Az első képen mit láttok? Három minimáldíszes tojást? Ránézésre lehet nyers, főtt, de akár kifújt is. Az utóbbi még igaz is. Csakhogy ezek csokitojások! A recept:
1. Fújd ki a tojásokat! Vagy szerezz egy pasit, aki képes erre a műveletre! ;)
2. Fertőtlenítsd őket. Én egyszerűen kifőztem a héjakat.
3. Készíts csokikrémet, vagy olvassz fel egy tábla csokit.
2 az 1-ben (illetve most 3-ban): amíg forr a víz, benne a tojáshéjakkal, a lábosra rátett tálban, vízgőz felett elkészíthető a csokikrém. ;)
4. Utána a lyukon át töltsd a krémet a tojáshéjakba! Én a habnyomó zsák mini végét használtam tölcsérnek.
5. Nézd a csodálkozó arcokat! :D
Lehet enni teljesen lepucolva, kézzel, vagy kanállal, esetleg fagyi módjára kinyalni a héjból... Megjegyzés: bárhogy is fogyasztják, egy biztos: mindenki maszatos lesz. :P
4 megjegyzés:
Ez nagyon klassz!
Micsoda ötlet! Fantasztikus vagy :-)
Láttam valahol egy videót egy csokigyárról, ahol így készítenek csokitojást. Futószalagon érkezik a sok kifújt háj, és egy vékony csövön töltik bele a masszát. Szóval, nem saját ötlet, csak nem tudom, mi a forrása, arra nem emlékszem. Na, én nem fogom nagyüzemi keretek között művelni. :D
Nagyon jó! Kár, hogy elmúlt Húsvét, így a sonka mellé kínált tojások közé már nem lehet elrejteni egyet-kettőt, pedig milyen jó tréfa lett volna. :)
Megjegyzés küldése