2010. december 8., szerda

Kérés, kérdés

Először egy felhívás:



Próbálom reklámozni a Vásárcsarnokbeli kézművesvásárt, ami december 19-én lesz. Az egyik bejegyzésemnél már többen említették, hogy kitennék a blogjukra ők is a bannert. Hálás köszönetem mindenkinek, aki megteszi. :)

Kérdeznék is. Rövid vásározós pályafutásom alatt eddig hárman jelezték, hogy nekik nem tetszik a "Lidércke" név, mert rossz érzéseket kelt bennük, hiszen a lidérc egy gonosz lény. Mi a véleményetek? Tudom, a sok közül 3 talán nem nagy arány, de engem ez is meglepett. A barátaimtól kaptam valamikor az őskorban ezt a nevet, és sosem éreztem, hogy negatív töltete lenne... Őszintén szólva, nem szívesen cserélném le, de ha sokan érzitek "gonosznak", akkor kitalálok valamit, hiszen rossz nevet nem lehet "márkásítani". Felteszek egy szavazós modult megint, de itt is várom a véleményeteket!




26 megjegyzés:

Abile írta...

Érdekes, amit írtál a nevedről! Nekem ez még nem jutott eszembe... Viszont a Ledérke időnként még visszacseng a fülemben :o)) Az viszont egyáltalán nem illik hozzád! :o))

Névtelen írta...

Kitettem én is a bannert a karácsonyi blogomra.
Szerintem aranyos a neved, a becéző alak feledteti az eredeti jelentést:)

aaműhely írta...

Ó, milyen érdekes én a nevedet olvasva még sohasem asszociáltam a lidércekre...Teszteld Le olyan embereken, akik nem ismerhetik a blogvilágot és csak magát a szót tárod eléjük, így megkaphatod azt a képet, amit egy vásárló gondol, amikor a vásárban a nevedet olvassa. Szerintem itt a neten, aki ismer már nem tud elvonatkoztatni...

Tímel írta...

Szavaztam :) Maradjon:)
A lidércek igazándiból familiáris védő-segítő szellemek. A gazdájuknak pénzt hoznak:) Fény-tűz jelenség kíséri őket. Azért ez elgondolkodtató,kiknek adatik meg a fényt-tüzet hordozni...
Ha azt mondom boszorkány, mindenki rosszra gondol. Ha azt mondom varázsló, mindenki jóra és csodákra. Pedig a boszorkány a varázsló női változata:)
Szerintem mindenki akkor mondjon véleményt egy lidércről, ha már találkozott egyel :)
A név és a csillagok irányt jelölnek. De az utat mi járjuk, nem ők :)

Álomjáró-Bozsomati írta...

Én imádom, hogy Lidércke vagy! Szerintem nagyon különleges és TE vagy!

Vera írta...

Kiraktam a meghivót, anális inkább mert a vásárcsarnok"hazaipálya"
Neved megjegyezhető. Szerintem jó, de Te döntesz....

maggomboc írta...

Egyetértek antalandival. Máshol kellene közvéleményt kutatnod, mert mi már 'ismerünk' (legalábbis a blogod alapján alkottunk Rólad egy képet, ami nem lidérces :))
Meg kell mondjam elsőre furcsának találtam a neved, de valahogy rávitt, hogy megnézzem mit/kit is takar. És abban is van valami amit Tímel írt! Sokmindenről nem tudunk, vagy tévesen rögzült bennünk (én se tudtam, hogy a lidércek védő-segítő szellemek, nekem a lidércálom jutott anno eszembe).
Tehát ha Téged zavar változtass, szerintem kár lenne, mert már azért 'páran' így ismernek.

Ledorka írta...

De jó, hogy máris ennyien írtatok! :) A végéről kezdem a válaszokat.
Maggombóc, engem nem zavar, sőt szeretem a nevet, de az zavar, ha mások számára nem elfogadható.
Vera, köszönöm. :) Robertia, neked is. :)
Tímel, annyira jókat írtál! Nem tudtam, hogy védő-segítő szellemek a lidércek, azt pláne nem, hogy pénzt hoznak. Hmmm... így még szebb név. :D
Andi, megpróbálom máshol is tesztelni.
Manka, nagyon köszönöm. :)
Abile, a Ledérkét én sem vállalnám fel a blogon, hátha valaki arra gondolna, hogy az életvitelemre vonatkozik... :P :D

Akik nem ismerik a név történetét, azoknak gyorsan összefoglalom. Anyakönyvileg Lehőcz Dóra vagyok, és mivel sokan Dorkáznak, mindenhol ledorkaként regisztráltam. Ezt a nevet, a Ledorkát ferdítették fórumos barátnőim Ledérkévé, illetve Lidérckévé. Mindkettőre hallgatok, de a Ledérke olyan tartalmat sugall, amit nem vállalnék fel. :D

Murphy írta...

Nekem a Lidérckéről egy huncut tündér jut eszembe. De valószínűleg mindenkinek más. Szerintem ha szereted és magadénak érzed, tartsd meg. :-)

Tímel írta...

De jó! Nem is tudtam, hogy így lett ez a neved:) Vagyis ezek :)
Fűzhetek a Ledérkéhez is?
Ha életvitel szempontjából nézzük,sokan megvetik a mögöttes tartalmat. Ami igazándiból sárga irigység:) Mert a ledér nők úgy élnek ahogy nekik tetszik. Senki nem szab nekik korlátokat,élvezik az életet. Szerintem irigylésre méltó, ha valaki ezt nyíltan meri vállalni :)
Csak akkor lehet valaki boldog, ha úgy él ahogy szíve diktálja, ha nem ismer jót vagy rosszat, csak történéseket , dolgokat:) Mert a dolgok nem jók,vagy rosszak, egyszerűen csak dolgok. Ezeket az érzelmi háttereket az ember aggatja rájuk, attól függően épp mit lát benne:) Azért cimkéz az emberi faj, mert ettől azt hiszi biztonságban élhet. De csak azt hiszi :)

cskata írta...

szerintem Téged már nagyon sokan ismernek így,ezzel a névvel. ha megváltoztatod,akkor sokan azt hinnék,h Lidércke eltűnt a blogéletből,és jött helyette más. Lehet,h vásárlókat is veszítenél.sokakat össze is zavarna. szerintem nagyon egyéni a név,Te felvállaltad,szereted,mindenki így ismer. én nem cserélném le semmiképp a helyedben,pláne nem pár ember kedvéért! Mindig lesznek emberek,akiknek nem tetszik valami,de mindenkinek nem lehet megfelelni.ezt még nekem is nehéz elfogadnom,de sajnos ez van.
A vásár banner-jét kirakom. :)
puszi,és további jó öltögetést,LIDÉRCKE!!!! :)

Ledorka írta...

Nagyon jó a "huncut tündér"! :)))
Tímel, idekészítek egy bögre kakaót, mert élvezet olvasni a soraidat. Mintha egy kávézóban ücsörögve beszélgetnénk. :)
Kata, köszönöm, hogy kiteszed, és köszönöm a soraidat is. Lényeglátó megjegyzések. :)) :*

Tímel írta...

Jó témához csak jókat lehet írni :)
Köszönöm :)
Épp most ittam kakaót:)

Timi írta...

Semmi kivetni való sincs egy Ledér Lidércben aki sunyi módon kakaót iszik a gépe előtt :D Tekintve hogy ismerlek , egyik sem zavar. Ha nem ismernélek, akkor is inkább tartanám viccesnek mint rossznak. Talán ajándékozd meg az ellentábort egy házi áldással, és egy filc fokhagymafüzérrel :)

Zsófi írta...

Szióka!

Szerintem se cseréld le a nevedet.
Tény és való,hogy amikor Mi megismerkedtünk,Nekem Dórinak mutatkoztál be és hozzá tetted,hogy leginkább Dorkának szólítanak.Amikor ide találtam a blogodba furcsa volt a Lidércke név,és Én sem tudtam"hova tenni".De ma már tök természetes.Mondjuk az is igaz,hogy azóta sem áll a számra a Lidércek megszólítás,valahogy Nekem Dorkának "rögzültél",de eszembe sem jutott volna ezt szóvá tenni.És ahogy eddig észrevettem a Dorkára is rendesen hallgatsz:)

De mondom,szerintem ne cseréld le!Nagyon sokan csak így ismernek!!!!
:)

Zsófi írta...

Ja és ki fogom rakni Én is a felhívást a blogomba:)

Ledorka írta...

Köszönöm a válaszokat, már máshogy látom a kérdést én is. :)
Timi, neki is látok egy házi áldásnak. :D
Zsófi, az azért furcsa lett volna, ha Lidérckeként mutatkozok be, nem? :D Köszi, hogy kiteszed!

Kőrösi Mercédesz írta...

Én csak itt kullogok a többiek után, nincs is időm végigolvasni a véleményeket sajnos, de nekem a Dorka tetszik, mert annyira aranyos, bájos név és illik hozzád...

De persze a te neved, te döntesz. Ha neked eddig nem volt gondod a Lidérckével, nem is kell gondolkodnod rajta, de én dorkázlak, ha nem baj;)

Ledorka írta...

Már hogy lenne baj? :))) Dorka is vagyok, Dóri is, meg Lidércke is. Sőt, Annnnya is. (Így hosszan. :D) Tulajdonképpen ez természetes, elvégre az ember személyisége összetett. Miért ne lehetnék mindegyik? :) Néha kedvesen Dorkás, máskor komolyabban Dóris, vagy Lidérckésen alkotó, és mindig Annnya.

Kőrösi Mercédesz írta...

így van:)

Kathy írta...

Mikor a nevedre nezek, nekem mindig egy kis pajkos, csintalan lanyka jelenik meg a kepzeleteimben! Meg veletlen sem fordult meg a fejemben egy rossz szellem kepe.Ha megcsereled a neved, ha nem, nekem mindig Lidercke fogsz maradni! :)))))

Kicsoda írta...

Sokat gondolkodtam, hogy irjam-e ezek utan, mert nekem nagyon mas a velemenyem. A kerdes nem arra vonatkozott, hogy tetszik-e a nev, hanem hogy illik-e a termekeidhez, mert ha jol ertem a `negativ` kritika erre vonatkozott. Szoval itt ketfele kellene valasztani a dolgokat. Az, hogy ki milyen nicket/becet hasznal az egy dolog, es hogy az illik-e ra, de az, hogy az a munkaira mint `markanev jo-e egy teljesen mas kerdes.
Szerintem magas a labda, amit feldobsz, en mindig `mast` varok, mikor meglatom a nevet es oszinten nem is kotottem meg a munkaidhoz. Ha latom a munkadat, tudom ki csinalta, de SOHA nem jut eszembe a nev. Valami legieset, fricskat, csavart, nem feltetlen gonoszat varok a nev hallatan. Ehhez kepest, amit talalok, az nagyon praktikus, szep munka, de nekem disszonans a nevvel. Az egyetlen nagyon `liderckes` termek a a rozsas kituzo. Ami nem jelenti, hogy barmelyikel (nev, munka) bajom lenne, de ahhoz a stilushoz, amiben varrsz ez engem mindig felrevisz.

Ledorka írta...

Olyasmiket írtál, amikre sosem gondoltam. :) Pl. azt hittem, amit csinálok, az "lidérckés" elvégre az én munkáim.... Érdekes látni, mennyire másként gondolkodnak az emberek ugyanarról a dologról. Ez persze, rá is döbbentett, hogy teljesen feleslegesen töröm magam, mert úgysem tudok olyasmit kitalálni, ami mindenkinek tetszik, ami mindenkiből ugyanazokat az érzéseket váltja ki. :P Azért még próbálkozok... :D
Jól látod, különben, nem személyiségváltás a téma, csak azt kérdezem, mi legyen a termékeim címkéjén, milyen név elfogadható, kedves számotokra.

Tiffanylda írta...

Mikor én először olvastalak, egyszerűen nem értettem, hogy miért ezt a nevet választottad. Aztán fény derült a dologra és elfogadtam, de a Dorka jobban tetszik!:)
Én pl.bármire hallgatok, de a termékeimre a nevemet tenném. Bármiről, bármire asszociálhat bárki, nem tudod kikerülni, de az ember neve, valahogy jobban beleivódott a lényébe - lehet, hogy a beceneve szebb:), de mégis...- azt kapta, amikor született. Lehet, hogy ez egy gyöpös felfogás, bocsi, csak a véleményem!:) DORKA.. nagyon édes név, még egy címkén is!Aki ismeri a munkáidat, csak ránéz és tudja, hogy a tiéd! Tök mindegy, hogy közben arra gondol, hogy Lidércke, vagy Dorka!...A címkén más...
Eléggé kilógok a sorból, bocs!:)))

Ledorka írta...

Köszönöm, Ildi, értem is, csak, tudod, Dorkából 12487 van, aki varr, nem egyértelműen rám utaló név.
Nem is lógsz ki a sorból! :)

Tiffanylda írta...

Ledorka??? Abból lehet, hogy csak 12 van...:DDD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails