2009. november 20., péntek

Mogyoró színű, csipkés táska



Megembereltem magam, és feltöltöttem pár képet. :) Ez a táska a karácsonyi Tildás könyv nézegetése után született. Fazonra az, mint aminek mellékelem a mintáját, csak én kihoztam a bélést, mágneszárat, belső zsebet, kulcstartót tettem bele. A füle bevont heveder.
Kifejezetten szép a formája - ami a képeken nem látszik. (Mondtam, hogy bénán fotózok!)
Holnap délután megválok tőle. Őt ajánlom fel a falubeli alapítványi bálra tombolatárgynak. A sulié lesz a belépőkből és a tombolából származó bevétel, ezért remélem, sokan ott lesznek. :) És azt még jobban remélem, hogy örülni fog, aki megnyeri.

A könyvben ez a csíkos szerepel:

A bordó vonal a táska mintája:



7 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon szép lett, biztosan boldog lesz a tulajdonosa :)

Karina írta...

Nagyon kedves gesztus, örülhet, aki megnyeri, mert nagyon szép! Elmentettem a szabásmintát, de tök béna vagyok, mert nem értem még ez alapján sem, hogy kell kiszabni, hogy táska formája legyen? A és B vonal egyszer csak összeér? A szaggatott vonal mit jelent? Akár e-mailben segítesz? Ne maradjak íly tudatlan..köszi :-)

Ledorka írta...

Úgy másold át, hogy illeszd az A pontokat a B pontokra. Akkor egy "fél" szabásmintát kapsz. Az alul látszó egyenes vonalra tükrözve lesz egész. (A "Brettekant" feliratú a tengely.)
A v-alakban futó szaggatott vonal levarrásával kapod meg a táska talpát, hogy legyen mélysége. Az egyenes szaggatott vonal azt mutatja,a meddig kell szabni a bélést, mert az eredeti mintán a bélés nem ér egész a peremig, hanem a csíkos anyag van visszahajtva belülre. Én megfordítottam, kihoztam a rózsás anyagot a színére, mert nagyon tetszett.
Érthető volt, vagy próbáljam meg máshogy körülírni? :)

Lente Julcsi írta...

Nekem a Te változatod tetszik jobban.Ezek a színek és a csipke közelebb állnak hozzám.Nagyon szép lett!

ccsigaház írta...

wow! csudaszép!

Ledorka írta...

Köszi nektek is. :) Én imádom a piros-fehéret, ezért az eredeti is tetszik, de beleszerettem a bélésnek használt rózsás anyagba, muszáj volt használnom. :)

Jandó írta...

Nekem is nagyon tetszik.Biztos boldog lesz, aki majd megnyeri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails