2012. július 21., szombat

1000. - családi képpel

1000. bejegyzés. Atyaég.... :D Ennek örömére egy kicsit mesélek magunkról, pláne, hogy időről-időre jön egy-egy kedves, érdeklődő levél, vagy hozzászólás, és vásárokon, utcán is megkérdezitek, hogy vagyunk. Köszönöm, jól. :)
Voltunk pár újabb vizsgálaton Petivel, és remekül állunk. :) A diétán szigorítanunk kellett, mert a vérteszt újabb dolgokat mutatott ki. Így az étrendünk gluténmentes (búza, rozs, zab, árpa), plusz tilos a tej- és minden tejszármazék, a cukor (kivéve nyírfacukor), a tojás, a burgonya, a mogyoró, a paradicsom, a borsmenta (na, ez nem nagy áldozat :) ), és Petesznek a gyümölcs is. Annyi kilengésünk van, hogy napi egy almát Petinek is engedélyeztünk... amúgy tartjuk. A GAP-étrendre nem tértünk át, a rizst és a kukoricát még esszük. Valószínű, hogy ezeket is elhagyjuk majd, csak szép lassan. Én annak is örülök, hogy az eddigi diéta ilyen nagy előrelépést hozott. :)
Jók az eredmények. A neurológus szerint minimális az elérés a korától elvárt szinthez képest. Hogy érthető legyek, mondom, mi a gond: rossz az artikulációja, kissé hipotón (lazák a szövetek, izmok), és ez némely mozgásformában problémát okoz. Viszont rengeteget beszél, nagy a szókincse, rettentő ügyesen számol (több számot is összead fejben, nem csak egyjegyűeket), és minden szempontból klassz kiskölök. :) Andornál eleve nem voltak tünetek, így nála nem tudok ilyen fejlődésről beszámolni, rém okos, és kész. :) Micus beszédével még van némi gond, de sokat javult, más probléma pedig nincs vele.

Ma vásároztunk. Azt ne kérdezzétek, hova meredek, és miért van nyitva a szám... :D Olyan kép nincs, amin mind normálisan nézünk, és lehetőleg a kamera felé. :)

Később Mici elálmosodott, így kiürítettem a bőröndöt, amiben az árut hurcolom, kibéleltem egy Molikától kapott pléddel, és ledőlt kicsit. Egy bőröndnyi gyerek. :) A tüneményes pöttyös cica is Molitól van. Hiába, élni tudni kell!:)
Igyekszünk. :) Köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok, érdeklődtök!


14 megjegyzés:

BORI írta...

Bár személyesen nem ismerjük egymást, de figyelemmel kísértem aggodalmaidat a gyermekeiddel. Nagyon remek anyuka vagy!Nagyon szépek a munkáid! További sok erőt és kitartást kívánok szeretettel. :)

Hajnal írta...

Szia! :)
Örülök,hogy jól alakulnak a dolgok,csak így tovább,kitartás,jól csinálod,az már tuti :)
Mici nagyon édes abban a bőröndben :D
Puszi:Hajni!

Ágota-Lencsi Művek írta...

Hihetetlen Anyuka vagy:) Bár fogalmam sincs...miket főzöl így? Nagyon kemény diétának hangzik...
Mici tüneményes a bőröndben!:)

Kathy írta...

Nagyon szoritunk nektek, es mindig csak amuldozok, hogyan tudod ezt kovetni nap mint nap! Csodas anyuka vagy!
Puszi mindenkinek, es imadni valo a kis csajszi a borondben. Legkozelebb ,megyunk, csomagold be nekunk igy, legyszives! :)))

Tündérlátta írta...

Örülök, hogy javultok. Nagyon kemény diéta!!

Ledorka írta...

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm. :)
A diéta elviselhető, de tényleg. Eleinte szörnyűnek tűnt, de belerázódtunk. A következő lépés, a GAP-re áttérés látszik most keménynek (elhagyni a rizst is, kukoricalisztet is), de ha sikerül, utólag az is biztosan egyszerűnek tűnik majd. :)
Hogy mit eszünk? Sok húst. :) zöldséget si szabad (krumpli, paradicsom kivételével), és gluténmentes tésztát is főzünk (még).
Vannak, akik önként, dalolva állnak rá valami hasonló étrendre, mert szeretnének sokáig egészségesek maradni, nálunk az élet hozta így. Minden megoldható. :)

Csipkerózsika írta...

Az egyik legkedvesebb blogerinám vagy:) örülök ,hogy jól vagytok, és a bőröndös kép nagyon ott van..:)))

bemka írta...

Örülök a jó híreknek.Gratulálok a hozzáállásotokhoz,erőtökhöz.Minden jót nektek !

Kriza írta...

hát elismerésem, ennyi rengeteg szépséges varrás, mellé a diéta, az egyéb megszokott feladatok mellé, és úgy írsz róla, mintha semmiség lenne - wow, nagyon ügyes vagy! a bőröndös gyerek meg csudahelyes, persze a többi is :-)
érdekes, h van, aki azért eszik sok húst, mert sokáig egészséges akar maradni, mások meg azért nem esznek semmi húst, mert egészségesek akarnak maradni... :-)

Ledorka írta...

Egyik legkedvesebb bloggerinának lenni kitüntető cím, köszönöm. :) Marcsi, neked is. :)
Kriza, ez érdekes dolog, de tényleg így van: van, aki vega, hogy rendben elgyen, van, aki vércse. :) És nyilván így van jól, mert mások vagyunk, más a szervezetünk, máshogy reagálunk bizonyos tápanyagokra. Van, akinek semmi gondja a tejjel, az én fiamnak meg blokkolta a beszédközpontját. Mindnekinek meg kell találnia a megfelelő étrendet, nem hiszem, hogy lenne egy sablon, ami mindünkre ráhúzható lenne. :)
A többi meg olyan dolog, hogy bele lehet rázódni... Segítségem is van, itt a család: a férjem, anyukám, apum. Nem vagyok egyedül, és a gyerekek is jól viselik a dolgot. :)

sesame írta...

Gratulálok a bejegyzéshez, és az egész családodhoz! Tündériek a lurkók, szuper édesanya vagy, és csodás dolgokat alkotsz! Így tovább! :)

Amanda írta...

Ma Pécsen sétáltunk, ház ez nem fordul elő velünk gyakran, szóval ott sétáltunk a Ferencesek útján és az egyik kirakatban láttam a hétvégi vásár plakátját. Sajnálom, hogy "elkerültük" egymást. Akkor személyesen mondtam volna el, hogy rendszeresen olvaslak, kíváncsi vagyok rátok. Csodállak, ahogy kézben tartasz mindent. Könnyen írsz a diétáról, egy olyanról, amit a többség el sem tud képzelni, hogy hogyan tartható. Szép napokat, minden jót Nektek!

Andrea írta...

Köszönet ezért a bejegyzésért. Nagyszerűen helytálltok mindannyian, gratulálok Nektek! A gyerekek pedig tündériek!

Ledorka írta...

Újra csak azt tudom írni, hogy meghatóan kedvesek vagytok! :) Nem ennyire nagy dolog ez, mert ha az ember benne van, belerázódik, megszokja, természetessé válik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails