2011. március 15., kedd

Kokárdák

Többeknél olvastam, hogy a kokárdát belülről kifelé kell nézni, vagyis, úgy helyes, ha a közepe piros. Ez viszont azt jelenti, hogy a mi kokárdáink nem jók. :( Kivéve a férjemét, mert azon, amit tavaly készítettem neki, zászlószerűen, vízszintesen vannak a csíkok.
No, most már mindünknek van új, horgoltam. :)


A fiúknak sima köröket, Micusé a pici, virágforma lett, az enyém a nagy, csipkés szélű. (Ez, hogy csipkés a széle, nem igazán látszik a képen.)

Mindjárt vagdosom a cédulákat, és még ma délután sorsolunk. Este jövök az eredménnyel. :)



6 megjegyzés:

norono írta...

Sajnos Lidércke, most hallottam a tévében, hogy nem így jó a kokárda! Tudniillik, úgy készül, hogy magad elé rakod a szalagot, ahogy a magyar zászlón is van, tehát felül legyen a piros.Ezt kell bekanyarintani, vagy hogy is írjam, tehát a lényeg, hogy a piros van kívül.Ez biztos!

Monica írta...

Szerintem is amúgy a jó, mert így inkább olaszos.
Viszont szépek lettek!

Silerika írta...

Én meg éppen úgy láttam újabban, mint a tiéd Dorka!! Teljesen összezavarodtam. Eddig pont fordítva csináltuk, és hordtuk!! Ki érti ezt???

Ledorka írta...

A szövegben be van linkelve a winkipédia, idézem: "Szabály szerint a színek mindig belülről kifelé olvasandók: a zászló fölső (függőleges csíkozásnál a bal oldali) része kerül a kokárda belsejébe, az alsó része pedig a külső szélére."

De eszerint a cikk szerint Szendrey Júlia úgy készítette (rosszul), hogy belül volt a zöld, ezért terjedt el ez a fajta is.

atokfi írta...

Ma reggel a tv-ben is erről volt szó.
A piros van középen, a zöld a szélén.

Unknown írta...

Így van, pios a közepe, zöld a széle. Amit mi (tévesen) használunk, az az olasz kokárda. Tehát jól csináltad!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails