Oldalak

2012. július 31., kedd

Hogy miért érdemes...

...követni a Facebook-on?
-Mert oda felkerülnek olyan képek is, amik ide nem (pl. fázisfotók).
-Mert azonnali (na jó, nem azonnali, csak gyors) az akció-interakció. (:D)
-Mert ajándékot sorsolok ki a követők között.
1400-nál ezt a baglyot, 1500-nál pedig egy baglyos mobiltokot.


(Jelen esetben ne a képre kattintsatok, mert nem bírtam linkké varázsolni... A "Jöttök?" lett a link.)











2012. július 29., vasárnap

Leleplezve :)

Íme, őket készítettem én a "Te rajzolsz, én varrok" csoport  "Légy újra gyermek!" pályázatára.
Csodapók - Mezei Gergő rajza alapján

...és Balogh Izabella rózsaszín állatkája:


A lényeket Karsay Károly fényképezte, majd a rajzokat a fotókkal most is Borbély Anna szerkesztette össze. Köszönet a munkájukért!
Remélem, mindkét figura mosolyt, örömet szerez a rajzolójának! :)

2012. július 25., szerda

Részletek

Megint született nálam két figura a "Te rajzolsz, én varrok" -akcióban. Ezeket még nem mutathatom, de részleteket igen. ;)
Ehhez a lényhez gombócorr kellett, hát nemezeltem.




A másik rózsaszín...
A címkét (a logót) Steiner Lídia rajzolta.



2012. július 21., szombat

1000. - családi képpel

1000. bejegyzés. Atyaég.... :D Ennek örömére egy kicsit mesélek magunkról, pláne, hogy időről-időre jön egy-egy kedves, érdeklődő levél, vagy hozzászólás, és vásárokon, utcán is megkérdezitek, hogy vagyunk. Köszönöm, jól. :)
Voltunk pár újabb vizsgálaton Petivel, és remekül állunk. :) A diétán szigorítanunk kellett, mert a vérteszt újabb dolgokat mutatott ki. Így az étrendünk gluténmentes (búza, rozs, zab, árpa), plusz tilos a tej- és minden tejszármazék, a cukor (kivéve nyírfacukor), a tojás, a burgonya, a mogyoró, a paradicsom, a borsmenta (na, ez nem nagy áldozat :) ), és Petesznek a gyümölcs is. Annyi kilengésünk van, hogy napi egy almát Petinek is engedélyeztünk... amúgy tartjuk. A GAP-étrendre nem tértünk át, a rizst és a kukoricát még esszük. Valószínű, hogy ezeket is elhagyjuk majd, csak szép lassan. Én annak is örülök, hogy az eddigi diéta ilyen nagy előrelépést hozott. :)
Jók az eredmények. A neurológus szerint minimális az elérés a korától elvárt szinthez képest. Hogy érthető legyek, mondom, mi a gond: rossz az artikulációja, kissé hipotón (lazák a szövetek, izmok), és ez némely mozgásformában problémát okoz. Viszont rengeteget beszél, nagy a szókincse, rettentő ügyesen számol (több számot is összead fejben, nem csak egyjegyűeket), és minden szempontból klassz kiskölök. :) Andornál eleve nem voltak tünetek, így nála nem tudok ilyen fejlődésről beszámolni, rém okos, és kész. :) Micus beszédével még van némi gond, de sokat javult, más probléma pedig nincs vele.

Ma vásároztunk. Azt ne kérdezzétek, hova meredek, és miért van nyitva a szám... :D Olyan kép nincs, amin mind normálisan nézünk, és lehetőleg a kamera felé. :)

Később Mici elálmosodott, így kiürítettem a bőröndöt, amiben az árut hurcolom, kibéleltem egy Molikától kapott pléddel, és ledőlt kicsit. Egy bőröndnyi gyerek. :) A tüneményes pöttyös cica is Molitól van. Hiába, élni tudni kell!:)
Igyekszünk. :) Köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok, érdeklődtök!


2012. július 20., péntek

A vásárok és mi

Holnap Aszpik a Csinos Presszóban! (Pécs,Váradi Antal u. 8.) Gyertek sokan! :)

Lesznek nálam virágok is. Anya-lánya kombinációban is. :)

Álljon itt egy örök érvényű igazság is. :) Az angol verzió a Fb-on kering, Panyi Zsuzsi készített egy magyar változatot is. Köszönet érte. :) És köszönet mindazokank, akik a mi ügyünket, a mi életünket segítik. :)




2012. július 19., csütörtök

Elmaradás

A Facebook bedarálta a blogot. Szégyen-gyalázat. :P :) Valahogy egyszerűbb oda feldobni egy fotót, és gyorsabb a visszajelzés is, de akkor sem lehetek hűtlen a bloghoz! Pótolom az innen elmaradt képeket. :)






2012. július 18., szerda

Romantikus drapp






Ez a táska az "olyan bizonytalan vagyok... vagy mégse?" kategóriába tartozik. Drappos, merevített, cipzáras, több zsebes, hosszú pántos volt a kérés, ezeknek meg is felel, de mégis...
Mikor kész volt a külső része, és mellette volt a bélés majdnem befejezve, akkor úgy éreztem, nem jó. Félre is tettem, hetekre. Megakadtam, de nagyon. Soknak éreztem a különböző drappokat, pedig nagyarcúan mondhatnám, hogy tone-in-tone... :))) Aztán mégis nekiveselkedtem, összeraktam, és most tetszik. Na, szóval ezért vagyok olyan bizonytalan... :)
Belül egy cipzáras zseb, és egy sima van, no meg kulcstartó karabiner, kívül egy duplazseb. Végi kukacolt az egész. Van benne pár munkaóra... :) De minek is mesélem? Itt ez a halom fotó. :)


2012. július 17., kedd

Szombaton...

Aszpik megint. :)


Baglyokat is viszek.... :)

2012. július 16., hétfő

Újabb alomnyi cica

Pénteken, és még szombaton délelőtt is lázas volt Mici és Peti. Ilyenkor kellek. Nem másra, csak, hogy üljek az ágy szélén, és együtt hallgassuk a Halász Judit CD-t. Közben beszélgettünk, és cicapofikat hímeztem. Aztán alvásidő alatt megvarrtam a macskákat, és a közös mesenézés közben ki is tömtem.
Szerencsére, a betegség úgy, ahogy jött, el is múlt. Szombat estére már kutya bajuk sem volt. :)







Pár kép tegnap készült Pécsett, a Zsolnay negyedben. Ki fogjátok találni, melyikek. :)




2012. július 15., vasárnap

Eperszezon után is




... muffinos kistáska. Már hetek (hónapok?) óta várta, hogy befejezzem, ma megkapta a kegyelemdöfést. :D  Nem kellett több, mint 15 perc, és kész. Tetszik? :)




Vonzalom

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én odavagyok a szívgirlandokért... :) Őrült vonzalom. Ha szíveket varrok, alig akarom abbahagyni. :D
Ez 11 db-os, halványlila, a szívek között teklagyönggyel.


BBB


Bandzsa Baglyok Bandája. :)