2012. június 27., szerda

Mese a vágásról

A legtöbb nő számára természetes, hogy 4-6 hetete fodrászhoz megy. Nekem több okból nem, de most csak egyet fogok kifejteni: az aggodalmat. Nem, nem amiatt szoktam aggódni, hogy milyen lesz a hajam. Inkább a  férjemért. Meséljek? :) Mesélek.
2010. novemberében levágattam a hosszú hajam. Nem lett rossz, de úgy döntöttem, lehetne 5-6 centivel hosszabb, ezért csak pár hónap után jelentkeztem be újra a fodrászhoz. Aznap, mikor mentem volna, Payát megharapta egy kutya. Ő a sebészeten töltötte a délutánt, én meg lemondtam a fodrászt, és maradtam a gyerekekkel.
Eltelt megint valamennyi idő, aztán újra bejelentkeztem egy hajvágára. Aznap, mikor mentem volna, a férjem munka közben leesett egy tetőről. Ő megint az ambulancián volt, én meg frászban. Fodrász lemondva, persze. Mikor magamhoz tértem, le is toltam Payát, hogy képes összetörni, megharaptatni magát, csak hogy nekem hosszú maradjon a hajam! :P
Nos, ezek erősen közrejátszottak abban, hogy másfél éve nem látott a fodrász.... No, de hétfőn összeszedtem minden bátorságomat, és felhívtam. Kedd délutára kaptam időpontot. 24 óra szorongás. :D
Jelentem: mindenki jól van. :)
A férjemnek volt ugyan egy kis kellemetlensége, de sérülés nem történt. :) Peti át akarta venni a fodrászblokkoló szerepét, és végighányta a tegnap délelőttöt, de 11-től aludt egy nagyot, és utána rendben volt. Délután Paya is megérkezett, egyben, így el mertem indulni a fodrászhoz.


És ez így most pont jó: elég hosszú ahhoz, hogy össze tudjam kötni, de nem túl hosszú, így éjjelre nem kell összegumizni. :) A kép lehetne jobb, de művészet engem fotózni... :D Megkönnyebbültem minden értelemben. :)))

15 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Jó lett a hajad... a szabotőr pasik ténykedése ellenére is. :o)

Julcsi írta...

Helyes vagy, Dorka!
(Azt hittem, rövidebb lesz:D)

Ledorka írta...

Köszönöm szépen. :)
Túlzásokba azért nem estem. :D Egyébként anyu is ezt mondta, hogy rövidebbre számított. :))

a Matula ikrek írta...

Mint a Jóbarátok-ban Phoebe és a fogorvos... :o)

Ledorka írta...

Hehe... :D Tényleg! Még egy párhuzam az életünk és a Jóbarátok között. :D

Ildikó írta...

Nyugi jól sikerült a kép, szép vagy és a pólód is tetszik. Bringás? Az új leendő bicajhoz? :)))

Tiffanylda írta...

Azt hittem levágattad a hajad!:D Erre mondaná anyukám, hogy "ezért nem érdemes pénzt kiadni", mert ő vagy rövidet, vagy hosszút ismer!:)
Nekem tetszik a hajad és a fotó is! Egyébként a lényeg, hogy neked kényelmes!

Ledorka írta...

8-10 cm az semmi? :D Elég nagy kupac haj volt körülöttem.:)
Ildi, igen, bringás. A múlt héten vettem beleszeretés okán, erre jött ez a bringatervezős játék. :D Nincsenek véletlenek. :)

Kathy írta...

Amig olvastam a bejegyzest, vegig kereszben voltak az ujjaim, nehogy valami tortenjen amig a vegere nem erek! :))
Nagyon jol nezel ki, es talan mintha fogytal volna? :)

Ledorka írta...

Kathy, 13 kg-t... Már majdnem annyi vagyok, mint Peti szültése után. :)
Mondjuk, ez most nem direkt volt, nem tettem érte semmit. Amíg zavart a súlyom, addig egy deka sem ment le. Mióta kisebb gondom is nagyobb, azóta folyamatosan fogyok.

Krisztina írta...

Nem régóta vagyok a blogod követője, így nem tudom, hogy milyen volt előtte a hajad, de ez kimondottan tetszik!

Nem semmi volt ez a fodrászhozmenészeti történet... :O :D

Aledi írta...

Jó lett, jól áll. Ennél rövidebbre én sem szeretem. Főleg nyáron fő szempont, hogy be lehessen kötni. 13 kg-t?! Ez igen! Tényleg úgy van, ahogy írod, ha az ember rágörcsöl nem meg le egy deka sem... :)

sesame írta...

Azta! Ennyi év (mennyi is?) követés és olvasás után derült csak ki számomra, hogy ki is vagy valójában! A kedves férjedet van szerencsém személyesen is ismerni, és veled is beszéltem régen cseten.. jó, hogy ez ennyi idő után leesett.. úgy látszik tényleg kicsi a világ! :)

Ledorka írta...

Ezt most azért nem értem, mert volt már fent rólam fotó... :)

sesame írta...

Na igen, de arra nem emlékeztem, hogy nézel ki (meg talán a hajhossz is megzavart), és ezzel a hülye fejemmel nem tudtam össze rakni.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails