2009. június 26., péntek

Szürke, foltos nadrág és a címkéim

Tegnap este még megszületett ez a naci. Pakoltam a szekrényemben, és ámulva vettem elő az anyagát. Hogyhogy erről elfelejtkeztem? Pedig nagyon tetszik. :) Foltosra festett, madeirás anyag. (Nem én festettem, így vettem.) Megmutatom egyben is.


Kiszabtam egy egyszerű, bő, egyenes szárú nadrágot belőle. Barkácsoltam rá svédzsebet, de a dereka szigorúan gumis. :) Évekkel ezelőtt varrtam már derékpántos nadrágokat, de a cipzár bevarrásával most nem akartam szöszölni. Pláne, hogy terveim szerint nyár végére jópár kilóval könnyebb leszek.... Így csak rövidebbre veszem majd a gumit. :)
A lila szalagról állíthatnám, hogy csak dísznek került rá, de a rideg valóság más. Szabás közben fél szemmel Emmit, a másik féllel meg Peti figyeltem. Ennek két következménye lett:
-valószínűleg kancsal lettem
-egy rossz mozdulattal belevágtam az anyagba, méghozzá jó hosszan. :(
Elhangzott egy "francba, francba, francba!", de nem adtam fel. :) Ha már foltozni kellett, legyen elütő, így került rá a szalag. Ma már ebben mentem ügyintézni, és dícséretet is kapott. :) (Felvéve szebb, mint vállfán.)


Készült más is, de ehhez nem kellett varrnom. Cicvarek remek leírása alapján lettek címkéim. Úgy örülök nekik! :)

Elvittem a jó öreg varrógépemet szerelőhöz. 6-án lesz kész, addig szünetelek. Bizony, se varrás, se net. Istenbiz! Ki fogom bírni. :) A vasalásról azért nem mondok le. Valami hobbi nekem is kell. :P :D (Mellékesen jegyzem meg, hogy ma hajnali 3-kor felébredtem, nem bírtam újra elaludni, ezért aztán 5-ig vasaltam. Csak, hogy értsétek az előző mondataimat. :) )




2 megjegyzés:

Edina írta...

Szia! Megnéztem a munkáidat, igazán szépek, nagyon ügyes vagy! Ha nem bánod, többször is benéznék hozzád!

Ledorka írta...

Szia Edina!

Dehogy bánom! Örülök neked. :) Köszönöm a kedves szavakat. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails