2010. augusztus 25., szerda

Mutogatós

A varrógépem még mindig szervizben, péntekre ígérte a mester. :( Jaj, de nagyon hiányzik! Elhoztam a sógornőmét  kölcsön, de valószínűleg kopott a hurokfogója, mert öltéseket hagy ki. Így meg nincs is kedvem varrni.... Van még  egy mezei gép az egyik szekrény tetején, majd előszedem.

Addig is csináltam valami mást: új fajta rózsát. Először "Rongyrózsának" akartam nevezni, de mivel a rongy szó túl sok pejoratív tartalmat hordoz (eldobandó, selejt), inkább új nevet keresek. A Country rózsa ugrott be, de inkább magyar elnevezést szeretnék. Tippeket várok! :)




Mutatok mást is. Ezeket az anyagokat Molikától kaptam. Édesek, ugye? Még nem tudom, mi lesz belőlük, de lehet, hogy kockás rózsa is születik majd. :)



És ez mi lehet? Ki tudja?


Rita barátnőmtől szállt rám. Nincs blogja, de többször említettem már, az ő anyósa halmozott fel rengeteg anyagot, amikből nekem is jutott Rita révén. Kitaláljátok, mi ez, és hogy használható? Később elárulom. ;)





15 megjegyzés:

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Először cicaszállító doboznak néztem::::))))) A miénk majdnem ilyen, bár annak vannak ablakai, hogy a kis szőrös meg ne fulladjon benne, ugye....Tehát inkább egy nagyon különleges varródoboznak gondolom.......!

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Ja és a rózsáról ez jutott eszembe:
"öszirózsa" . Azt hiszem, az ilyen, talán? Vagy a krizantém? Akkor lehetne akár krizantém is a kitűződ....igaz, az nem rózsa, de krizantém van pont ilyen színben is.

Abile írta...

Nekem a kócos rózsa jutott eszembe róla :o)) A dobozról halvány sejtelmem sincs, hogy mi lehet. Talán kötőfonalat lehet beletenni és kivezetni a lyukon?? :o))

Kathy írta...

Nekem a zsak jutott eszembe a rozsarol.:)) Kicsit funky nevvel lehet zsakrozsa vagy eppen zacsirozsa is ?
A ladiko fogalmam nincs mire hasznalhato, de talan azt a kis kallantyut kell lenyomni hogy kinyiljon?

Monaline írta...

Bazsarózsa?:)

katafolt írta...

Rojros rózsa :)

Ledorka írta...

Isteni névötleteket adtatok! Köszönöm, most már csak választanom kell. :)
A doboz kapcsán akad, aki j úton jár... :) Nem is a "mi" a fő kérdés, hanem a "hogyan". Nem épp hétköznapi az, ahogy használni kell. :D

Ledorka írta...

Az ó-t izomból kell nyomni ezen a billentyűzeten, ezért kimarad néha. Nézzétek el nekem. :)

Dodie írta...

Szerintem is fonaladagoló, és a kallantyú lenyomásával lehet talán nyitni?

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Jaj, áruld már el, olyan kiváncsi vagyok! Tényleg, lehe, hogy ez fonaladagoló, cicás-kutyás gazdiknak (mert hogy azok szétszedik a gombolyagot)? Vagy ez egy olyan speckó doboz, amibe beteszed a birkát, és alul, a kis lyukon kihúzod a kész gyapjúfonalát? A doboz meg belül maga elintéz mindent???

Kathy írta...

Na mond mar mi az???? :))))
Az is lehet hogy a nyomkodassal adagol valamit?

a Matula ikrek írta...

Szerintem legyen szalmarózsa! :)
A doboz pedig egy összetekerhető doboz apró kincsek tárolására! :)

Ledorka írta...

Na, mégsem annyira unikum? Én még nem láttam ilyet, de úgy tűnik, a Matula ikrek igen. :) Mindjárt töltök fel képeket, hogy működik.

a Matula ikrek írta...

Valamikor réges-régen láttam ilyent, a tévében (ahogy a párom mondaná, láttam a Discovery-n, ő mindent onnan tud, amiről megkérdezem :)), talán teleshop-ban, vagy egy foltvarrós műsorban? Erre már nem emlékszem, de magára a tárolóra igen, mert olyan jópofa! :)

sesame írta...

Ha még nincs neve, szerintem lehetne szegfű, vagy szegfű rózsa,mert engem arra emlékeztet! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails