2010. december 20., hétfő

A vásárokról

Pénteken a Mezőszél suli kézműves vásárán árultam. Fotóm nincs, de mesélek. :) Vittem mindenféle apróságot, textil szaloncukrokat, díszeket, angyalkákat, állatkákat, mobiltokokat, házi áldásokat, vendég fogadó táblákat, és vették is őket rendesen. :) Minden várakozásomat felül múlta a vásár! :)) Remek volt, szárnyalva jöttem haza. Andor fiam is odajár, és időnként meg is jelent egy kis pénzmagért, így a fajátékos sem járt rosszul. :D Igényes, gyönyörű kézműves termékek voltak körülöttem: festmények, nemez figurák, kerámiák, mesés mézeskalácsok, fa tárgyak, papírmasé babák, ékszerek. Élmény volt, minden szempontból.

A nap végére alig maradt karácsonyi árum, ezért szombaton hajnalban 5-kor már szabtam. Persze, csináltam a megszokott teendőimet is, de zömmel a varrásé volt a nap. Éjjel 3/4 1-kor varrtam fel a csengőt az utolsó manócipőre. Aztán 5-kor felkeltem, mert menni kellett Pécsre a barátnőmért, majd kipakolni a Vásárcsarnokban. Nos, ez a vásár viszont gyenge volt.... Jó, tudom, sokan erre is azt mondanák, hogy "nem panaszkodom", de mivel én nem hobbiból, hétvégenként varrok, többet vártam. A vihogás, csevej azért megvolt. :D Ha a két vásárt átlagolom, akkor azért rendben vagyok. :)
Voltak, akik a Kossuth téri kirakodó vásáron árulnak egyébként, de eljöttek ezekre a vásárokra is, ők mondták, hogy a téren még ember is alig akad, nemhogy vásárló. Minden tiszteletem a kint fagyoskodóké... Kitartás, lányok!

Pozitívum: többen felismerték a termékeimet, mondták, hogy olvassák a blogot. :) A csarnokbéli gyenge forgalom mellett még ajándékcserére is volt idő. Ott volt Abile, Molika, Vera, akiktől ezeket a gyönyörűségeket kaptam:


Nagyon örülök nekik, köszönöm szépen! :)

Ma befejezek még két megrendelt nyakpárnát, aztán pihenek: rendet rakok, takarítok, ablakot pucolok, függönyt mosok. :D Sok volt a hajtós nap, így, év vége felé, mert igyekeztem minden rendelésemet időben elkészíteni, feladni. Mostanában nem kelek 5-kor, elég volt! Ma is 5:40-ig aludtam... :P :D




10 megjegyzés:

Erzsébet írta...

Dorka, épp kérdezni akartam, hogy sikerült, de már leírtad :-)
Jó pihenést! Boldog ünnepeket kívánok!

Vera írta...

Örülök hogy megismerhetelek benneteket!Holnap én is irok a blogomra'

Csipkerózsika írta...

Én is ma próbálom befejezni az utolsó darab neszit,és már felüdülés lesz a takarítás,főzés:))Ünnepekbe pihenj sokat..ha bírsz..:))Majd januári nyugiba kérdeznék tőled pár dolgot ha nem bánod..:)

mágika írta...

5:40-ig, ez igen, elkényezteted magad :) A vásárcsarnokban tényleg mintha mindenki csak nézelődött volna, de azért kihagyhatatlan (legalábbis nézelődőként). Azt nem gondoltam volna, hogy a Mezőszél sokkal jobb üzlet volt. Valahogy fordítva képzeltem volna. Jó pihenést, egyszer mondjuk aludj 6-ig :)

patonaifabian írta...

Most már pihizz, tedd le a "lantot", tűt s készülj a karácsonyra. kellemes ünnepeket!

Tiffanylda írta...

Amint befejezted a nyakpárnát, tedd le a tűt, én is azt mondom!!!:)
Pont így érzek, mint Te, bár vásáron nem voltam, de nem is bírtam volna!..

Ledorka írta...

Erzsi, fogok. :)
Vera, én is örülök. :) Mondtam a barátnőmnek a fiadat, ő emlékszik is rá. Hiába, neki jobb a memóriája... :D
Csipkerózsika, kérdezz csak nyugodtan! :)
Mágika, ma megvolt, 6-ig aludtam. :D Én sem gondoltam, hogy a Mezőszél lesz szuper, és lám.... :)
Renáta, ugye te is pihensz? :P (Nem hiszem :) )
Ildi, megvannak, kész vannak, de kéne pár új huzat a kanapé párnáira is... :D Remélem, találkozunk ma!

Aledi írta...

5:40-ig?! Nahát, hétalvó! :)

Kathy írta...

En is teszek a repertoarhoz! Ilyen sokaig aludni,Te kis léhütö! :)))

Semmi baja azoknak a kanape parnaknak, inkabb csomagold az ajandekokat!:)
Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanok az egesz Csaladnak!

Ledorka írta...

Ó, a csomagolás éjjelre marad, ha alszanak a manók. :)))
Szép Karácsonyt kívánok én is mindőtöknek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails