2012. június 29., péntek

Hajpánt

Csak egy gyors izé... :) A virág kész volt, felvarrtam, és most gondolkozom, legyen-e még...

2012. június 27., szerda

Mese a vágásról

A legtöbb nő számára természetes, hogy 4-6 hetete fodrászhoz megy. Nekem több okból nem, de most csak egyet fogok kifejteni: az aggodalmat. Nem, nem amiatt szoktam aggódni, hogy milyen lesz a hajam. Inkább a  férjemért. Meséljek? :) Mesélek.
2010. novemberében levágattam a hosszú hajam. Nem lett rossz, de úgy döntöttem, lehetne 5-6 centivel hosszabb, ezért csak pár hónap után jelentkeztem be újra a fodrászhoz. Aznap, mikor mentem volna, Payát megharapta egy kutya. Ő a sebészeten töltötte a délutánt, én meg lemondtam a fodrászt, és maradtam a gyerekekkel.
Eltelt megint valamennyi idő, aztán újra bejelentkeztem egy hajvágára. Aznap, mikor mentem volna, a férjem munka közben leesett egy tetőről. Ő megint az ambulancián volt, én meg frászban. Fodrász lemondva, persze. Mikor magamhoz tértem, le is toltam Payát, hogy képes összetörni, megharaptatni magát, csak hogy nekem hosszú maradjon a hajam! :P
Nos, ezek erősen közrejátszottak abban, hogy másfél éve nem látott a fodrász.... No, de hétfőn összeszedtem minden bátorságomat, és felhívtam. Kedd délutára kaptam időpontot. 24 óra szorongás. :D
Jelentem: mindenki jól van. :)
A férjemnek volt ugyan egy kis kellemetlensége, de sérülés nem történt. :) Peti át akarta venni a fodrászblokkoló szerepét, és végighányta a tegnap délelőttöt, de 11-től aludt egy nagyot, és utána rendben volt. Délután Paya is megérkezett, egyben, így el mertem indulni a fodrászhoz.


És ez így most pont jó: elég hosszú ahhoz, hogy össze tudjam kötni, de nem túl hosszú, így éjjelre nem kell összegumizni. :) A kép lehetne jobb, de művészet engem fotózni... :D Megkönnyebbültem minden értelemben. :)))

2012. június 25., hétfő

Tiszta erőből nyáááár!

És mivel így van, nem zárkózhatunk be a szobába.... de a varrógépet se vihetem ki. Maradnak a kertben is végezhető munkák.
Kivirágoztam:


És levendula is akad.... Mondtam már, hogy szeretem a lilát? :)



A gyerekek meg élvezik a vizet. :)



2012. június 24., vasárnap

Kifordítás

Nemrég egy virtuális eszélgetés során kiderült, hogy nem mindenki tudja, hogy kell használni ezeket a szerszámokat. Fotóztam, és megmutatom itt is, hátha segít valakinek. :)

Íme egy "cső". A kifordító eszközt beletolom. A végén van egy kampó, azt beakasztom, és már húzhatom is befelé az anyag végét.

Babalábak várnak fordításra, tömésre. Az érfogóval belenyúlok, összecsippentem a végét, és kihúzom. Aztán szintén az érfogót használom az eligazításra, majd tömésre. SzarvasMicinél láttam egykor ezt a szerszámot munkaeszközként, akkor szerettem bele. Tényleg hasznos. :)
Műtéteket továbbra sem vállalok... :D



2012. június 23., szombat

A körtefán...

...viszonylag ritkán van bagoly, de most mégis három hatalmas ült rá. :) (42 cm-es bagolypárnák. )


A szárnyak zsebek, ezt hivatott megmutatni a zsepi, nem náthás a madár. :)

2012. június 21., csütörtök

2012. június 20., szerda

Találós kérdés

Mi a közös a csigában, a Porsche 911-ben, és az epres muffinban?
Megmutatom. :)







2012. június 17., vasárnap

Egy kosárnyi bagoly

Különböző minták, különböző tekintetek... :D


És most csoportokban...
A natúr (pláne, ha pöttyös) bármivel jól kombinálható. :) Ugye? :)


Sárga-zöld? Annyira vidámak! És ha lehet pöttyös, kockás bagoly, miért ne lehetne kisautó-mintás? Van. :)


Csajbaglyok. :)



Mint látható, a fekete bagoly nem kalóz. (Hiszen semmi halálfejes nincs rajta.) Hogy akkor miért van mégis leragasztva az egyik szeme? Mert kancsal egy kissé, és ezt javasolta a szemorvosa! :)

Nekem vannak kedvenceim köztük. Nektek is? :)

2012. június 12., kedd

Virágos szívek





A kicsi, dundik levendulásak, a többi meg szívélyes vendégfogadó. :)


2012. június 9., szombat

Pécs

Az lenne kézenfekvő, ha a POSZT-ot ajánlanám figyelmetekbe, de én mégis konkrétan egy valamit ajánlok: a Jókai teret.
Csudajó játékok vannak kitéve! A hajós volt a kedvencem. :) Vidd végig a hajót a nyilakon úgy, hogy ne menjen lyuk fölé, mert akkor beesik a golyó! A kerekeket tekerve lehet irányítani.


Van teke is, meg "fogós" játék, és légfoci, ahol pumpával lehet terelni a hungarocell-labdát, no meg óriásflipper. :) A kicsik* a billegő labirintust élvezték legjobban. :)


Nem mellesleg a sátor alatt kézművesek várják a vásárlókat. Kevesen, de annál szebb termékekkel. :) Kerámiák, macik, mézeskalácsok, tűzzománc-ékszerek, apró varrott holmik állnak az asztalokon.

Délutánonként pedig a Márkus Színház bábelőadásai csábítanak. :)
Menjetek játszani, szórakozni!

*Andor egy barátjánál volt vendégségben, azért nem szerepel a képeken. Ezt muszáj volt megjegyeznem, mert a minap valakitől megkaptam, hogy nem megfelelő számú gyerek van velem. :D


2012. június 6., szerda

Esküvőre...



...készültek ezek a virágok, kislányok ruhájára, hajába. Láttam egy fotót, gyönyörűek voltak a csajok! :) Türkizszín ruhák, szőke lánykákon, fehér virágokkal. :)










2012. június 5., kedd

"Légy újra gyermek!"


Ajánlom figyelmetekbe a legújabb "Te rajzolsz, én varrok" pályázatot. Én is varrok. :)


2012. június 4., hétfő

Gyufával



Nem gondolnám, hogy "tűzre vele!", a gyufa csak azért van mellette, hogy érzékeltesse a méretet. :)




2012. június 3., vasárnap

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails