2010. december 20., hétfő

A névről

Érdekes volt ez a szavazás a Lidércke névvel kapcsolatban. Őszintén szólva meglepett, hogy a szavazók 22 %-a lecserélné. Sokkal kisebb arányra gondoltam. Ugyanakkor, ha a másik oldalt nézzük: sokaknak tetszik, 66 % kedveli, a maradéknak pedig nincs vele baja.
Érdekes volt, amit Tímel írt: "A lidércek igazándiból familiáris védő-segítő szellemek. A gazdájuknak pénzt hoznak:) Fény-tűz jelenség kíséri őket. Azért ez elgondolkodtató,kiknek adatik meg a fényt-tüzet hordozni..." Ez tetszik. :)  
Maggomboc üzenete is: "Meg kell mondjam elsőre furcsának találtam a neved, de valahogy rávitt, hogy megnézzem mit/kit is takar." Hmm... nem is rossz, ha figyelemfelkeltő, akár megosztó is egy név! Akit megfog, megnézi, kihez tartozik. 
Murphy egy huncut tündérre asszociál, ha a nevemet hallja. Ez klassz, mert én is remélem, hogy vidám, kicsit bohém tartalmat hordoz. Kathy is hasonló véleményen van. "Mikor a nevedre nezek, nekem mindig egy kis pajkos, csintalan lanyka jelenik meg a kepzeleteimben!"
Aztán cskata leírta azt, amit a férjem is mondott: "Mindig lesznek emberek,akiknek nem tetszik valami, de mindenkinek nem lehet megfelelni." Édesem azt is hozzátette, hogy a Meskán úgysem tudok nevet változtatni, és különben sem a címke miatt veszik, vagy nem veszik meg meg egy-egy termékemet. Nyomós érvek. :)
Persze, Kicsoda írása is elgondolkodtatott: "Valami legieset, fricskat, csavart, nem feltetlen gonoszat varok a nev hallatan. Ehhez kepest, amit talalok, az nagyon praktikus, szep munka, de nekem disszonans a nevvel." Valahogy sohasem jutott eszembe, hogy amit készítek, az nem "lidérckés" elvégre én csinálom... de nyilván vannak még páran, akik így gondolják. Abból eredhet a gond, hogy nem a termékek kapcsán választottam ezt az elnevezést, hanem a polgári nevemből csavarva kaptam a barátaimtól.

Annyira más érzéseket vált ki egy-egy szó, név mindenkiből! Gondolkoztam, de nem tudok olyan nevet mondani, ami kizárólag pozitív tartalommal bír. Az általam nagyon frappánsnak tartott nickekben is találhatok hibát, ha nagyon akarok. A Dorka nevet is többen ajánlottátok (e-mailben is). Szeretem is, de valljuk be, nem utal egyértelműen rám. Meg aztán kérdés, hogy meddig lehet valaki Dorka, és mikortól Dóri néni. :P

Ugye, sejtitek a végső döntést? :) Marad a Lidércke név. Azért hasznos, érdekes volt ez a felmérés. Sokat megtudtam arról, milyennek láttok engem, a nevemet, a munkáimat. Köszönöm mindenkinek a szavazást, és a sok szuper hozzászólást azoknak is, akiket nem emeletem ki név szerint! :)



10 megjegyzés:

Csipkerózsika írta...

Jól döntöttél!Evvel a névvel mindenki tudja,hogy kiről van szó,és azért ez nem kis dolog.:) És nekem aranyos is a lidércke név,semmi negatívat nem hoz elő..:)

Monaline írta...

Szerintem is jól döntöttél.Tényleg nincs teljesen pozitív töltetű szó,attól függ ki hogy látja.Akit elüt a sárga villamos,annak az negatív lesz,de lesz akinek a gyermekkora jut eszébe,mikor anyukája azzal vitte iskolába...:)

Kathy írta...

Yipiiiii! Marad a Lidercke! :)))

Tímel írta...

Én örülök :)Mert nekem tetszik :)

Nincs jó és nincs rossz döntés. Döntés van . Aki akarja aggathat rá minőség jelző címét abból a szemszögből, ahol épp áll:) Nem haragszol ha nem aggatok rá semmit ugye? Tudom hogy nem :):):):)

Tímel írta...

Kimaradt egy K betű..... :)

Ledorka írta...

Dehogy haragszom! :D Viszont harmadszor nézem végig... hol maradt ki a k? :DD

Tündérlátta írta...

Örülök, hogy marad a név! Kár lett volna lecserélni, annyira egybe nőttetek:-)

Tímel írta...

A címke szóból:)

Anna írta...

Én is örülök, hogy maradt az én kis Lidérckém!
Puszi Anya

Ledorka írta...

Anyu, de jó, hogy te is! :))) Puszillak!
Tímel, köszi a segítséget! :D
Tündérlátta - ez is milyen jó név. :))) (Erre nem most jöttem ám rá, rég tudom. :D)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails