2012. március 15., csütörtök

Linkek a GAPS-hez


Mivel többen is írtak nekem, a diétáról érdeklődve, szeretném figyelmetekbe ajánlani a könyvön kívül a gaps.me oldalt. Fent, a kis zászlóknál be tudjátok állítani a nyelvet.
Két magyar blogot is találtam, ahol recepteket, tanácsokat olvashatunk. (Nyilván több van, de nem leltem rá az összesre.)
Mákos patkó
Judu's special

Érdekes, hogy pont most írt róla Andi, hogy ha valaki hajlik rá, hogy elkezdje az étrendet, akkor először az életvitelén változtasson, kerüljön közelebb a természethez. Mintha erre készülnénk évek óta... pedig nem. :) Kb. 7-8 éve fedeztem fel a mosódiót. Akkoriban sokan hülyének néztek miatta. Még Pestről kellett rendelni, nem volt úton-útfélen... Azóta használok háromszorosára higított 20%-os ecetet öblítő helyett. Kerülöm a vegyszereket, meggyőződésem, hogy a súrolókefe a leghatékonyabb tisztítószer. :)
Egy falu szélén vetünk telket, fa házat építettünk, természetes anyagokkal vesszük körül magunkat. Minden összevág.... Már csak a festegetésről kéne leszokni... :) és persze, megtermelni a saját élelmiszereinket.
A hó végén kivizsgálásra megyünk mindhárom gyerekkel, talán rátalálunk a megfelelő orvosra, aki segít nekünk. Petúr esete különleges, hiszen ő fruktóz malabszorpciós is, ezért a gyümölcsöket kerülnie kell, emiatt abszolút személyre szabott diétát kell kidolgoznunk. Ezen jár az agyam folyamatosan... Biztos vagyok benne, hogy hosszú, lassú, és nehéz folyamat lesz az átállás, de ne mondja nekem még egyszer senki, hogy nincs gyógymód, mert ez nem igaz! Az a szerencsénk, hogy mi "csak" beszédzavarral küzdünk (mint a lebontási zavar észrevehető megnyilvánulása), és ez is sokat javult már a mostani diétának köszönhetően is. Sosem adom fel. :)

4 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Soha ne add fel!! És tudom nem is fogod, mert nagyon erős asszony vagy!!!

Fércművek írta...

Az egészről mindig a Lorenzo olaja című film jut sz eszembe. Szülőnek kell lenni, hogy elég motivációd legyen egy-egy betegség gyógyításához. Ez benned is megvan. :)

Petitwonders írta...

Nagyon tetszik a hozzáállásod a betegséghez, és az élethez. Igen, és sok esetben fejben dőlnek el a dolgok.
Kitartást:

Ledorka írta...

Nem érzem magam túl erősnek... ezt máshogy nem lehet, csak odafigyelve, mindent elkövetve, elvégre a gyerekekről van szó. Remélem, igazatok van, és tényleg megvan bennem, ami kell, hogy segítsem őket. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails