2010. május 24., hétfő

Festettem

Máskor is szoktam festeni, de most kipróbáltam a Marika által, a varrószakkörön  mutatott mikrós technikát. El kell ismernem, lényegesen gyorsabb, mint a "főzős" módszer. :)


A két barnás anyagot főzve batikoltam, akkor ilyenek lettek:



A körösbe türkizkék festéket dörzsöltem, a csíkosan batikoltba türkizt és narancsot, aztán mikróztam őket. Ez utóbbi, a sokszínű nagyon tetszik. :) A körössel nem vagyok elégedett, de nem a szín miatt, a minta nem lett az igazi.... Lehet, hogy átfestem majd sötétbarnára az egészet. A felső képen a harmadik anyag banánzöld-türkiz-narancs kombinációjából született. Foltokban dörzsöltem bele a színeket, aztán picit össze is "gyúrtam", hogy elmosódjanak. Az se rossz, szerintem.... :) 
Írtam már, hogy sosem szerettem a barnát, és a zöldet. Képzeljétek, öregszem, vagy mi... :D A barnával már kifejezetten élvezet dolgozni, és a zöldnek is van pár árnyalata, ami belopta magát a szívembe. :)

Ezek régebbi festésűek, csak előkaptam ma:



Foltosból többet készítettem már, azok valahogy jobban tetszenek. Pl. a ma varrt táskám bélése is piros-fehér foltos. Nemsokára mutatom. :)

8 megjegyzés:

Hencsilli írta...

Olyan ügyes vagy! Én is gondolkodom a festésen, de valahogy nincs bátorságom hozzá. Egyszer főztem teában vászont, hát nem annyira lett jó mint gondoltam! Majd csak megjön a kedvem hozzá! A kis köröket hogy csináltad??

Ledorka írta...

Nyugodtan vágj bele, nem olyan nehéz! :) Teával nekem sem mindig szép. Egyszer sikerült csak igazán gyönyörű drappot festenem vele.

A körökhöz összecsípem egy részen az anyagot, körbetekerem spárgával, úgy festem. A spárga alatti részt nem fogja be a festék.

Lana írta...

Nagyon tetszik mind, de legfőképp az első képen a legelső anyagod. Ügyes vagy!!!!

Marika írta...

Örülök ,hogy sikerült a festésed :)

Marcsi írta...

Nagyon szépeket festettél!

bemka írta...

Nagyon tetszik, jók a színek.

Ledorka írta...

Köszönöm, lányok. :) Már csak varrni kell belőlük!

zazálea írta...

Remek, egyszerűen remek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails