2010. augusztus 12., csütörtök

Megint tanultam valamit....

... a blogolásról. Amikor külön blogajánló bogot csináltam, csak az egyszerűsítési vágy vezetett. Gondoltam, összegyűjtök mindent egy helyre. Ma felvilágosított az egyik barátnőm, hogy beraktam "mindenkit egy noname gyűjtőoldaladra, aminek perpillanat nem sok keresőértéke van", és ne csodálkozzak, ha az én blogom is lekerül majd mások blogrolljáról. ("...vannak, akik komolyan foglalkoznak a blogosok közül a keresőoptimalizálással, és amint lehajítottad őket a blogodról és elvesztettek ezáltal egy rájuk mutató jó linkoldalt, simán levesznek majd téged is. ") Bevallom sose gondoltam úgy a bloglistámra, mint üzleti befektetésre. Szimplán ajánlónak szántam, nem foglalkoztam a keresőoptimalizálással. Elnézést kérek attól, akinek gondot jelentett, hogy nem volt itt az oldalsávban. Visszaállítottam az ajánlót, de megmarad az ajánlóblog is, az lényegesen több blogot tartalmaz.





14 megjegyzés:

Monaline írta...

Átérzem a dolgot!
Valahogy meg akarom reformálni a bloglistámat,mert nagyon hosszú,de nem akarok azzal a problémával ütközni,amiről beszélsz.Hasznos dolog az átlinkelés,olyan közegbe is eljuthat a blogunk híre,kikhez alapból nem.Valljuk be,hogy senki sem azért vezet blogot,hogy aztán ne olvassa senki.Üzleti oldal ide vagy oda.:)

Tímel írta...

Keresőoptimalizálás???
Levesznek, ha ők nem látszanak? Ezt a "dögöljön meg a szomszéd lova is" mentalitást kellene már végre levetkőzni. Szerintem ez minősíti az illetőt, és nem adnék neki plusz jelet az tuti :)

Eszembe nem jutna bárkit le-fel venni csak azért mert én nála látszom-nem látszom :) Ettől ugyan nem függ a sikere senkinek :)

Fércművek írta...

Hát én nagyon le vagyok akkor maradva, mert hasonlók sem jutnak az eszembe. Meg még sokminden más sem blogolásilag. Nekem a fehér háttér tökéletesen megfelel és a többieket vagy úgy olvasom, hogy volt időm és eszembejutott felvenni az oldalsávba, vagy tudom, hogy másokért melyik blogba járok, hogy rájuk kattintsak. :))) Így belegondolva, tényleg nagyon nem fogalkozom ilyenekkel. De mégha lenne is kedvem evvel foglalkozni, most már nagyon sajnálnám rá az időt. Egyre jobban. :))

Ledorka írta...

Rádöbbentem, hogy amatőr vagyok. Tetszik, kedvelem, felveszem a listára, ha nem felejtem el. Ez volt eddig. Nem ígérem, hogy eztán foglalkozni fogok az optimalizálással, de már tudom, hogy kéne.

Cat írta...

Nem vagy amatőr Lidércke. Cseppet sem. :)

Csak Timel kedvéért: én voltam az, akivel a bejegyzést indokló gondolatcseréje folyt Lidérckének egy másik fórumon. Nem vagyok se konkurrenciája, sem a szomszéd tehenének döglését kívánó blogostársa. Egyszerűen csak barátnéja Lidérckének, és ha szerinted az minősít engem, amit most itt leszűrtél, és kiosztod ezért a mínuszt, lelked rajta.

A hibát ott követtem el, hogy nem a megfelelő formátumban hívtam fel Lidércke figyelmét egy olyan dologra, amit azért néhányan láttok rajtam kívül is. Aki el szeretné adni a csodaszép dolgait, amiket készít, és nem csak a szekrénynek gyárt, annak nem árt figyelni néhány apróságra. Monaline összegezte azt, amire gondoltam, hogy miért nem árt odafigyelni a linkelésekre.
Mégegyszer: bocs Lidércke. :)

F.Gina írta...

Fel se tűnt :))
Nálam a követés is inkább gesztus, mint funkció. Sokakat readerben olvasok, és néha kommentelek, ha valami nagyon tetszik. Már nálam is van vagy 4 bloglista, és így se nagyon találok senkit, amikor keresem :(( Ezt meg nem is értem : azért ne olvasson senki, mert én is olvasom őt. Ha érdekel valaki, akkor olvasom, ha meg nem, akkor nem. Kinek van erre ideje ? Főleg egy hobbiblognál ?

Ledorka írta...

Cat, ne kérj bocsánatot. Már kifejtettem neked, hogy nyilván igazad van, csak én ezekre nem gondoltam.

Tímel meg szerintem erre a mondatodra reagált: "...amint lehajítottad őket a blogodról és elvesztettek ezáltal egy rájuk mutató jó linkoldalt, simán levesznek majd téged is." - Vagyis őket minősíti ez szerinte, nem pedig rád utalt, szóval ne vedd már magadra! :)

Bea írta...

Azt olvastam nemrég, hogy a blogolvasók 6%-a olvassa vásárlási szándékkal a blogokat. Azt hiszem, ez elég kicsi arány, ennyiért nem érdemes túlzottan fáradozni.
Bár, a keresőoptimlizálás jó dolog, ha az ember honlapot, hirdetést készít. És jó a bloglista, szeretem őket. Sajnos az én blogomról eltűnt, emrt sablont cseréltem, de ha lesz időm, külön blogra teszem majd fel, hogy hadd cselégethessem szabadon a sablonjaimat.

Kála írta...

Lidércke, te az amatőrtől nagyon messze vagy :-) Egyébként meg nekem is az a természetes, hogy: tetszik, olvasom, felveszem és nem azon filózok, vajon a másik felvesz-e vagy nem (de persze az is igaz, hogy mivel nem árulok semmit, így könnyen dumálok :-).

Claju írta...

Őszinte leszek. Én az eladási vágyam végett kezdtem blogolni :D és persze azért, hogy megismerjék a nevem. De én sem azért veszek fel embereket a bloglistámba, mert az üzlet, hanem azért mert tetszik amit csinálnak. Az a magam örömére van... Belinkeltem én nem egy olyat, aki azt sem tudja, hogy a világon vagyok, és nem vagyok kint nála.... Tetszenek a dolgai, a jövőben akarok tőle vásárolni, vagy csak szimplán szeretem olvasni, vagy nézni a képeit, és félek, ha nem teszem be többé nem találok oda vissza.... Nekem ezért kell... Hogy én nem fogok "optimalizálni" az tuti, akkor inkább maradok rossz üzletasszony... :D

Tímel írta...

Cat, nem Rád gondoltam! Ha ezt nem beszélitek meg,akkor sosem tudom meg, hogy létezik egy ilyen szempont is :) Igazándiból köszönettel tartozom, hogy növekedett általad az információs mezőm :)

Valóban a Lidércke által idézett mondatra reagáltam .
Meglepődtem, hogy van ilyen...
Rossz lehet úgy blogot írni, hogy folyton azt nézik, látszanak-e még itt+ott.

Mák írta...

:Dhogy mik meg nem esnek....

katafolt írta...

Nahát! Nem is tudtam magamról, hogy ennyire nem tudatosan blogolok :))
De így végiggondolva van logikája ennek is. Ha kőkemény üzletasszonyok lennénk, már csak azért is törölnénk a bloglistánkat, hogy ne csináljunk reklámot a konkurrenciának :D.
Még jó, hogy nem vagyunk azok.

Ledorka írta...

Igen, nem vagyok én sem. :) Pedig néha azt gondolom, hogy jó lenne sokkal tudatosabban, mindenféle üzleti trükköket bevetve árulni. Aztán marad minden a régiben :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails