2011. október 31., hétfő

Neves táblák



Barabásnak focis, Csongornak autós. Sok kommentárt nem igényelnek... :)


2011. október 30., vasárnap

Életvarázs

Egy 10 hónapos pici lány, Gyöngyvér javára indultak aukciók. Agydaganat... Még leírni is megrázó.... A lelki teher mellett ez komoly anyagi gondokat is okoz Gyöngyvér családjának.
Itt találtok egy rövid hírt a családról.

Szeretnék segíteni... Így tudok, hogy felajánlottam egy "Isten hozott!" táblát licitre.
Van egy közösség a Facebook-on, Életvarázs a neve, ha te is segítenél, itt keresd az aukciókat!





Licitálni a Facebook-on lehet. Csatlakozni, felajánlani is ott tudtok.

Szívből kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljon Gyöngyvér!


A hétvégén....

...Budapesten jártunk, és persze, hogy nem hagyhattuk ki az Ikeát. :) Egy szerzeményt szeretnék megmutatni nektek, az új cikcakk ollómat. Régóta vágytam egyre, de a Fiskars 10.000 Ft körül van, és a nevenincs is 6.000 felett. Hogy lehet, hogy az Ikea 1690-ért tudja adni?!


Nem csak az árával vagyok megelégedve. :) A jó szerszám fontos, és ez az. Jó fogású, szépen vág. Hab a tortán, hogy még olcsó is. :)


2011. október 28., péntek

Megvan...

...a macska. :) 5 nap csavargás után hazajött. :))) Nem tűnik kiéhezettnek, nem is csapzott, semmi baja. Talán csak nyaralni volt, vagy üzleti úton.... :) Kár, hogy nem értem a nyávogását...
(Hátha érdekel valakit...)


2011. október 26., szerda

Angyalcsapat


Az egyik előrelátó barátnőm kérte, hogy varrjak valamit karácsonyra a kisfia óvónénijeinek, dadusainak. Négy legyen, és barnás, ennyit tudtam, meg hogy milyen értékben. Ezt találtam ki, zsepis angyalokat készítettem. Pontosabban azt találtam ki, hogy hatot varrok, négy megy az oviba, egy a barátnőmnek ajándékba, egy pedig a Meskára.
Aha... ahogy azt én elképzeltem... Az első elkészült darabot Mica lányom elbugázta. ("Babapéle, Emmáé!") A többiért is komoly harc folyt, de ezeket végül sikerült eljuttatnom a barátnőmhöz. :D (Így most a Meskára nem jutott.)
Azt is Micus harcolta ki, hogy legyen szájuk az angyaloknak. Én meg íves-csúcsos szárnyat rajzoltam, varrtam rájuk. Ezek most ilyenek. Milyenek? :)
(Ja, benti fotó persze... Próbáltam jó képeket csinálni - nem megy.:/)


2011. október 25., kedd

Napok óta....

... nem írtam. Nem jellemző ez rám. Mint ahogy általában a a tömör fejfájás sem. És a szomorúság sem... de most...

Jajdeédes nincs meg. Rendíthetetlenül hazavárom.



2011. október 21., péntek

Elmaradt poszt


Most mutatom, de nem most készült. Itt maradt valahogy, a gépen...

4 rétegű a táska: vászon, vatelin, vízlepergető anyag, és a bélés. Belül cipzáras zseb és kulcstartó karabiner van. Az alsó részt levélmintával tűztem. A fazon egyszerű, de a sok apróság miatt időigényes volt.


2011. október 20., csütörtök

Pakolós manócipők


Zsákszerűek, fehér vászonnal béleltem őket. A magasságuk 25 cm, szélességük 26 cm. Piros-fehér szalaggal akaszthatók fel. Aztán már csak meg kell tömni őket minden földi jóval, hadd örüljenek a csemeték! :)
Most ebből a piros-fehérből varrtam néhányat, de más színben is kérhető, természetesen. Sőt, akár ráhímzett névvel, vagy szív helyett monogrammal... Lehet variálni. :)


Most szeretném kérni, hogy ha valaki tőlem szeretne karácsonyi ajándékot rendelni (remélem, ez nem csak ábránd, hogy lesz még pár megrendelő.... :D), akkor tegye meg mihamarabb! Amilyen furán alakul mostanában az életem, sosem tudom, mikor lesz időm anyagbeszerzésre, varrásra... Köszönöm. :)


Szezonjuk van...

... ismét a manócipőknek, -kesztyűknek. Idén kicsit késve kezdtem el varrni őket, de már van néhány.


(Mellesleg jegyzem meg, tavaly zsűriztetve lettek...)



2011. október 19., szerda

Tölténytáras (:D) neszesszerek

Mondtam, hogy készül még... Ma végre fotóztam is. :)
Türkiz-fehér, csipkével:


Van szürke- rózsaszín-kék mintás is:



Kanadai vászonból, ami Móni révén került hozzám, még tavaly:


Melyik tetszik legjobban? :)

Minimacskák


Lassan szokásommá válhat, hogy reggelente macskákat hozok, annyi van belőlük. :D Ilyen picit sem most varrtam először, de úgy rémlik, eddig még nem mutattam őket. Már töben kaptak ajándékba a csapatból, és még fognak is... :)

Kathytől kaptam az anyagot, aminek a mintáit használom ezekhez a csöppségekhez.
Mielőtt azt hinnétek, hogy semmire sem jók, bebizonyítom, hogy nagyon is fontos kellékek lehetnek! :D
A szalag nélküliek
-használhatók stresszűző morzsolgatóként
-pont elférnek a Szunyababák zsebében (ezért született az első minicica)
-kabalaként a tárcában is hurcolhatók.
A szalagosak ezeken felül még
-kulcstartóra is kerülhetnek
-vagy szekrénykilincsre
-esetleg vállfára molyűzőnek, ugyanis levendulával töltöttem őket. Bizony, ezek a cicák - a Phoebe által megénekelt büdös macskával szemben - illatosak. :)
Ugye, hogy nélkülözhetetlen kincsek? :D Szerintem simán kimerítik a cukiság fogalmát. :)



2011. október 18., kedd

Monogramos táska

... farmerből, lila béléssel, lila tűzéssel.



Az egyik kedvencem ez a forma, nekem is bevált a használatban, és varrni is szeretem. Remélem, Eszternek is jó szolgálatot tesz majd! Azt már tudom, hogy odaért, tetszik, és több fér bele, mint gondolta volna. :D




Megint három


Mosolygós, kockás cica volt a kérés, de nem bírtam leállni, készült egy inverz cicapár is pöttyösben. :)


2011. október 17., hétfő

Női szakasz


Az ötlet nem az enyém, hanem a megrendelőé, hogy tegyek zsebeket a neszesszerbe, amikben elrejtheti a női holmikat. Ennek a darabnak a prototípusa volt a fekete-rózsaszín darab. ( Csak azért nem mutattam eddig, mert ajándék volt, és nem akartam, hogy meglássa az ünnepelt idő előtt. :) )
Kísérletezgettem a belső zsebekkel, és végül ezt találtam ki: az egyik oldalra egy gombos zseb került a betéteknek, a másik oldalra pedig egy tampontartó "tölténytárat" varrtam. Így nem dől el, nem potyog ki a belevaló. :)




A külső, szögletes gomb Judit munkája, a GomBoltban kérhettek hasonlót. :)
Praktikus kiegészítő lehet minden nőnek. Készül még néhány hasonló. :)


2011. október 16., vasárnap

Meglepetés táska

Andor fiamnak varrtam ezt a tatyót, 13-án volt a 9. szülinapja. Természetesen, megköszöntöttük aznap, ajándékot is kapott, de ma volt a nagy, családi ünneplés, mára is akartam valami meglepetést. Valamit, amire nem számít... :)


Eldöntöttem, milyen legyen, de bizonytalan voltam a színben, ezért cselhez folyamodtam. :) Azt mondtam, egy kisfiúnak varrok, és kíváncsi vagyok a véleményére, hogy melyik szín lehet jó egy fiúnak. Legyen szürke, kék, vagy farmer? Ezt a királykék anyagot választotta, és hozzátette, hogy ő is szeretne egy táskát egyszer, majd, ha ráérek. :) Ekkor már örültem, mert lám, jót találtam ki. Suttyomban kellett megvarrnom a tatyót, mert egész héten itthon volt, egy vírusfertőzés miatt. (Már teljesen jól van, csak a köhögés nem akar múlni. :/)
Mivel Lego-, és Csillagok háborúja-mániás, a mintán nem sokat kellett gondolkodnom. :D A netről szedtem a rajzot, nem vagyok ilyen profi, hogy kapásból felskicceljem. Megvarrni is elég volt. :D

Találtam egyébként egy klassz útmutatót, hogy hogy kell Lego figurát rajzolni, itt megnézhetitek.

A táska merevített, mágneszáras, belső zsebes, állíthat pánttal. Már belakta. :)

2011. október 14., péntek

Kívülről...

...is megmutatom a táskát, aminek a belsejét már láttátok, elvégre Kinga, a gazdája erre biztatott. :)


Az eleje, az alja, és a háta vetexezett, és táskamerevítőre tűztem, az oldalába csak vetexet vasaltam, hogy "becsíphessem" középen. Került bele egy kis zseb, és kulcstartó karabiner. Szívekre varrt mágneszárral záródik. Spirálfüzetek cipelésére született, ennek megfelelő a mérete.
És, persze, muffinos. :)


Nem látszik ránézésre, de elszöszöltem vele egy ideig. :D Szerettem varrni. :)


2011. október 13., csütörtök

Részlet


Ilyen belül a ma elkészült táska. Többet nem mutatok, amíg nem tudom, a megrendelőnek is tetszik-e... :)


2011. október 12., szerda

Modellen...

...is megmutatom az átalakított farmerdzsekit, és a sapkát, amit horgoltam, hisz megígértem. :) Ma végre lefotóztam bennük Micit.


Halkan jegyzem meg, hogy olyan ruhadarabot még nem találtam, ami ne állt volna jól a kiscsajnak, szóval nem az én érdemem, hogy ez a szett is remekül mutat rajta. :D




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails