2012. július 31., kedd

Hogy miért érdemes...

...követni a Facebook-on?
-Mert oda felkerülnek olyan képek is, amik ide nem (pl. fázisfotók).
-Mert azonnali (na jó, nem azonnali, csak gyors) az akció-interakció. (:D)
-Mert ajándékot sorsolok ki a követők között.
1400-nál ezt a baglyot, 1500-nál pedig egy baglyos mobiltokot.


(Jelen esetben ne a képre kattintsatok, mert nem bírtam linkké varázsolni... A "Jöttök?" lett a link.)











2012. július 29., vasárnap

Tulipános - már megint :)

Most épp csíkos alapon.



Leleplezve :)

Íme, őket készítettem én a "Te rajzolsz, én varrok" csoport  "Légy újra gyermek!" pályázatára.
Csodapók - Mezei Gergő rajza alapján

...és Balogh Izabella rózsaszín állatkája:


A lényeket Karsay Károly fényképezte, majd a rajzokat a fotókkal most is Borbély Anna szerkesztette össze. Köszönet a munkájukért!
Remélem, mindkét figura mosolyt, örömet szerez a rajzolójának! :)

2012. július 25., szerda

Részletek

Megint született nálam két figura a "Te rajzolsz, én varrok" -akcióban. Ezeket még nem mutathatom, de részleteket igen. ;)
Ehhez a lényhez gombócorr kellett, hát nemezeltem.




A másik rózsaszín...
A címkét (a logót) Steiner Lídia rajzolta.



2012. július 21., szombat

1000. - családi képpel

1000. bejegyzés. Atyaég.... :D Ennek örömére egy kicsit mesélek magunkról, pláne, hogy időről-időre jön egy-egy kedves, érdeklődő levél, vagy hozzászólás, és vásárokon, utcán is megkérdezitek, hogy vagyunk. Köszönöm, jól. :)
Voltunk pár újabb vizsgálaton Petivel, és remekül állunk. :) A diétán szigorítanunk kellett, mert a vérteszt újabb dolgokat mutatott ki. Így az étrendünk gluténmentes (búza, rozs, zab, árpa), plusz tilos a tej- és minden tejszármazék, a cukor (kivéve nyírfacukor), a tojás, a burgonya, a mogyoró, a paradicsom, a borsmenta (na, ez nem nagy áldozat :) ), és Petesznek a gyümölcs is. Annyi kilengésünk van, hogy napi egy almát Petinek is engedélyeztünk... amúgy tartjuk. A GAP-étrendre nem tértünk át, a rizst és a kukoricát még esszük. Valószínű, hogy ezeket is elhagyjuk majd, csak szép lassan. Én annak is örülök, hogy az eddigi diéta ilyen nagy előrelépést hozott. :)
Jók az eredmények. A neurológus szerint minimális az elérés a korától elvárt szinthez képest. Hogy érthető legyek, mondom, mi a gond: rossz az artikulációja, kissé hipotón (lazák a szövetek, izmok), és ez némely mozgásformában problémát okoz. Viszont rengeteget beszél, nagy a szókincse, rettentő ügyesen számol (több számot is összead fejben, nem csak egyjegyűeket), és minden szempontból klassz kiskölök. :) Andornál eleve nem voltak tünetek, így nála nem tudok ilyen fejlődésről beszámolni, rém okos, és kész. :) Micus beszédével még van némi gond, de sokat javult, más probléma pedig nincs vele.

Ma vásároztunk. Azt ne kérdezzétek, hova meredek, és miért van nyitva a szám... :D Olyan kép nincs, amin mind normálisan nézünk, és lehetőleg a kamera felé. :)

Később Mici elálmosodott, így kiürítettem a bőröndöt, amiben az árut hurcolom, kibéleltem egy Molikától kapott pléddel, és ledőlt kicsit. Egy bőröndnyi gyerek. :) A tüneményes pöttyös cica is Molitól van. Hiába, élni tudni kell!:)
Igyekszünk. :) Köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok, érdeklődtök!


2012. július 20., péntek

A vásárok és mi

Holnap Aszpik a Csinos Presszóban! (Pécs,Váradi Antal u. 8.) Gyertek sokan! :)

Lesznek nálam virágok is. Anya-lánya kombinációban is. :)

Álljon itt egy örök érvényű igazság is. :) Az angol verzió a Fb-on kering, Panyi Zsuzsi készített egy magyar változatot is. Köszönet érte. :) És köszönet mindazokank, akik a mi ügyünket, a mi életünket segítik. :)




2012. július 19., csütörtök

Elmaradás

A Facebook bedarálta a blogot. Szégyen-gyalázat. :P :) Valahogy egyszerűbb oda feldobni egy fotót, és gyorsabb a visszajelzés is, de akkor sem lehetek hűtlen a bloghoz! Pótolom az innen elmaradt képeket. :)






2012. július 18., szerda

Romantikus drapp






Ez a táska az "olyan bizonytalan vagyok... vagy mégse?" kategóriába tartozik. Drappos, merevített, cipzáras, több zsebes, hosszú pántos volt a kérés, ezeknek meg is felel, de mégis...
Mikor kész volt a külső része, és mellette volt a bélés majdnem befejezve, akkor úgy éreztem, nem jó. Félre is tettem, hetekre. Megakadtam, de nagyon. Soknak éreztem a különböző drappokat, pedig nagyarcúan mondhatnám, hogy tone-in-tone... :))) Aztán mégis nekiveselkedtem, összeraktam, és most tetszik. Na, szóval ezért vagyok olyan bizonytalan... :)
Belül egy cipzáras zseb, és egy sima van, no meg kulcstartó karabiner, kívül egy duplazseb. Végi kukacolt az egész. Van benne pár munkaóra... :) De minek is mesélem? Itt ez a halom fotó. :)


2012. július 17., kedd

2012. július 16., hétfő

Újabb alomnyi cica

Pénteken, és még szombaton délelőtt is lázas volt Mici és Peti. Ilyenkor kellek. Nem másra, csak, hogy üljek az ágy szélén, és együtt hallgassuk a Halász Judit CD-t. Közben beszélgettünk, és cicapofikat hímeztem. Aztán alvásidő alatt megvarrtam a macskákat, és a közös mesenézés közben ki is tömtem.
Szerencsére, a betegség úgy, ahogy jött, el is múlt. Szombat estére már kutya bajuk sem volt. :)







Pár kép tegnap készült Pécsett, a Zsolnay negyedben. Ki fogjátok találni, melyikek. :)




2012. július 15., vasárnap

Eperszezon után is




... muffinos kistáska. Már hetek (hónapok?) óta várta, hogy befejezzem, ma megkapta a kegyelemdöfést. :D  Nem kellett több, mint 15 perc, és kész. Tetszik? :)




Vonzalom

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én odavagyok a szívgirlandokért... :) Őrült vonzalom. Ha szíveket varrok, alig akarom abbahagyni. :D
Ez 11 db-os, halványlila, a szívek között teklagyönggyel.


BBB


Bandzsa Baglyok Bandája. :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails