2012. március 28., szerda

2012. március 25., vasárnap

Vásár! Bigyóztam...

... például ilyen kis mütyűröket.

Répás csatok:


Nyúlfüles, levendulás illatzsákok:


Apróságok:


Ma vásár lesz Pécsett, Teca mama kisvendéglőjében, Égervölgyben 13:00-18:00-ig. Gyertek bigyózni, nyulazni! :)


2012. március 24., szombat

2012. március 22., csütörtök

Zászlógirlandok





220 cm hosszúak, 11 db 20 cm hosszú zászló van mindkettőn.
A kék Andreáé, a szépséges fotóihoz készült. Nézzétek meg az oldalát!

A piros-fehér-gombás vehető, vihető. :)

2012. március 21., szerda

Megjegyzések


Szomorúan tapasztaltam, hogy sok blognál megváltozott a megjegyzésűrlap. (Meglepő módon itt is, pedig nem állítottam át semmit.... ) Nincs lehetőség "pipálásra", az újabb megjegyzésekről való értesítés kérésére. Ti ezt hogy oldjátok meg? Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne visszaállítani a régi állapotot?


2012. március 17., szombat

Ninjago Petinek






...mert hogy ma van a névnapja, ugyanis az én Petim Petúr, nem Péter, mint sokan gondolják. :)
Már többször mondta, hogy tetszik neki a táska, amit Andornak varrtam, de ő Lego ninjago-sat szeretne, hát, végre elkészült. :)
Belülre került egy cipzáras duplazseb az apróságoknak. Nem túl jó a fotó - piros a zseb, kék kockás a élés, és kék kockás szalag került a cipzárra.


Majd készítek egy képet a tulajdonossal is, momentán nem ér rá... :)
És íme, itt a videó, hogy hogy rajzoljunk ninjago-t.




2012. március 15., csütörtök

Linkek a GAPS-hez


Mivel többen is írtak nekem, a diétáról érdeklődve, szeretném figyelmetekbe ajánlani a könyvön kívül a gaps.me oldalt. Fent, a kis zászlóknál be tudjátok állítani a nyelvet.
Két magyar blogot is találtam, ahol recepteket, tanácsokat olvashatunk. (Nyilván több van, de nem leltem rá az összesre.)
Mákos patkó
Judu's special

Érdekes, hogy pont most írt róla Andi, hogy ha valaki hajlik rá, hogy elkezdje az étrendet, akkor először az életvitelén változtasson, kerüljön közelebb a természethez. Mintha erre készülnénk évek óta... pedig nem. :) Kb. 7-8 éve fedeztem fel a mosódiót. Akkoriban sokan hülyének néztek miatta. Még Pestről kellett rendelni, nem volt úton-útfélen... Azóta használok háromszorosára higított 20%-os ecetet öblítő helyett. Kerülöm a vegyszereket, meggyőződésem, hogy a súrolókefe a leghatékonyabb tisztítószer. :)
Egy falu szélén vetünk telket, fa házat építettünk, természetes anyagokkal vesszük körül magunkat. Minden összevág.... Már csak a festegetésről kéne leszokni... :) és persze, megtermelni a saját élelmiszereinket.
A hó végén kivizsgálásra megyünk mindhárom gyerekkel, talán rátalálunk a megfelelő orvosra, aki segít nekünk. Petúr esete különleges, hiszen ő fruktóz malabszorpciós is, ezért a gyümölcsöket kerülnie kell, emiatt abszolút személyre szabott diétát kell kidolgoznunk. Ezen jár az agyam folyamatosan... Biztos vagyok benne, hogy hosszú, lassú, és nehéz folyamat lesz az átállás, de ne mondja nekem még egyszer senki, hogy nincs gyógymód, mert ez nem igaz! Az a szerencsénk, hogy mi "csak" beszédzavarral küzdünk (mint a lebontási zavar észrevehető megnyilvánulása), és ez is sokat javult már a mostani diétának köszönhetően is. Sosem adom fel. :)

2012. március 14., szerda

Bagoly és dínó





Kell-e leírás hozzájuk? :)
Az Etsy-re tettem őket, de ha valaki itt szeretné, 2900-ért vihetők. :)


2012. március 13., kedd

Muffin - mininőnek




Még mindig kistáska, rózsaszín és barna összeállításban. 20x20x5 cm, állítható pánttal, mágneszárral. Vehető, vihető. :) ledorka@gmail.com




Franciás - kicsiknek





Nem unjátok a rózsaszín-barnát? Remélem, nem, mert lesz még.... :)

20x20x5 cm-es gyerektáska mágneszárral, állítható pánttal, franciás bájjal. :) Egyelőre gazdátlan. (ledorka@gmail.com)


2012. március 12., hétfő

Testet öltve

Végre megérkezett a megrendelt tömőanyagom, és befejeztem az itt álló lapos izéket. :) Most ide zúdíthatnék egy csomó képet, de nem fogok, csak szép lassan adagolom....




Először is itt ez a bagoly. Varrás közben már mutattam, jó régen, csak aztán ezer más dolgom volt, háttérbe szorult őkelme. Pedig kér lett volna a kosárban hagyni, ugye? :)
Jó nagy, 42 cm. Tépőzáras és gombos szárnyai vannak, fűzős pocakja. Egyelőre gazdátlan. Ha valaki beleszeretne, írjon bátran! :) ledorka@gmail.com

Köszönöm, hogy már 600-an olvastok a blogon, a Facebook-on pedig 1041-en. :) Mostanában minden máson jár az agyam, csak nem játékokon, de ezt már tényleg illene megünnepelni. :)



2012. március 8., csütörtök

Minden szülőnek ajánlva :)

A félreértések elkerülése végett muszáj leírnom, hogy a kétségbeesésen már rég túl vagyok. Igen, volt két hónap, amikor rettenetesen magam alatt voltam, de akkor sem a depresszió győzött, hanem kerestem a megoldásokat. A diéta és a vitaminok nagyon sokat segítettek, de érzem, hogy lesz ez még jobb is. Pláne, hogy találtam egy könyvet, amelyet mintha nekünk írtak volna, pedig a címlapról ezt nem gondoltam volna....
Pontosabban, nem is én találtam. Az egyik barátnőm Peti esetéből okulva kivizsgáltatta a gyerekeit, és kiderült, hogy náluk is tápláléklebontási zavar okozza a problémákat! Nem is annyira egyedi az esetünk... :( Ő az utcán futott össze egy cöliákiás ismerősével, akinél pont ott volt ez a könyv. Ugye, hogy nincsenek véletlenek? :)
Megrendeltem, megérkezett, belevetettem magam, és iszonyúan meg vagyok lepve, hogy ezt eddig senki, egyik orvos se ajánlotta nekem!

GAP-szindróma a címe, és egy orosz származású, Angliában élő neurológus doktornő írta, akinek autista a kisfia. Az autizmus hallatán minden orvos legyint, hogy javítani lehet, de gyógyítani nem. Mit tesz a személyes érintettség?! Ez a doktornő megkereste a kiváltó okokat, és kidolgozott egy terápiás étrendet. 2 év után rendbejött a fia, és azóta sok-sok gyereknek, felnőttnek segített már.


Elmélete szerint a neurológiai problémák (pl. hiperaktivitás, diszek, autizmus, skizofrénia, bipolaritás, vagy egyszerű magatartászavar, figyelemzavar, stb.) gyökere az emésztésben keresendő. A vicc az, hogy ezt tudták már az ókorban is, és az 1800-as évek elején is diétával gyógyították pl. a skizofréneket, csak a "modern orvostudomány" söpörte félre a jól bevált módszereket.
Nyilván, aki nem foglalkozott eddig ilyesmivel, az értetlenül néz. Nekem, sajnos, már van némi ismeretem a dologról.
Itt van pl. a tejfehérje (kazein), ami a bélben morpho caseinné, vagy más néven caseomorphinná alakul. Ez egy ópiátféle (mint a morfium, heroin, stb.). Egy normális ember bélrendszere az enzimek segítségével ezt tovább bontja, de egy beteg emésztőrendszer képtelen rá, és így szívódik fel, eljut az agyba, és ott blokkol bizonyos területeket, "ködben tartja" az agyat.
Ugyanezt tudja a glutén is, gluteomorphinná válva. Ugyanúgy bódít, és neurológiai tüneteket okoz.
A cukrok pedig alkohollá alakulnak, amit szintén tovább bont egy egészséges szervezet, de a beteg nem.
Petinél a kazein okozta a beszédzavart. Fél éve diétázik, és pár hónap alatt eljutottunk oda, hogy esténként könyörgöm neki, hogy hallgasson már el. :)))

Mindenki kérdezi, hogy mit eszik a gyerekem, és hogy lehet ezt kibírni. Keveset, és szűk spektrumon, és rettentő sovány (de az lenne akkor is, ha mindent enne, hiszen nem tudja lebontani a normál kaját), de egyre jobban bírjuk. :) A GAP diéta még ennél is szigorúbb! Viszont a mostani örök életre szól, és nem ígér gyógyulást, a GAP ellenben 2-2,5 év, és sikert prognosztizál! Kérdés-e, hogy belevágunk? :) Családilag, mind, hisz Andornál és Micinél is megerősítették a kazein lebontási zavart. Micusnak beszédproblémái vannak, de mások, mint Petiéi voltak: keveri a hangokat, szavakat, rossz szórendet használ. Andornál hangulatingadozásokat figyeltünk meg, tehát nála is van neurológiai tünet, még ha nem is gondoltuk eddig. Végigcsinálom velük, nekem is jót fog tenni. :)

És, hogy miért írtam az elején, hogy nem vagyok kétségbeesve? Mert kaptam egy kedves, segítő szándékú levelet, amelyben azt írta a feladó, hogy ismeretlenül is átérzi a kétségbeesésemet, de már sok ritka betegség van, tájékozódjak pl. az Öltögető blogról.... :)))) Megtisztelő, hogy idézve, ajánlva vagyok, még ha magamnak is. :)

Nem vagyok kétségbeesve, épp hogy erősen bízok! :) Én mindig mondtam, hogy meg fog gyógyulni! Az első diagnózis, miszerint "ismeretlen eredetű, veleszületett, gyógyíthatatlan betegség", szerintem áthúzható. Az eredetre vonatkozólag már hetekkel ezelőtt megtaláltam a magyarázatot: a pici korban kapott antibiotikumok képesek tönkretenni a bélflórát, és előidézni többek közt a fruktóz malabszorpciót. Petesznek másfél éves kora után fél év alatt 3 súlyos középfülgyulladása volt, amire 7 hónap alatt összesen 5 féle antibiotikumot kapott. Nincs szükség több magyarázatra. A gyógyíthatatlanságot meg sose hittem el... :) Most az a dolgunk, hogy helyrehozzuk a bélflórát, és újra egészséges legyen. Meg fogjuk oldani. :)

NLcafe cikk
Dívány cikk - sokat mondó címmel
Weborvos


2012. március 7., szerda

Csigás licit




Erre a csigás táskára lehet ma éjfélig licitálni a Szárazépítészeti Design Facebook oldalán. Ott egy vacak, vakus kép van, ide már kinti fotókat hoztam.
Farmer válltáska gyerekméretben, mágneszárral, állítható vállpánttal. A bélése halványsárga, mint a csiga teste. Méret: 20x20x5 cm. A vállpánt maximális hossza 80 cm.
Ha szeretnétek, katt a linkre! :) És, persze, rendelni is lehet... :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails