2016. március 30., szerda

2016. március 29., kedd

Szülinaptárak

Ilyen szuperséget is kérhettek már a férjemtől!  :) Az egyik kedvenc oldalunkon, a Gyereketetőláttunk először ilyet, és ha Payát keresték meg, hogy készítsen, mindig oda irányította a megrendelőket, míg nemrég Virág megkérdezte, átvenné-e a projektet. Így aztán megszülettek az első Payafa-Szülinaptárak. Itt is köszönjük Virágnak, hogy ránk gondolt! :)



heart hangulatjelláttunk először ilyet, és ha Payát keresték meg, hogy készítsen, mindig oda irányította a megrendelőket, míg nemrég Virág megkérdezte, átvenné-e a projektet. Így aztán megszülettek az elsőPayafa-Szülinaptárak. Itt is köszönjük Virágnak, hogy ránk gondolt! 

2016. március 28., hétfő

Dobozos, csomagolós

A termékpalettámat szűkíteni szeretném (már rég), és ez valahogy rányomta a bélyegét a magánéletre is: egy ideje már magunknak se varrtam mást, csak táskát és játékot. :D Nemrég eszembe jutott, hogy azért képes vagyok másra is... Ilyen egyszerű kenyértartók/dobozok/kosarak (ki minek hívja, ugyebár) készültek ajándékba.




Aztán meg jött a jól bevált csomagolós trükk, hogy csináljuk helyes kis zacskókat az amorf tárgyaknak. Biztosan lesz, akinek újdonság, ezért végigfotóztam.

1. Az ajándék méreténél 15 cm-rel nagyobb papírcsíkot vágtam, a szélét pedig behajtottam kb. 3 cm szélesen. A hajtott szélt beragasztóztam.
Az aszalt finomságok Gyöngy Zsuzsiéktól vannak, náluk kell keresni. Ha kéri valaki az elérhetőséget, csak szóljon!  :)

2. Félbehajtotam a papírt, jól összesímogattam, hogy megtapadjanak a szélek.

3. Beletettem az ajándékot, majd lehajtottam a szélét kb. 3 cm szélesen, és kilyukasztottam.

4.  Rafiát dugtam át a lyukakon, és masnira kötöttem. Ilyenkor jól jön egy csipesz, hogy ne mozduljanak el a rétegek.

5. Ennyi. :)



2016. március 27., vasárnap

Húsvét

Szép ünnepet kívánunk mindenkinek! :)


Nem lettek tökéletesek a madarak, de az ízük legalább finom! :D (Nem ennyi van, hanem soook.)
grin hangulatjel(Nem ennyi van, hanem soook.)
A formázásról itt találtok videót:
A tésztához pedig ennek a kakaós kiflinek a receptjét használtam: http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2015/11/glutenmentes-mini-kakaos-kiflik.html

Jó pihenést, sok játékot, csupa jót nektek! :)

2016. március 24., csütörtök

Cicás pelenkázótáska

Kaptam cicafotókat, az alapján készült a minta. :) Két fehér és egy szürke foltos macsek gazdija kérte a táskát.
A fedlap két mágneszárral záródik, hátul cipes zseb van, és mindkét oldalon palacktartó. Belül is van egy cipzáras zseb, és egy sima, osztott, kulcstartó karabinerrel, meg két oldalt egy-egy üvegtartó. Állítható pánt, és fém talpacskák teszik teljessé.







2016. március 22., kedd

Arany csillagjaim

 Pillanatnyilag kedvenceim. :) Aztán majd varrok még kedvencebbet! :D

A nyuszi:
"Zsebet kapott a hasára, bele egy répát, és puhára tömtem, így akár párnaként is használható.
Mérete: 25 cm + 10 cm (fül) magas. Ahogy szoktam, megerősített varrásokkal készítettem, lerágható részek nélkül."

A nyakpárna:
"Szilikonos tömőanyaggal töltöttek, puhák, rugalmasak. 40 fokon moshatóak.
A többi, bárhol kapható nyakpárnával ellentétben az általam varrottaknak el van lapítva a hátsó része, így nem nyomják előre a gyerkőc buksiját, csak oldalról támasztják a fejét. Autósülésbe, de akár babakocsiba is megfelelő. Kb. 8 hónapos kortól ajánlom. Saját csemetéimnél bevált. 
smile hangulatjel

A varrásokat többszörösen megerősítem, hiszen gyereknek készülnek - bár felnőttnek is kényelmesek. 
smile hangulatjel
"

A táska, kb. 29x30x6 cm-es, merevített falú.

2016. március 16., szerda

Csomagok

Kaptam visszajelzést a nyertesektől, köszönöm szépen. :) A táska is, és a kártyatartó is célbaért. Remélem, jó szolgálatot tesznek majd! :)


2016. március 9., szerda

Zsebes párnanyulak

Nevük még nincs, keresem... :)

Formára ugyanaz, mint amit még Mici lányom rajzolt, és Pufi Pofiként próbáltam bevezetni, de úgy vettem észre, ez a név nem annyira tetszett nektek. 
Picit változtattam rajta: zsebet kapott a hasára, bele egy répát, és puhára tömtem, így akár párnaként is használható.
Mérete: 25 cm + 10 cm (fül) magas. Ahogy szoktam, megerősített varrásokkal készítettem, lerágható részek nélkül. A többi meg látszik. :)


2016. március 7., hétfő

És a nyertes...

... a Facebookon (a "Fb nyertes"-sel sorsolva), a táska új tulajdonosa:


... a blogon, vagyis a  kártyatartó gazdája pedig (laza, kézi sorsolással): Tatild!
Gratulálok, és kérlek benneteket, hogy írjátok meg a címeteket, ahová postázhatom a nyereményeket.
(ledorka@gmail.com)

2016. március 6., vasárnap

Férfiasan tökéletes - remélem :)

Férfias, elegáns táska készült nálam vászon és textilbőr kombinációjával. Belül kettéosztottam, így van hely külön a laptopnak és az iratoknak is. A hosszú vállpánt állítható, lecsatolható. Az alján fémtaplak vannak, a felső cipzár pedig két irányba nyitható, ahogy megszokhattátok.
Sajnos, a fekete fotózásával még mindig hadilábon állok, de pár képet azért sikerült összehoznom. 



2016. március 5., szombat

Matrózos

Egy két évvel ezelőtti táska mintájára készült most ez a matrózos darab. :) (Ezúttal sün helyett vitorlással.)








Nagyméretű (40x34x8 cm) táska, saját anyagából készült, 8 cm széles vállpánttal, hátul zsebbel, két oldalra nyíló cipzárral, belül osztott zsebbel, egy kulcstartó karabinerrel.

2016. március 4., péntek

Márciusi tervek

Tavaly nyár óta csak 2-3 havonta vásároztam, és így jó volt, ezt a rendszert terveztem folytani. Ehhez képest márciusban két helyre is megyek. (Sőt, kaptam még egy meghívást, amin gondolkozom. :) ) Fő a következetesség! :D (Mondom, hogy én magam nem változtam, csak a név. :) )

Március 12-én, szombaton Budapesten, a DIP Design Passage vásárán ( Király utca 8-10.)
19-én pedig Harkányban a Tavaszköszöntő 2016 -on.
A férjem is ott lesz mindkét helyen a Payafa-termékekkel, természetesen. :)



Remélem, találkozunk! :)
smile hangulatjel

2016. március 2., szerda

6000 , változás, és játéééék!

Ünnepelek, játékot hirdetek, és közben belevágok valamibe, amit régóta halogatok.

 A Facebookon már több, mint 6000 olvasóm van. Nagyon köszönöm nektek, hogy érdeklődtök, figyeltek, hozzászóltok, megosztjátok a fotókat, és természetesen a rendeléseket is köszönöm. Hálából a Fb-on kommentelők között kisorsolom a  képen látható táskát. 
A blogon is 700-nál több olvasó van. Ugyanazt tudom mondani, amit fent: szívből köszönöm. :) Itt a kártyatartó nyerhető meg, csak  hozzá kell szólni a bejegyzéshez. Bármit. :)
Természetesen, mindkét helyen lehet játszani! Naná! :D A megosztás nem feltétel, de hálás vagyok érte.
Március 6. (vasárnap) éjfélig lehet jelentkezni, hétfőn sorsolok.


 Nagyon rég készülök valami nagy változtatásra, és megragadom ezt az ünnepi alkalmat, belevágok most. Még akkor is, ha nem készítettem elő rendesen, ha egy marketinges fogná a fejét... :D  (Hogy ez mennyire jellemző rám, őrület! :D )
Névváltozás lesz.
Hajdanán a nevemből (Lehőcz Dorka) lett a Ledorka, amit különféle netes regisztrációk alkalmával használtam. Ezt forgatták ki a barátaim addig, míg Lidércke lett belőle. Amikor blogolni kezdtem, eszembe se jutott volna, hogy sokakat érdekel majd, amit írok, varrok, ezért nem számított, milyen nevet használok, jó választásnak tűnt a Lidércke is. Teltek az évek, és lassan átrendeződött az életem, a varrás lett a munkám. Az esetek többségében pozitív visszhangja volt a névnek, de néha előfordult, hogy "hátrányként" éltem meg. Közben én is "értem", változtam, és egyre több lett a komolyabb, elegánsabb termék, amikhez már nem passzolt a név. 
Egyet lépek vissza, és a Ledorkára váltok, mert az még játékos, kedves, de picit komolyabb. Mit szóltok hozzá? :) Mert hogy ez lesz.
A logót Katbo (Szentimrey Valentovics Réka) készítette el, maximálisan figyelembe véve a kívánságaimat: a Lidécke L-je és a tű megmaradt. Mint ahogy a stílus, minőség, és minden egyéb is marad, hiszen ebben a tekintetben nem változom. Rékát pedig szeretettel ajánlom. :)
Még csak ezt tudom mutatni, a címkék, névjegyek készülnek. Már nagyon várom őket. :) Mert én most  - reszkető térdekkel - belevágtam végre. :D Szeretni fogjátok? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails