2009. augusztus 19., szerda

Májtok és tatyó



Mei tait varrtam, de most "rendeset". Ez annyira jellemző rám... Ha magamnak készítek valamit, azt összedobom, ha másnak, akkor tervezgetem, szöszölök vele. :) Ez se egy nap alatt született... :D Timi barátnőmé lett ez a májtok - ő így hívja. :) Ha már neveknél tartunk, el kell árulnom a Cat által kreáltat is: májtáji hordozó. :D
Ezt nem téglalap alakúra varrtam, kapott egy kis ívet, és nyaktámasz helyett kapucnit, ami tulipán formájú lett, hogy passzoljon a bélés mintájához. Belül egy vékony réteg vatelin van összedolgozva egy réteg vászonnal. Erre erősítettem a pántokat, amik szintén vatelinnel béleltek, hogy ne vágjanak be. A külső oldal babakék vászon kézzel horgolt csipkével - ez utóbbi nem a saját művem, csak megörököltem. :)


A kapucnit a vállpántokhoz lehet erősíteni, hogy megtartsa Bibi fejecskéjét, ha elalszik anya hátán. :) Mindent hullámvonallal tűztem.


Küldök egy hozzáillő táskát is. Igazság szerint a táska volt meg előbb, ehhez hangoltam a májtájit. :) Pár hete Timi itt kommentelt, és abban írta, hogy "kék vagyok, kék vagyok!", ezért már akkor tudtam, hogy neki kell egy kék táska. :)
Állítható pántos, merevített, mágneszáras lett. Nekem most ez a kedvencem. Remélem, a leendő gazdájának is bejön majd. :)


Nagyon szerettem varrni őket. :) (Az utolsó képen az én lánykám van, Bibi még nem látta, de hamarosan postára adom. )



6 megjegyzés:

Csilla írta...

Ez olyan kis finom, légis darab lett, nekem nagyon tetszik :o)

Tündérlátta írta...

De szeretném legalább csak felpróbálni!! Annyira csoda! Az a horgolt csipke, a finom színei!!

Abile írta...

Naggggyon szép lett! Kedves és romantikus!

Ledorka írta...

Köszönöm, lányok. :))

Timi írta...

Így estére kelvén,beestem én is :)Bevallom,egy kicsit meglepődtem ám,hogy ilyen bíbelődős szöszölős szépséget kapok.Amikor arra kértem Lidérckét,hogy varrjon a máj Bibimenek tokot,arra gondoltam,olyat kapok amit magának és Micinek készített.Nem számítottam bonyolultabb darabra,hiszen Micié is tetszett.Nagyon tetszik,és köszönöm szépen!Alig várom,hogy megérkezzen!

Fércművek írta...

ÉN nagyon megnéznék egy babát benne máj tájon. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails