2010. október 26., kedd

Az új barátom

Itt van, megjött, már ki is próbáltam. Maga a csoda.... :)))
Előzetesként annyit, hogy régóta szeretnék új varrógépet, csak eddig valahogy mindig másra kellett a pénz. Az Öreglány elmúlt már 25 éves, egyre gyakrabban jöttek elő nála kisebb-nagyobb gondok, egyre inkább vágytam a nyugdíjazására. Kinéztem a Bernette 92C-t, és elkezdtem ábrándozni róla. Megemlítettem  a szerelőnek is, akihez az Öreglányt hordtam, ő pedig elkeserített, mert az mondta, tudva mennyit, és mit varrok, "kevés lesz az" nekem. Augusztusban, a blogtalálkozón beszélgettem Szép Gáborral, ő is hasonlóan fogalmazott és a Janome MC 6600-at ajánlotta. Az árát hallva mindjárt mondtam, hogy "á, olyanom nem lesz".... És mégis lett. :)))


Itt volt a fejemben, sokat gondoltam rá, és lám, "bevonzottam". :) Na, jó, nem csak ennyi... dolgozok is látástól mikulásig. :) A férjem úgy szokott fogalmazni, hogy "szeret minket az Isten" és mivel okos ember, nyilván igaza van. :) Vele is nagy szerencsém van, mert jóideje nyüstöl, hogy vegyek egy normális varrógépet - igen ezért, pedig lenne más helye is a pénznek. No, de mivel ez, amit művelek, rég túllépett a hobbi keretein (megrendelésre varrok, számlát adok, vásározok), tényleg kellett a jó "szerszám".

Ugyanakkor a rossz dolgokról is említést tennék, mert már rég nem vagyok naiv... Alapjában szerencsés vagyok az emberi kapcsolatok tekintetében is, de én is kaptam már a rosszindulatú és az irigy megjegyzéseket (meglepő módon, itt, a blogon még nem, de ezt nem azért írom, mert hiányolom :D), tehát sejtem, hogy lesz, aki nem örül velem együtt. Tőlük azt kérem, hogy sóhajtsanak, kívánjanak maguknak is valami szépet, majd lapozzanak el innen, és tegyenek érte, hogy megvalósuljanak a vágyaik! :)

A Varróvilágtól rendeltem a gépet, és tudnotok kell, hogy Gábor igazán profi eladóként is, nem csak műszerészként. :) A honlapon kérdeztem a gépről egy-két dolgot, mielőtt kosárba tettem volna, és meglepetésemre nem e-mail jött válaszként, hanem felhívott, és részletes magyarázatot kaptam az engem érdeklő dolgokról. Így kell ezt csinálni! :) Pénteken megrendeltem, hétfőn délután itt volt a gép. Ezek után naná, hogy szeretettel ajánlom! :)
Vágólapom, körkésem, vonalzóm is lett ám, egy jelölőfilcet meg ajándékba kaptam. No, de ezek most eltörpülnek a gép mellett. Annyira örülök neki, hogy 10 centivel a föld felett lebegek. :)) Olyan ez, mintha kispolszkit cseréltem volna le Audira. (És ezzel most nem szóltam le a polost, nekünk is volt, szerettem, de tény, ami tény.... :D)
Kívánom, hogy ti is, minél többen átélhessétek ezt az örömet! :))) Addig is játszatok velem!



57 megjegyzés:

Julcsi írta...

Most olyan irigységfélét érzek, de egyáltalán nem aljas és rosszszándékú irigységet:))
Ismerkedjetek, örvendezzetek egymásnak!
Használd egészséggel!

Zsófi írta...

Ez egy irigy megjegyzés. ;-DDD

Sok örömet hozzá, csodaszép masinád lett!

Huligánlány írta...

Én is nagyon irigy és rosszindulatú vagyok! És biztosan hogy nem is érdemelted meg!
(viccolok ám...)

Ledorka írta...

Na, ezt a fajta irigységet simán elviselem. :))) Köszönöm a jókívánságokat!

Csilla írta...

Szívből gratulálok és kívánom, hogy sok örömöd legyen benne. HAsználd egészséggel nagyon sokkáig. Klassz kis szülinapi ajándék :) ezekután biztos boldog szülinapod lesz, de kívánom is ezt neked előre!

Fércművek írta...

Hű, meg wow. :)

Timi írta...

Már nem szeretlek :D

Ledorka írta...

Timi, sose szerettél! :D Azért még beszélünk? ;)

Köszi nektek is, a hűzést is. :)) Csilla, épp mondtam tegnap a férjemnek, hogy a 19. szülinapomra is kaptam egy gépet (arról utóbb kiderült, hogy rossz volt, gyári hibás) és most, 17 év után megint. Jó szülinap, igen, remek. :)

Abile írta...

Dejóóóóó! A faddi táborban volt szerencsém találkozni egy ilyen géppel! Fantasztikus... és ez most a Tiéd??!! Legyen benne sok-sok örömöd!

Ledorka írta...

Anikó, én is alig hiszem, de az enyém. :) Köszi! Az öröm megvan, szárnyalok. :))

batorba írta...

WOOOOOW!!!!!! De örülök az örömödnek. És nézegettem a próbavarrásokat....HAAAT! anyám!!! Bevallom "irigyellek". De bevallom azt is, hogy nekem sok lenne egy ilyen gép!!!:-))) Majd egyszer, ha én is bevonzom a dolgokat!!!!:-)))Szóval kívánok nektek jó munkát, meg sok megrendelést, meg örömet...meg, meg...stb. tudod te!:-)) SZép napot!

Hencsilli írta...

Hú,de jó! Irigy vagyok, bevallom, de nem sárgán :)
Használd egészséggel és alkoss még gyönyörűbb dolgokat - mondjuk nehéz lesz önmagadat túlszárnyalni:D
Bekapcsolom a mágneseimet és én is bevonzok egy ilyet magamnak - csak egy kicsit arrébb van még.
Boldog szülinapot!

Edina írta...

Sok örömöd leld benne, és varrj vele sok-sok gyönyörűséget!

horimarika írta...

Jaaajjj! De jó! Egyébként az én férjem azt szokta mondani, hogy "ki mit érdemel"!!!!! Sok szép munkát szeretnénk látni! Kicsit most karácsony érzésem lett...

Kaccat írta...

Már tegnap leírtam a jókivánságokat hozzá az előző bejegyzésben, ma is aktuálisak :-)
én nyáron átéltem ezt az érzést a kistestvérével :-) (de nekem még az is klasszisokkal több mint az előző volt, és bőven elég lesz az elkövetkező 10 évre reményeim szerint)

Emi írta...

Tyűűűha! A férjedről nem is beszélve:)Boldog varrást kívánok!

Judit írta...

Gratulálok, veled érzek, én is remegtem, amikor megvettem a gépem, és tényleg jó döntés volt. Kívánom, hogy varrjál szépeket vele:)

Kőrösi Mercédesz írta...

Én sajnos nem tudok varrni, és nem is hiszem h meg fogok tanulni a közeljövőben, de azt látom rajtad is, h aki szereti, az teljesen szerelmes lesz tőle-bele-megminden... Legyen benne nagyon sok örömed!

Rita írta...

Gratula!!!!! Nekem a Te géped ikertesoja van meg :-)))) Szintén Szép Gábor uetól....és én is csak áradozni tudok róla ( a gépröl is) Imádni fogod!!!!!!!! Dok-sok örömteli órát kivánok nektek együtt!

Rita írta...

A Manodumás blogodon nem tudok kommentelni, ugyhogy ide irom: Mici egyre kislányosabb, kinö lassan a csecsemöformábol, igazi kis tünder lett belöle! Nagyon édes, gyönyörü kislány!!!!!

Bi. írta...

Dorka, ez lett a legszebb bejegyzésed.. :) oszintén kívánom, hogy mindig 10 centivel a fold felett lebegj!
i.

Unknown írta...

Veled együtt örülök én is! Nagyon szép a masinád, jó sok varrnivalót kívánok neked! :)

Kata írta...

Szívből gratulálok a kis csodamasinádhoz!!!!!!!! :)))))))

Ili írta...

Juhhééééééééééééé!!!!!!!!!!
Nagyon, nagyon örülök, hogy sikerült!!!!
Én már sokszor átéltem ilyen örömöt!!! El sem fogsz tudni szakadni tőle!!!
Nagyon sok munkát kívánok hozzá.
Nekem nincs ilyenem, de majd nekem is lesz, mert én is nagyon koncentrálok rá! És aki nagyon szeretne valamit, az előbb utóbb sikerül is neki.
Tiszta szívből örülök!!!!!

Ledorka írta...

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen. :))
Rita, a Miciről írtakat is köszönöm. :)

Zsófi írta...

Na ez a nem mindegy!!!!!
Nagyon szuper gépet kaptál!
Én is épp gépvásárlás előtt állok,de Én nem gondolkozom ennyire komoly szerkentyűben:)
Amire nekem kell majd,arra bőven elég lesz egy kisebb masina:)
Nagyon jó,hogy teljesült egy nagy álmod!
Biztos nagyon jó dolgok fognak készülni vele:)

Jandó írta...

Hú, ez csodás. Veled örülök. :) Remélem sok-sok gyönyörű alkotást láthatunk majd, amik már mind ezzel a géppel készülnek majd. Kíváncsian várom.

Jandó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Krike írta...

Gratulálok én is, használd egészséggel.! :) Bárcsak az én álmom is így teljesülne! ;)

Kathy írta...

En is csak hü-zök es á-zok! Nekem még mindig nincs uj gepem! De a Tiedhez azert gratulalok, es ......egy kicsit irigykedem!!! :)))

bemka írta...

Őszintén örülök az örömödnek, használd egészséggel , alkoss sok sok szépet vele a magad és mások örömére.
Boldog születésnapot!

Lonci írta...

Gratulálok és sokáig élvezzétek egymás társaságát, varrjál vele is olyan szépeket mint az "öreglánnyal":)))

Névtelen írta...

Gratulálok az új barátodhoz ,tudom mit érzel,nálam is friss ám az élmény ,na jó nem ekkora kaliberű,de jó érzés! :)Használd jó sokáig,varrj szépeket! Üdv:Judit

Frivolina írta...

Veled örülök! Dolgozzon veled együtt legalább másik 25 évig:)

cskata írta...

wow,gratulálok!!!! használd egészséggel!!!! a régi géppel is csodákat műveltél,hát még ezzel!!!! :) kíváncsian várom az alkotásokat!!! :)

Ida13 írta...

Én nem vagyok irigy. Egyszerűen "csak" magamnak is szeretnék egyet. Főként pedig jól megérdemelt munka jutalmaként. Te is megdolgoztál érte. Használd egészséggel! Legyen sok örömed benne!

Szabó Andrea írta...

Hű de szuper az új masinád! Gratulálok hozzá! :) Azért én is egy kicsit irigy... :) De nem tőled! Sok- sok örömet hozzá! Készíts sok gyönyörűséget vele. Hogy fogják hívni?

Bea írta...

Gratulálok és jó (sok) munkát kívánok hozzá! :)
Az 1000 öltés/perc, az jónak számít pl. egy lock-hoz képest?

Mák írta...

Képzeld nem vagyok irigy!Viszont nagyon örülök az örömödnek!!!!Azért elmondom, hogy nem vagyok irigy, mert tudom, hogy egy ilyen hiper szuper masina nálam nagyon nem lenne kihasználva az én sekélyes varrományozgatásom mellett, viszont jó helyen van nálad, mert te sokat varrsz minden féle gyönyörűségeket, így csak gratulálni tudok neked és örülni veled!Köszönöm, hogy megosztottad velem az örömödet!Mutass sok sok szépséget amit varrsz vele!Tetsz az írott Lidérc, a szívecske:D:D:D...Szuper!

Ledorka írta...

Szívből kívánom, hogy ti is megvehessétek álmaitok gépét! :))

Bea, fogalmam sincs, jó-e az 1000 öltés/perc. Sosem volt se lockom, se menő gépem - eddig. :D DE azt már most mondhatom, hogy rettentő gyors a régihez képest, és úgy megy át négy réteg anyagon, mint kés a vajon. :)

Ledorka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Köszöntöm az új barátodat közöttünk!! Csak ámulok!
Láttam már róla videót nem semmi! Eddig az Auróra volt a nagy szerelmem, lehet, hogy dobom? :)))

Kriszpicur írta...

Grat hozzá!!!!
Varrj sokat,keress sokat,legyél boldog -sokáig!!!!
Én is szeretnék egy varrógépet a Jézuskától,de én nem tudok varrni:o

aaműhely írta...

Dorka ez valóban nagyon nagy dolog pláne, hogy neked is szinte a társad... Én meg vagyok elégedve a gépemmel, ennek ellenére időnként megnézem mit tudnak az újabb gépek. Jó volna ha később mondjuk fél év múlva leírnád a tapasztalataidat. Kívánom, hogy tartson sokáig ez az eufóriás állapot :)

Juccantó írta...

Utánanéztem a honlapon a gépnek és a videót is megnéztem!!Aki ilyen komolyan foglalkozik az "öltögetéssel" és ilyen ügyes,az megérdemli ezt a nagyszerű gépet!!!Jucc

Unknown írta...

Én is kíváncsi lennék a tapasztalataidra, majd írhatnál helyzetjelentéseket a bejegyzéseid végén!

Éva írta...

Teljen benne örömöd, gratulálok hozzá!!:)

Ledorka írta...

Köszönöm nektek is! :) Sokat ügyködtünk együtt tegnap is, ma is, és még mindig el vagyok ájulva. :D
Dius, az Aurorát nem is nagyon nézegettem az ára miatt, de biztosan csúcsgép az is. :)

Szilvi írta...

Legyen sok örömed benne!

Unknown írta...

Nekem is az árával vannak problémáim, de a tied azt mind tudja amiért beleszerettem, sőt még körhímzést is! :))

Aranyalma írta...

Látod, soha ne mondd, hogy soha... :) Örömteli pillanatokat kívánok! :)

Hegemony77 írta...

Gratulálok! És jó látni, hogy örülsz neki és pozitív a véleményed a gépről, mert én is ezt a gépet néztem ki, de még gyűjtögetek...

Ledorka írta...

Köszönöm. :) Azóta összenőttünk, jó sokat dolgoztunk együtt, és csak ajánlani tudom! Ügyes masina. :)

Cicurka írta...

Szia :), csak most látom mi van neked (pedig már jó rég óta :)).
Én is nézegetek gépeket, bár még a vétel messze...
Most így 2012 táján hogy véleményeznéd az új barátod? :)
Textilbőrt szoktál varrni vele?

Ledorka írta...

Szia, tényleg jó rég... :) Semmi rosszat nem írhatok, csak ajánlani tudom. (Mint egy vaterás értékelés. :D) Textilbőrt nagyon ritkán varrok.

Cicurka írta...

Nem tudom hogy megvolt-e akkortájt a 7700-as, de szerinted mi különbség lehet a te 6600-asod és a 7700-as között?
Amúgy végignéztem a videókat róla és csudipofás kis gép. Használd egészséggel még nagyon sokáig. :)

Ledorka írta...

Halvány fogalmam sincs mi a különbség. :) Ez a gépem van, meg a régi, örökölt, nem igazán ismerem a többi fajtát.
Köszönöm. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails