Még nem találtam fel, de közel jártam hozzá. :D
Az a helyzet, hogy mindegy, mennyi kekszet veszek, mind elfogy nálunk rettentő hamar, ezért gyakran sütök. Régóta szeretnék egy kekszmintázó fát, egy "bizonyos valaki" ígérte is, hogy csinál, de eddig nem készült el vele. (Igen, most jól eszébe juttatom! :P) Tegnap viszont, amikor a gyerekek használaton kívüli játékait válogattam elajándékozandó csomagba, kezembe kerültek a gyurmás dobozok fedelei. Na, itt a majdnem spanyol viasz. :D Remek kekszformázók!
Természetesen, Mica és Petya is keményen dolgozott:
Maimóni receptjét használtam, a mi kamránkhoz igazítva. :) Finom, de azt hiszem, kell valami olyan is, amiben kevesebb sütőpor van, vagy egyáltalán nincs, hogy megsülve is szépen látszódjanak a minták. Ezzel picit elmosódtak. Mindegy, az ötlet már megvan... :)
9 megjegyzés:
Azta! De jó ötlet! Nálunk is imádják a kekeszet! :-)
Hat en most unnepelyesen atnyujtom neked a "Spanyol viasz" dijat! :) Szuperjo otlet!
Tényleg jó ötlet,és szépek lettek szerintem a kekszek!
:)
Tényleg remek ötlet! :D
Ezek szerint sok konyhában kincs lesz mostantól a gyurmafedél. :))
Szerintem is jók lettek.
A keksznyomók is nagyon jók ám, és sokkal praktikusabb, mert nem kell szaggatni. Az a fontos, hogy olyat kell választani, aminek a nagy része fém. Nekem még a "békeidőkből" van egy cseh gyártmány.
Annak a tésztájába nem kell sütőpor, és mégis omlós. Ha gondolod, szívesen leírom a nekem bevált receptet (bár azt nem lehet nyújtani és szaggatni, maximum keksznyomó híján rúdra formázva hűtőbe tenni utána pedig korongokat vágni belőle)
Persze, minden recept érdekel! Köszi. :)
Alaprecept
2 tojás
45 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor (jó, ha porcukor)
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
margarint a cukorral habosra keverni, majd bele a tojás, liszt.
1-2 órára hűtőbe (egy éjszaka kimondottan jót tesz neki)
Ha fóliába tekerve rudat csinálsz belőle, akkor fel lehet szelni.
ugyanezt ki lehet egészíteni 5 dkg kakaóporral, vagy 5 dkg kókuszreszelékkel, illetve bármivel. Ilyenkor szükség lehet egy pici tejszínre, tejre vagy tejfölre ami van otthon :-) bár kakaós esetén én a liszt mennyiségét szoktam csökkenteni a kakaó mennyiségével.
jó étvágyat!
Köszönöm! Ki fogom próbálni. :)
Megjegyzés küldése