2016. január 31., vasárnap

A világ legédesebb mosómedvéje

...az én lányom. :) Mikor Mici kitalálta, hogy mosómaci szeretne lenni a farsangon, megörültem, mert könnyű jelmeznek tűnt. Úgy terveztem, veszek egy sima, szürke nacit és egy pulcsit, amihez varrok egy farkincát, meg álarcot. Végigjártuk a várost, és nem találtam se minta nélküli szürke nadrágot, se egyszínű szürke felsőt. Harisnya viszont volt, így jött Mici ötlete, hogy ő tulajdonképpen szoknyás mosómedve szeretne lenne, az sokkal menőbb.
Előszedtem itthon mindent, ami szürke és feláldozható: egy régi szoknyámat, egy csíkos polár plédet, és két pulcsit az összenemezelődöttek* közül, és egy sapkát.
*Bizony, nálunk akad egy doboz, amiben apróra főzött pulóverek vannak. Normális ember csak egyszer követi el azt a hibát, hogy túl magas hőmérsékleten mossa ki a pulcsikat, és azok összemennek. Én többször is megtettem, hogy biztosan tudjam, mekkora hülyeség, és tényleg oda kell figyelni. :D Ilyenkor félre szoktam tenni a nemezelődött holmikat, mert jó puhák, és egyszer végre majd varrok belőlük valamit. Lám, most például jól jöttek. :)
Az egyik felsőt beszűkítettem, kiszedtem az ujját, és feljebb varrtam (utóbb láttam, hogy még feljebb kellett volna ahhoz, hogy jó helyen legyen a válla, de most már mindegy). A régi szoknyámból varrtam Mici szoknyáját, ami a pléd egy csíkjából kapott fodrot. Szintén a szoknya lett a farok alapanyaga, és a pléd sötét csíkjaiból varrtam rá sávokat. A másik nemezelődött pulcsi maszkká változott, és füleket is szabtam belőle. a füleket Andor egyik régi szürke sapkájára öltögettem fel. 
Kész is. :) Na, ennyit az egyszerű, gyors jelmezről.... :P :D

Ugye hogy ő a legcukibb mosómedve? :)

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Na, hát szoknya nélkül fele ilyen cuki lett volna! (a jelmez, mert Mici mindenhogy cuki!) :)

Monika írta...

Tüneményes! Szuper ügyes vagy!!! Szerintem is szoknyával sokkal édesebb.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails