2011. május 30., hétfő

Vásári beszámoló

A tegnapi Pécsi Portéka Vásárról is essék szó. :) Kaptam fotókat a kollegináktól, (mert nekem lyukas az agyam, és megint itthon felejtettem a gépet), többet is mutatok, hogy lássátok, érezzétek a hangulatot. Átjön? :)

A szokásos triónk, azaz Molika, Szirtes Dorka velem kupacban, kiegészült Káldy Julcsival. Tökéletesen passzol a csapatba az újoncunk! :))) Vihogós dumaparti volt 9 órán keresztül. :))
Ez az én asztalom - persze, a kukák mellett. Hiába, helyet választani tudni kell! :D Mellettem volt Julcsi, szemben Moli és Dóri. Volt még két fazekas, egy lekvárkészítő, nemezes, bőrös, újrahasznosítók... kit hagytam ki?


Dóri munkái:


Julcsi ékszerei:

Molika standja a szépséges párnák mögött:

És egy kép, ami beindítja a nyálelválasztást :D :


Íme Margit, a kutya, aki profi módon focizik: az orrával löki vissza a neki gurított labdát, a magas rúgásokért pedig vetődik, és a levegőben kapja el. :))) Tündérpofa.


Meglátogatott minket a lakberendező blogokat író Tanó Móni - nem is véletlenül, de erről még hallgatok, mint a sír.... :D
Készült közös kép is Mónival, mutassam? Nem Móni miatt kérdem... csak szívesen letagadnám magam, látva, hogy olyan alakom van, mint egy 5 literes befőttes üvegnek.... Ez vagyok én:


Na, jó csaltam. :D Ez 4 éves kép, és ráadásul Móni helyett a fiaim vannak velem rajta...

A lila pólós vagyok én, vagyis ebben a nőben vagyok benne valahol. :) Mónival, természetesen, minden a legnagyobb rendben. :) Öröm volt találkozni!


Egy idő után kivonultunk a kapualjba, átpakoltuk oda az asztalokat, íme arról is egy fotó. Jó, jó, kicsit szocreál a háttér, de kit zavar? :) Itt legalább árnyékban voltunk, és jobban látszottunk az utcáról is.



A képeket (az utolsó kivételével) Molika készítette, őt tessék dicsérni! :))) Ja, a lényeg: más moziba megy a barátnőivel, meg kávézóba, ha csajos napot akar, mi vásározunk. Jó volt. :))
Két hét múlva újra!

Ubulék Bencéékkel


Ilyen az, ha összegyűlnek a szomszédok, az Ubul-család és Bencéék, a sünök. :) Ezen a képen látszik, mekkorák is a baglyok: a kicsik 12 cm-esek, a nagyok 42 (!) cm-esek. Külön felhívnám a figyelmet a gengszter-bagolyra: jobb szélen, a csíkos öltönyben. :)

Lesz majd vásári beszámoló is, de megint elfelejtettem fényképezőgépet vinni... meg se lepődjetek! :D Elöljáróban ennyit: :)))))))



2011. május 28., szombat

Íme az új textiltáblák


Jóval kisebbek (17x12 cm), mint az eddigiek, egyszerűbbek is. Aki nem szereti a csipkét, csak egy cseppnyi romantikára vágyik (amit itt az anyag szolgáltat), annak tökéletesek. :)
A feliratok filcre hímzettek.


Egyszerűen kedves darabok


...készültek. :) Pakoltam, és a kezembe akadt két molino szatyor, ami évek óta sorsára vár a szekrényben. Már azon gondolkodtam, milyen rátétmintát varrjak rájuk, amikor a csipketerítők is előkerültek. Már meg is volt a díszítés. :) Az egyik terítő régi, ezt teával festettem, és szintén teával színezett csipkét varrtam a szatyor felső részére. Igazi vintage. :))
A másik terítő új, meg is hagytam fehéren, és fehér csipkét kapott a felső rész is. Ez is helyes, szerintem. :)



Ódon hangulat, amit rém egyszerű volt előidézni. :)))


2011. május 27., péntek

Levél nektek


Tegnap este írtam egy levelet, amit elküldtem azoknak a barátaimnak, ismerőseimnek, akikről úgy gondoltam, hogy nem haragszanak meg érte, és talán segítenének is. Aztán később, félálomban eszembe jutott még pár név, és még, és még.... majd rájöttem, hogy több barátom van, mint gondoltam. :) Hogy juthat el legegyszerűbben mindenkihez? Ha kiteszem ide. Úgy érzem, köztetek, kedves Olvasóim :) is lesznek, akiknek szól ez a levél. Bemásolom:



"Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Elindult egy remek kezdeményezés, Pécsi Portéka Vásár néven, ami a pécsi, és környékbeli kézműveseket segítené azzal, hogy kéthetente vasárnaponként, 10-18-ig vásározási lehetőséget biztosítanak Pécsett, a Király utca 9.-ben, a Velosophie-udvarban. Mivel én is a kézművesek csapatában vagyok egy ideje, tudom, mekkora szükség van erre a vásársorozatra, mennyire kevés az egyéb megjelenési esély.
A reklámra, marketingre viszont nem igazán akad pénz, így kevés emberhez jut el a hír. Arra szeretnélek megkérni Benneteket, hogy ha tudjátok, népszerűsítsétek a dolgot! Csatoltam a rendezvény plakátját. Ha esetleg elküldenétek néhány helybeli barátotoknak, akit érdekelhet, az is nagy segítség lenne. A kiegészítő szöveg lehetne annyi, hogy
"Pécsi Portéka Vásár kéthetente vasárnap 10-18-ig a Pécsett, a Király utca 9-ben, a Velosophie-udvarban."

Lehet, hogy úgy érzitek, ez csak a kézművesek érdeke, és Titeket nem érint, de én bízom benne, hogy mindenki jól jár a vásárokkal, idővel a belváros színfoltjává nőheti ki magát ez a rendezvény. Ha igényes, minőségi, egyedi munkákat szeretnétek megfizethető áron, érdemes lesz kilátogatni!
Eddig egy alkalommal gyűltünk össze, akkor textiles, nemezes, bőrös, fazekas, ékszerkészítő, macivarró, bögréket, és jelvényeket árusító grafikus, valamint lekvárárus volt jelen. Egyre többen leszünk. :) A következő alkalom most vasárnap lesz, május 29.-én. Szeretettel várunk! :)
A későbbiekben az is elképzelhető, hogy szombaton is, vasárnap is lesz vásár, talán hosszabb lesz a nyitvatartás is. (Pl. a POSZT idejére is így tervezzük.)

Olyan ismerősöknek küldöm el ezt a levelet, akikről feltételezem, hogy nem tekintik spamnek, és átérzik, hogy ez tényleg sok ember számára fontos lehet. Ha tévednék, és Téged pont zavartalak a levelemmel, elnézésedet kérem!

Üdvözlettel, szeretettel,

Dorka

Lehőcz Dóra"



Tudom, írtam már a Pécsi Portéka Vásárról, és talán azoknak, akik nem a környéken laknak, unalmas lehet a téma, de gondoljátok végig! Ha itt elindul ez a dolog, máshol miért ne mehetne? :) Késő este már ezen járt az agyam, hogy talán ez más városokban is működhet, és mindannyiunknak lendületet adhat. :) Már többször bebizonyosodott, hogy igenis létezik önzetlen összefogás.
Ha annyival erősítetek minket, reklámoztok, hogy kiteszitek a blogotokra a pirossal kiemelt mondatot, és a plakátot, nagyon hálás leszek. :)

Segítetek? :)



2011. május 26., csütörtök

Napocskások


Van egy kedves barátnőm, aki rendszerint úgy szokott varrományt rendelni, hogy "kellene, de holnapra". :) Most nem tudom, mi történt vele, de eltért a szokásától, és kerek 36 órát kaptam, hogy kitaláljam és megvarrjam az ovis ünnepélyükre a 3 ajándékot, amit vinni szándékozott. :D A sors fintora, hogy mégis csak az utolsó pár órában volt időm nekiállni.... Hiába, elsősorban anyuka vagyok, csak utána kézműves. :)

Az összecsukható szatyor mellett döntöttem. Napocskát varrtam rájuk, mert a Napsugár csoport óvónőiről, dadusáról van szó. Mindegyikre ráhímeztem a nevet is.
U.i. : telefonált, hogy kell még egy, mert valakit kifelejtett. :D Szóval, képzeljetek hozzá még egy darabot.




Odaért...

... Marcsihoz a csereajándékom. Nem, most kivételesen nem a postán múlott a dolog. :) Egy Marcsiék közelében lakó hölgy látogatott Pécsre, ő hozta Erdélyből az ajándékot, és vitte az enyémet. Egyébként, a találkozásunkkor megint rá kellett döbbennem, hogy milyen kicsi a világ! Ott volt a hölgy húga is, akivel egymásra ismertünk. :D Egy kézművesvásáron cseverésztünk vagy 20 percet mindenféléről. :D

A házi áldást mutattam már az útnak indítás előtt Marinak, a többit meglepetésnek szántam. Erről tudok mutatni saját fotót, a többiről csak hozottat. Az történt ugyanis, hogy egy "szép napon" a fényképezőgépem kártyahibát írt ki (nem először csinálja) és elszállt róla minden kép. Termékfotók, és egy szülinapi buli dokumentációja.... :/


No, de kértem képet Marcsitól, ezeket meg tudom mutatni. :)



Remélem, akkora volt Marcsi meglepetése, öröme is, mint a mienk, mikor megkaptuk az ő pakkját! :)))


2011. május 25., szerda

A játékfigura nyert...

... a táska lett a második, és a csomag is dobogós még. Megleptetek. :) Köszönöm a válaszokat! Egyeztetünk a másik bloggerinával, varrok, és majd lehet játszani. :)



2011. május 24., kedd

Mi az abszolút siker?


Bár ennyi erővel akár abszolút meglepetést is írhatnék...
Elárulom: ha valaki, aki pár hónapja megbántott, közli a gyermeke leendő keresztszüleivel, hogy a keresztelőre olyan takarót kér, amit én varrtam. Megpróbálták lebeszélni róla, elvégre most nyár jön, nem tudja majd kihasználni, de nem lehetett. Ez kell. Mert látott nemrégiben kettőt is ismerősöknél, amit én készítettem. Úgy látszik, ez elég volt...

Kösz, jól vagyok.... :))
Ez egy lényegtelen poszt, tessék nyugodtan átlapozni! Azért jól esett leírni... ;D

2011. május 23., hétfő

Kék angyal


...akinek semmi köze Marlene Dietrich-hez, mégis mindig rá asszociálok, ahányszor kézbe veszem ezt a házi áldást. :D
A megrendelőmnek mutattam pár angyalt, hogy válassza ki a neki legjobban tetszőt, és remek érzékkel szúrta ki ezt a kék ruhást. A ruci színei visszaköszönnek a virágokban. Szeretem. :)



Pécsi Portéka Vásár


Most vasárnap ismét lesz pécsi Portéka Vásár, és ha minden jól megy, akkor ezentúl kéthetente mindig. :)
Régóta kerestünk a lányokkal, Molikával és Dorkával egy helyet, ahol rendszeresen megjelenhetünk, egy társaságot, akivel érdemes összefogni. Már majdnem feladtuk, mikor véletlenül rátaláltam a Reartos lányokra. Ők szervezik a Pécsi Portéka Vásárokat, és nem is akárhol: Pécs egyik sétálóutcájában, pontosabban egy ottani ház udvarán, a színház épületétől pár lépésre.
A múltkori alkalom volt a bemelegítő. :) Úgy szeretném, ha minden pécsi, Pécs környéki, és az összes idelátogató tudna róla! Gyertek vasárnap a Velosophie udvarba! :) És vigyétek a hírt, hogy elindult valami nagyszerű, ami remélhetőleg nem csak a kézműveseknek öröm. :)
Várunk mindenkit szeretettel!



2011. május 21., szombat

Mit nyernél?


Nemsokára ismét lesz nyereményjáték egy másik bloggal közösen. Minek örülnétek? Táska legyen a nyeremény, vagy játékfigura (nagy méretű, 40 cm körüli jószágról van szó - újdonság, még meglepi ;D), esetleg nyakpárna, vagy házi áldás, netán több kisebb dologból áll csomag? Várom az ötleteket! :)
Felteszek egy szavazó modult oldalra, de itt se kíméljetek! :D A társblog szerzőjével is egyeztetek majd, de a ti véleményetek is nagyon fontos.


2011. május 20., péntek

Töltögetek...

...az Ötletek Boltjába is. Felraktam ezt a táskát, amit mutattam már nektek, de most újrafotóztam. Ha már úgyis megbámulnak... :D



2011. május 19., csütörtök

Maga a napfény (szett)

Saját festésű molinóból készült ez a táska-neszesszer együttes. A színeket engedtem érvényesülni, ezért nincs rajta különösebb díszítés és a tűzés is egyszerű. Vetex-szel, és vatelinnel merevítettem, így jó tartású, de könnyű táska lett. A virág levehető róla, kitűzőként használható, tehát tulajdonképpen 3 db-os szett.... Nekem maga a napfény. :)



A bélés is saját festésű, de narancssárga. Tettem fel egy fotót kifordítva is, hogy lássátok.


Ilyen a másik oldala:


Nem tudom, érdemes-e arról szót ejteni, hogy két teleknyire tőlünk építkeznek, így már nem csak az erre járók néznek erőteljesen hülyének, mikor kivonulok pár cuccal fotózni (most épp az út túloldalán fényképeztem), hanem egy komplett brigád is.... :D
Ezért a képért érdemes volt. (Szerintem...)



Csomagos

Nem rég járt itt a postás, hozott egy várt* és egy meglepetés-csomagot. Ez utóbbi Annától jött... mi lehet benne? Izgatottan bontogattam, és széles mosolyra húzódott a szám, mikor előkerült belőle ez a jószág.


Hogy miért is kaptam? Fogalmam sincs... Anna írta, hogy köszöni a segítséget a kezdeti lépéseknél - de hát én nem is tettem sokat, vagyis hogy alig, mert nem is kellett.... megy ez neki nélkülem is. :)) Mindenesetre nagyon köszönöm! :))


Van egy régi mulasztásom is. FércJutkánál beleszerettem egy gyűrűbe, tán még visongtam is érte virtuálisan. :D Megkaptam, és Judit olyan tündér volt, hogy Micimnek is küldött egy apró, cicás gyűrűt.
(Akkor csak homályos fotót sikerült készítenem, aztán meg kiment a fejemből a dolog, most ébredtem rá, hogy még nem is mutattam...)


A festettemet már sokan megcsodálták, szeretem is. Tudom, akkor írtam Juditnak, de itt is megköszönöm a kedvességét! :)


*A várt csomagban pedig benne lapult a csigás anyag! Juhhéj! :))

Ufotlanítás


Ha valaki azt gondolná a hópehely-minta alapján, hogy novemberben-decemberben elkezdett ufokat (unfinished object) végeztem ki, nem tévedne nagyot, sőt kicsit sem. :)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails