a pacák). :) Lesz még hasonló, remélem, nem csak a saját örömömre. Nektek tetszik?

Fülek rendelhetők. :)



2011. április 16., szombat

Szekszárdi vásár

Nagyon örültem neki, amikor meghívást kaptam a szekszárdi waldorf iskola Szent György napi vigadalmára. :) Jó érzések kötnek a waldorfosokhoz, bár, a szekszárdiakat eddig nem ismertem, de bennük sem csalódtam. :)
Régen, amikor még Andorom pici volt, és Pécsett laktunk, sokszor elmentünk a pécsi waldorfosok kertovijába szombatonként. Élénken él bennem a közös főzések, a sok játék, a mesék emléke, a szép, békebeli hangulat. Ma is hasonlót élhettünk át. :)

Remek volt a vásár, csak így tudom jellemezni. :) Családias légkör, mókás játékok, csupa-csupa természetesség, vidám gyereksereg... élmény volt. Hoztam egy kis összefoglalót:

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Digital slideshow created with Smilebox

És persze kép a saját standunkról:


Meglátogatott két olvasóm is, akik a blogomról szereztek tudomást a rendezvényről. Érdemes volt kitennem a szórólap képét. :) Töpszlívi és családja is eljött. Örültem nektek, lányok! :)

Tünde, ha erre jársz, itt is köszönöm a meghívást! :) Nagyon jól éreztük magunkat. A juhtúrós-mascarpone-s szendvics pedig isteni volt! :D

Holnap délelőtt Pécsett leszek, a Vásárcsarnokban. Mindenkit szeretettel várok!


Tegnapi fotók



...Ildi jóvoltából. :) Köszönöm őket!
Az egyik újdonság (mindjárt három példányban) látható is: bagolypárnákat varrtam. Igazság szerint csak egyet kértek, de nem tudtam leállni, és milyen jó is, hogy több lett! :) Az Ubuljaimat nagyítottam fel. Mit szóltok hozzájuk? :)



Van ám más is.... :) És jövök még a mai vásár fotóival, beszámolóval. (No, ez hosszú lesz... :D)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails