2013. április 2., kedd

Minek tűnik? Nem az....

Az első képen mit láttok? Három minimáldíszes tojást? Ránézésre lehet nyers, főtt, de akár kifújt is. Az utóbbi még igaz is. Csakhogy ezek csokitojások! A recept:
1. Fújd ki a tojásokat! Vagy szerezz egy pasit, aki képes erre a műveletre! ;)
2. Fertőtlenítsd őket. Én egyszerűen kifőztem a héjakat.
3. Készíts csokikrémet, vagy olvassz fel egy tábla csokit.
2 az 1-ben (illetve most 3-ban): amíg forr a víz, benne a tojáshéjakkal, a lábosra rátett tálban, vízgőz felett elkészíthető a csokikrém. ;)
4. Utána a lyukon át töltsd a krémet a tojáshéjakba! Én a habnyomó zsák mini végét használtam tölcsérnek.
5. Nézd a csodálkozó arcokat! :D

Lehet enni teljesen lepucolva, kézzel, vagy kanállal, esetleg fagyi módjára kinyalni a héjból... Megjegyzés: bárhogy is fogyasztják, egy biztos: mindenki maszatos lesz. :P


4 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Ez nagyon klassz!

Erzsébet írta...

Micsoda ötlet! Fantasztikus vagy :-)

Ledorka írta...

Láttam valahol egy videót egy csokigyárról, ahol így készítenek csokitojást. Futószalagon érkezik a sok kifújt háj, és egy vékony csövön töltik bele a masszát. Szóval, nem saját ötlet, csak nem tudom, mi a forrása, arra nem emlékszem. Na, én nem fogom nagyüzemi keretek között művelni. :D

Lanjahajnal írta...

Nagyon jó! Kár, hogy elmúlt Húsvét, így a sonka mellé kínált tojások közé már nem lehet elrejteni egyet-kettőt, pedig milyen jó tréfa lett volna. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails