2016. február 22., hétfő

Lelkizős- lapozz, ha nem bírod! :P

Francba a "profizmussal"! Ez egy kézműves blog, de nem csak termékeim vannak, lelkem is akad. 

Nagyon ritkán terelem személyesebb témák felé a blogot. Úgy szoktam mondani, hogy magamra zártam a szekrényajtót. Eddig jó volt ez a taktika, de ma rájöttem, hogy kell nekem egy szelep, ahol levezethetem a bennem felgyűlt indulatokat. Jobb, ha itt teszem meg, mint ha valakit elküldök a jó büdös francba élőszóban...

Emberek! Mások vagyunk mind, más igényekkel, más elképzelésekkel, más elvárásokkal! Nem lehet ezt elfogadni? Nem lehet, hogy a többieké is jó, még akkor is, ha pont szembemegy a mienkkel?!
(Tudom ám, hogy az itt olvasgatók zöme elfogadó, érzékeny ember hozzám hasonlóan.)

Az elmúlt hetekben "megtudtam" pár dolgot magamról. Gyorsan leszögezem, hogy általában leperegnek a beszólások, de ha valami olyanra irányul, ami különösen kedves nekem, nos, az nyomot hagy. Főleg, hogy ha igénytelenséget sugall a megjegyzés, Mármint azt, hogy én volnék igénytelen. No, kérem, aki látta a munkáimat, tudja, hogy ez nem így van. Baromi alapos vagyok. Aki ismer, az tudja, hogy én magam sem vagyok épp igénytelen. Ja, hogy nem vágyom kacsalábonforgó palotára, többtízmilliós autóra, elitiskolára a gyerekeimnek?! Ez viszont tény. Nézzük egyesével, mik hangzottak el.
1. Nem vagyok trendi. *
Ó, hát én ezt tudtam! Nagyon rég tudom. Meg se próbálok trendi lenni. És hogy a termékeim sem trendik (mert erre irányult az info), azt is tudom.
Szép, hasznos, tartós, vidám darabokat készítek. Olyasmit, amit én magam is szívesen megvennék, amiknek a gyerekeim is örülnének. Tehát nem is leszek trendi, mert ami most fut (pl. monokróm) az nagyon nem az én világom. 
Ez így van jól, így szeretem.
(*Erről egyszer majd írok hosszabban is, muszáj lesz kifejtenem.)

2. A házunk "aranyos" - ezt fitymáló hangsúllyal mondva. 
A házunk otthonos, kellemes, természetes, praktikusan berendezett, számomra mesés. Ez sem trendi, hála Istennek... Amit a képeken láttok, az mind mi vagyunk, nem egy lakberendező műve. A két kezünk munkája. 
Így szeretem.

3. Engem is meglepett, milyen mélyen sértett, hogy valaki durván leszólta az autónkat. (Neki semmilyen sincs.)
A Megane kényelmes, tágas, gyors, jó fogyasztású. Bakker, tényleg nem trendi! És még öreg is. De belefér minden, és élmény vezetni. Mindenhova eljutunk vele. Most komolyan: ezt végképp nem kell magyarázni, szerintem. 
Szeretem.

4. A gyerekeim iskolájával kapcsolatban hangzott el: "hogy bírod oda járatni őket?!"
Én kérek elnézést, amiért a fő szempont az volt, hogy családias, nyugodt, laza helyre járjanak, ne egy versenyistállóba. Legyen idejük játszani, legyen örömteli gyerekkoruk! Sőt, tovább megyek: a későbbiekben sem várom el tőlük, hogy éjt nappallá téve tanuljanak. Éljenek, legyenek boldogok, akár egyetemi tanárként, akár például fazekasként. Egyenértékű a számomra. Az általános iskola amúgy sem befolyásol semmit, én úgy tapasztaltam. Bármi lehet belőlük, és tehetségük van bőven. Közben pedig fontos célom, hogy érző, szeretettel teli, toleráns emberekké váljanak. És akkor ők nem fognak az eddig soroltakhoz hasonló megjegyzésekkel mások lelkébe lépni. 
Nekem ez így jó, így szeretem.

Ezzel lerántottam a leplet :D : ember varrja a táskákat, és a játékokat. Érző ember. 
Amúgy jól vagyok. :) Azon kevesek közé tartozom, aki ki meri mondani, le meri írni: boldog vagyok. Sikeresnek érzem magam, még ha nem is mindenkinél ütöm meg a mércét. Amit akartam, az mind megvan. :) Természetesen vannak terveim, vágyaim, szeretnék fejlődni, és az építő jellegű kritikát is tűröm, ha az valóban az.  
És immár a gőzt is kiengedtem. :)

17 megjegyzés:

bemka írta...

Én így szeretlek :)
És a munkád - alapos , szép ,aprólékos .

Plánka Ágnes írta...

Jól tetted,hogy kiírtad magadból.Nem hiába van a kádon is túlfolyó!!S nem írom,hogy ne foglalkozz vele,mert éppen a "tefajtád" az,aki sokáig rágódik a dolgon,mégha ezt nem is mondja.Varrd csak tovább a nem trendi dorkaságokat,örülj a vidám és kretív gyerekeidnek.Láss még sok helyet,ahová a vén járgánnyal eljusz és élvezd az otthonod melegét.Aztán ha szükséged van egy kis "lelkizésre",csak ki vele! <3

kovtama írta...

Én a házatok miatt kezdtem el olvasni a blogodat, így láttam hogy mennyi mindent készítesz. Szerintem meg trendi és praktikus, emberi dolgok ezek. Ha valamiért elmarasztallak, akkor az, hogy nekem nnnnnnagggggggggyyyyyyyoooooooon hiányoznak a házról és a kertről készült bejegyzések. :( Jó lenne több ilyen. Ne törődj a rossz indulatú emberekkel, irigyek csak. Egyébként hova járnak a gyerkőcök suliba? Szerintem már meg sem ismerném őket :( Téged talán még igen, ezer éve találkoztunk az oviban még.

Kathy írta...

Munkaid nagyon is szepek, es reszletesek, ezt senki nem veheti el toled! Oreg az auto? Lenyeg, van 4 kereke ami elvisz ahova kell. Nekem is oreg kocsi van, de van!!!!

Kathy írta...

Munkaid nagyon is szepek, es reszletesek, ezt senki nem veheti el toled! Oreg az auto? Lenyeg, van 4 kereke ami elvisz ahova kell. Nekem is oreg kocsi van, de van!!!!

Edit írta...

Húha! Bevallom, nem szoktam hozzászólásokat olvasni... Nem értem, hogy valaki miért úgy olvas, hogy arra hegyezze ki magát, hogy kritizáljon, nem arra, hogy meglássa a szépet, a jót, hogy feltöltődés legyen számára, kikapcsolódás...

Írj még sokat és a gáncsoskodók ne befolyásoljanak!

RedCountyByKingaBodnar írta...

Marhára ilyen a világ Dorka...
" Fúuuuu... De rohadt nagy ez a kert! Na, tudod kinek kéne!
A nappalitok amúgy nem túl nagy a hálókhoz képest!?"-mondja panelben élő barát... Ex barát... :-(
És sok, sok, sok ilyen beszólás jut mindenkinek, hidd el!
Bár ez nem vigasz!
A sikered nem véletlen, hidd el Dorka!
Szerintem te már fogalom vagy! :D

Még egy story...
Bár már ezért is beszóltak páran!:D

Ugyanez a hölgyike...
Gyerekeink ülnek a homokozóban, még kicsik.
Megszólal M.:
Láttál te már ilyen gyönyörű gyereket, de komolyan? Szerintem az én kicsimnél nincs szebb a világon!!!
Na, itt szakadt meg a barátságunk... :D :D
Szóval csak lazán...

Polly írta...

Erre szoktam mondani: Ne azt nézd, mit mond, azt nézd meg, ki mondja!
Ezt a "bölcsességet" félretéve, tényleg szar ezt hallani, és nem azért, mert szégyelled a nem trendi munkádat, házadat, autódat, stb... hanem azért, mert bunkó, aki mondja.
Nekem is sok mindenért beszóltak már, olyanok is, akiktől nem vártam volna, és mai napig nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy mások az igényeink, a lehetőségeink, az ízlésünk, stb...
Röhögj az ilyen ember szemébe, itt írd ki magadból, és ne foglalkozz vele tovább :)

a Matula ikrek írta...

Na, ha a kézművesek trendi cuccokat készítenének, sose lenne egyéni stílusuk. :)
De persze bosszantó ilyeneket hallgatni. Pont azért, mert téged amúgy ezek közül egyik sem zavar. De egy trendi, "MINDEN szomszéd kertje SOKKAL zöldebb" gondolkozású embernek ezt el se lehet magyarázni.

Némi morgolódás, (a kritizálókról) lemondó sóhaj, vállrándítás, és mehetsz vissza a szuper műveid, és csodás, különleges gyerekeid közé. :)

boGár krea írta...

Sajnálom, hogy ilyesmiket kellett tapasztalnod, megélned! Nem érdemled meg!
De jó, hogy túl tudsz lépni rajta. :)
A házatok csodás, engem is az ragadott meg legelőször, mikor itt jártam. Otthonos, barátságos, hívogató. (A miénk más stílus, mégis így látom!)
A munkáidról szerintem tudod mit gondolok: igényesek, kedvesek, egyediek és sokaknak okozol örömet velük.
A gyerekek dolgába pedig senkinek semmi joga nincs beleszólni! Mellesleg másba sem, ha nem kérdezik!

Igyekszem kerülni az ilyen embereket, persze van, hogy nem lehet. Akkor pár napig rágom magam miatta, aztán én is rájövök, hogy semmi köze az életemhez, nem érdekel!

Szép napot! <3

Ledorka írta...

Marcsi, <3 köszömöm!

Ági, nem fogom abbahagyni, ezt megígérhetem! :)

Tami, a csigaházba húzódásom egyik lépése volt, hogy már nem fotóztam a házat. Egyébként mi mind nagyon sokat változtunk, a ház pont nem. :)

Kathy, köszönöm a dicséreted! Az autót meg tényleg szeretem. :)

Edit, írok, írni fogok időnként, most kifejezetten jól esett. :)

Kinga, remélhetőleg változik a világ, mert a mi (ti és mi, úgy értem) gyerekeink (akik a legeslegszebbek :D ) már talán elfogadóbbak lesznek.

Polly, megnéztem, igen, hogy kik mondták, és hamar rá is jöttem, mi hiányzik az életükből, miért jött ki ez belőlük. :P

Zuszi, Kriszti, meg se próbálom elmagyarázni nekik... reménytelen. :P :)

Köszönöm, Brigi, egy hullámhosszon vagyunk. :)

aarkus írta...

Csak azt nem értem, hogy boldog, sikeres ember létedre, miért érint ennyire mélyen egy(néhány) gáncsoskodó, gonosz, tapintatlan megjegyzés, ahelyett, hogy nevetnél rajta. Aki képes ilyen stílusban ilyeneket mondani, annak a véleménye egy fikarcnyit se kéne, hogy számítson. A "trendi" az én szememben szitokszó, ki is kérném magamnak, ha valaki annak nevezne engem, a házam, a kocsim vagy bármit, amihez közöm van.

Ledorka írta...

Besokalltam. Ahhoz vagyok szokva, hogy szeretnek, elismernek. (Bevallom, még ha nagyképűen hangzik is.) Most zsinórban kaptam a sarat, és túlcsordult. Ennyi. Nem is csak magam miatt írtam le, hanem mert tényleg remélem, hogy idővel elfogadóbb, barátibb lesz az emberek közti társalgás.

horimarika írta...

Hát, ha lehet, én most még jobban bírlak! :))))

Andrea írta...

Ezek a "beszóló" emberek leginkább irigyek - csak vannak annyira korlátoltak, hogy ezt maguknak sem vallják be.
Jól teszed, hogy a saját (különleges, és példaként szolgáló) utadat járod, az én szememben ez a trendi - még ha nem is így nevezem :-).

Tiffanylda írta...

Ismered a mondást: nem az a lényeg, hogy mit mond, hanem hogy ki mondja! Túl is léphetsz az egészen. A te értékrended helyes. Gyönyörűek a munkáid, példaértékű a családod, fantasztikus a házatok, nem is írom tovább, mert csak felbosszantom magam. A hülyeség, IRIGYSÉG határtalan és sajnos egyre inkább dívik! Spongyát rá!;)

Ledorka írta...

Marika, puszillak. :)
Andrea, köszönöm! :)
Ildi, már túl is léptem rajta! ;)
Köszönöm, lányok! <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails