2010. október 2., szombat

Verdák

Két darab Villám McQueen-es párna volt a kérés. Azt hiszem, sikerült elcsípnem Villám csúfondáros vigyorát. :)


Egy bánatom van: ha egész sűrűre állítom a cikcakkot, ahogy szoktam a rátétezésnél, akkor egyszerűen nem továbbítja az anyagot a gép. :( Így aztán lazábban kell varrnom, de többször átmegyek a vonalakon, hogy a lehető legjobban fedje az anyag szélét. A legutóbbi szervizelésnél panaszoltam is a mesternek, de nem tudott csodát tenni. Nagyon kifelé áll most az Öreglány rúdja... Úgy érzem, nemsokára új gépem lesz. Legalábbis rajta vagyok az ügyön. :)

11 megjegyzés:

Timi írta...

Majd az új gép is bekúszik a kapu alatt mint Mákos és Hurka kutya :D

Ili írta...

Lidércke! Akkor elárulok egy praktikát, amivel gyönyörűen tudsz applikálni! Mivel minden anyagnak van szál iránya, valamerre nyúlik egy kicsit. ott nem viszi rendesen a sűrű cikk cakkot.Én egy papír lapot teszek az applikálandó minta alá, amit utána csak letépek róla. Én is nem olyan régen jöttem rá erre a dologra. Filcre, mi minden felé masszív, gyönyörűen lehet dolgozni.
Ha kipróbáltad és sikerült, akkor értesíts. Nagyon örülnék, ha megbocsátaná a régi gépednek. Nem is biztos, hogy vele van a baj!!!

Ledorka írta...

Ili, sajnos, a géppel van baj. :( Eddig nagyon szépen lehetett vele applikálni trükkök nélkül is, de egy ideje gondok vannak vele. Elvittem szervizbe, de nem sikerült nagy változást elérni. Az öltéshossz-állítás nehézkes, és nincs átmenet, ahogy régen volt, a 0 és az 1 között, vagyis inkább a 0 és a 3/4 között. Ez, sajnos, már sehol sem viszi rendesen a sűrű cukcakkot, nem csak ott, ahol nyúlik az anyag. :(

judit.6 írta...

azért Villám így is csúcs lett. :) Nekem nagyon bejön.

Ledorka írta...

Köszi, Judit. :) Többször átmentem rajta, hogy azért nagyjából fedjen.

Ili, azt elfelejtettem írni, hogy mindig megerősítem közbéléssel a rátétet és az alapot is, szóval nem tud nyúlni az anyag, de azért köszönöm, hogy segíteni próbáltál. :)

e.agi írta...

szia kaptál tőlem egy díjat,ha szeretnéd elfogadni gyere a blogomra és vedd át

Ledorka írta...

Köszönöm szépen. :))

Ili írta...

Azt gondoltam, hogy meg tudom menteni a régi géped, de nem sikerült.
Közbéléssel én is csináltam, de nekem a füzet lap jobban bevált.
Drukkolok, hogy mi hamarabb le tudd cserélni.

Ledorka írta...

Ili, időről időre elkap a vágy, hogy vegyek egy új gépet. Lassan csak megteszem, bár nem holnap azért. :)) Az Öreglány meg megmarad tartaléknak, szép emlékek fűznek össze minket. :))

Erika írta...

Én is előállnék egy ötlettel: ha a felső szálon lazítasz, szebben fog cikkcakkozni, az alsót nem húzza fel és nem fog látszani, viszont össze tudnak kapaszkodni... hm? egy próbát még megér... sokszor az alsó és a felső szál beállításán, öszehangolásán múlik egy gép sorsa, az öreg gépek is azért tudnak jóóó sokáig működni. Kár volna lecserélni szegényt... persze te ismered, csak gondoltam, kocaügyvédkedek kicsit:)

Ledorka írta...

Olyan helyesek vagytok, hogy véditek. :))) Az a helyzet, hogy elsírtam már a varrógépszerelőnek ezt a panaszt is, hogy a szálfeszesség időnként elállítódik. Az a furcsa, hogy az alsó is.... mintha bejárna egy csavarhúzó éjjelente a gépembe. :D A mester se nagyon tudott vele mit kezdeni. Felvilágosított, hogy ez "háztartási varrógép", nem kéne ennyit mennie, és különben is elmúlt 25 éves, vegyem tudomásul.
Sokáig mentegettem, de most mégis tudomásul veszem. Azért próbálkozom a beállításokkal, de már megszületett az elhatározás, új gépre gyűjtök. Hosszú, szép évek voltak együtt, de most már nyugdíjazom az Öreglányt. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails