2012. május 31., csütörtök

Haussegen

Az egyik barátnőm kisfia német tannyelvű oviba jár. Azt találták ki, hogy év végén a magyar anyanyelvű* óvónénik német szövegű házi áldást kapnak, a külhonból érkezett pedig magyart. Íme. :)





*Elsőre sikerült "nyanyanyelvű"-t gépelnem... :D





2012. május 27., vasárnap

A GAP-szindrómáról újra



Néha kapok kérdéseket, igyekszem válaszolni. :) Ami rendkívül megható: vásárokon, itt-ott, levélben is sokan érdeklődnek a gyerekeim hogyléte felől. Köszönöm, jól vagyunk. :) Június közepén megyünk két vizsgálatra Budapestre. Az egyik a videóban szereplő Büki doktornál lesz. Nagyon várom. :)




Tény, hogy nálunk viszonylag enyhék a tünetek, hisz' hol van a beszédzavar az autizmushoz képest?! No, de ha ez is megszüntethető, hát meg kell tennünk mindent, hogy így is legyen. :) Peti nagyon sokat változott a diéta megkezdése óta. Folyamatosan beszél, csak mondja, mondja... :) Artikulációs problémái vannak már csak. Mici eszéde is jelentősen javult. Ő is rengeteget beszél. Cserfes kiscsaj. :)












Jótékonysági est GAP-szindrómások javára.
(Mondjuk, hogy pontosan kinek, és hogyan, azt nem tudom, tekintve, hogy pl. az én gyerekeim sehol sincsenek regisztrálva... de a kezdeményezés nagyszerű, és örülök neki, hogy kezd bekerülni a köztudatba. :) )




2012. május 24., csütörtök

Lassan, de biztosan :)


Elkészült végre ez a két házi áldás is. Lassú voltam, beismerem... Remélem, megérte várni... :)
(Mostanában kicsit megszaporodtak a feladataim, én meg igyekszem felvenni a ritmust, de nem mindig megy.
)


2012. május 23., szerda

"Te rajzolsz, én varrok!"

Volt egy pályázat a fenti címmel. Csodás ötlet. :) Gyerekek rajzait valósítottuk meg, és már postázásra is kerültek a kész munkák. Itt tudjátok megnézni őket.
Mind remek lett! Rengeteg munka, szeretet, energia van az elkészült figurákban. Remélem, minden rajzoló nagy örömmel bontja majd ki a csomagját.... :)
Én egy oroszlánt választottam a sok beérkezett gyerekrajz közül. Egyből beleszerettem. :) A "Laci és az oroszlán" c. mese jutott róla eszembe. Bízom benne, hogy az elkészült jószág is önbizalom-növelő, bátorító. :)
Megmutatom a werk-fotókat. :)




Itt már alakul...


Koncentrálok... :D



És kééész!


Öröm volt készíteni. :) Azt sajnálom, hogy csak egyre volt időm...



A csoport blogja: Te rajzolsz, én varrok



Honlap



Facebook oldal













2012. május 22., kedd

Aukció Dóri javára

Írtam már nektek Sziládi Dóriról, de itt az idő, hogy újra megemlítsem. Ő egy stramm, aranyos 10 éves kislány, aki komoly betegséggel, izomsorvadással küzd. Az apukája egyedül neveli, gondjuk is akad elég, de Dóri segíteni próbál, és gipsz képeket, figurákat készít, árul. 
Régebben elindult valami a Fb-on, egy licitsorozatos kezdeményezés, de végül nem jött össze. Most úgy gondoltam, meghirdetem itt a babát, amit én ajánlottam. Vasárnap 20:00 óráig lehet rá licitálni, 2500 Ft a kikiáltási ára. A végösszeg, természetesen, Dórié lesz, a postaköltséget pedig én állom.
A baba kékfestős, egyedi darab. A táskája levendulával töltött. 



Licitálni itt, a blogomon lehet. Az esetleges megosztásokat köszönöm. :)


2012. május 21., hétfő

Vehetők, vihetők :)






Az eddig mutatott táskák 26 cm szélesek, 30 magasak, 5 cm mélyek. Egy duplazseb van bennük (sima és cipzáras résszel), plusz kulcstartó karabiner. Merevítettek. A fedlap mágneszáras, a pánt állítható hosszúságú.

A kék virágos kistáska 18x18x5 cm. Belül egy pici zseb van, a pántja állítható, a fedlap mágneszáras.



Az utolsó darab 33 cm magas, 30 cm széles, 5 cm mély. A  rövid pántjai 51 cm-esek, így kényelmesen vállra vehető, de ha keresztbe tennéd, az sem akadály, arra ott a karabineres hosszú pánt! A bélése pöttyös, és van benne egy duplazseb (sima és cipzáras résszel), plusz kulcstartó karabiner, illetve a túloldalon ezen felül egy plusz zseb. Amúgy mágneszáras. :)



Ezek a táskák megmaradtak, gazdára várnak.


2012. május 20., vasárnap

Csinos

Szeretnék kedvet csinálni a Csinos Presszóhoz. :)

Felhívnám a figyelmet a fa törzsére... :)


Az asztalom...


Egy másik fa, itt ilyesmi terem... :)


Agócs Írisz munkái (itt már félig összepakolva)...


Steiner Lídia alkotásai...


Bedő Anikó kerámiái...


Kép a falon - a fiaim imádnák... :)

 Alsó udvar... :)



A képek ne tévesszenek meg senkit: sokan voltunk. :) Hm? Sikerült felkelteni az érdeklődést? Ha minden igaz, lesz még alkotói piac. :)





2012. május 17., csütörtök

Készülök...


...mert szombaton Aszpik, azaz alkotói piac Pécsett, a Csinos Presszónál...




...vasárnap pedig Bajai Hagyományőrző Mesterségek Vására. 



Remélem, sok emberhez eljut a vásárok híre, és csak árad, árad a tömeg, hogy kézműves munkákkal megrakodva térhessen haza.... :)))

2012. május 16., szerda

"Romantika" jeligére

Társat keres ez a virágos, tűzött, rózsás táska. :)
Mérete: 26x30x5 cm. (A/4-es füzetek is elférnek benne.) A pántja állítható, belül egy cipzáras duplazseb, és kulcstartó karabiner van. Amúgy meg mágneszáras. Élőben szebb, mint képen. :)







Még két kép a minapi kistáskákról, elvégre egy család. :) (Akkor részletekben kerültek ide...)




Lesz még, csak lelassultam. :/

2012. május 15., kedd

Már ezt is tudom... :)

Sok dolgot lehet rám mondani, de azt nem, hogy zárkózott, visszahúzódó, titkolózó lennék. :) Ajtót nyitottam nektek, bármikor beléphettek a házunkba. Elmeséltem, hogy kerestük Petúr problémáinak az okát, és hogy derült ki a betegség. Azt sem titkoltam, hogy végül mindhárom gyereknél előkerültek a tünetek, csak különböző mértékben. Olvashattatok a félelmeimről, és tudom, hogy egész nagy csapat izgul együtt velünk, szorít nekünk. :)
Megosztottam itt is az ötletünket, hogy elcserélnénk a házunkat, mert bár nagyon szeretjük, a Pécsre költözés jelentősen megkönnyítené az életünket.
Nos, egyeseknek talán még így sem elég bonyolult az életünk, vagy talán épp túl bonyolultnak tartják. Tegnap este a Fb-ról értesültem róla, hogy valójában mi áll a háttérben: válunk. El is meséltem a férjemnek, tudjon róla ő is. :P Fogmosás közben igyekeztünk kitalálni az okokat, aminek prüszkölős röhögés lett a vége... :)) Nem tudtunk megegyezni, hogy kinek a hibája lehet. Majd megkérdezem a neten. :P
Lányok, ha valaki baromira unatkozik, szeretettel várom ablakot pucolni, takarítani, vasalni!


Értem én, hogy a "közönségnek kell a dráma", csak épp úgy érzem, hogy van elég az életünkben kitalált történetek nélkül is. Annyit fűznék még a dologhoz, hogy lényegesen egyszerűbb lenne az élet egy szar házasságban, mint három beteg gyerekkel. No, de a betegség kordában tartható, és továbbra is bízom benne, hogy meg fognak gyógyulni (júniusban két budapesti vizsgálat is vár ránk :) ), pláne, hogy együtt vagyunk, mert így mindent megoldunk. :)




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails