2011. július 1., péntek

Fizetünk, és néha rá


Tegnap este bevásárolni voltam. Ez nem nagy szám, tudom. :) Hülye szokásom, hogy néha ránézek a kijelzőre, figyelem, tényleg olyan áron blokkolják-e a termékeket, ami ki volt írva. No, tegnap kétszer is meglepődtem. A 399-es spirálfüzetet 849-ért sikerült bevinni a gépbe, és az "1-et fizet 2-t kap" akcióban árult csomagolópapírból mindkettőt számolták. A pénztáros ilyenkor nem tehet semmit, így fizettem. 10-20-100 Ft-os átverésen már meg sem lepődök, de itt 650 Ft-tal húztak volna le, ezért erőt vettem magamon, és beálltam a vevőszolgálat előtt kígyózó sorok egyikébe. Egész pontosan 18 percet vártam, míg sorra kerültem. Akkor a hölgy fogta azt a két terméket, aminek vitattam az árát, és elment megnézni, a sorokban mi van kiírva. Újabb 12 perc...
No, de szavam sem lehet, hiszen visszatérve elnézést kért, és megkaptam a 650 Ft-omat, sőt, még egy 200 Ft-os utalványt is. Hmmm... meg vagyok fizetve... 200Ft/félóra... :P Jobban örültem volna, ha eleve jó áron számolnak.

A döbbenet nem ez, hanem, hogy a sorban mindössze egy ember volt, aki garancialevelet akart pecsételtetni, a többiek mind hozzám hasonló okok miatt vártak.
Atyaég! Hány ember lehet, aki észre sem veszi a túlszámlázást! Ők csak fizetnek, és legfeljebb otthon szembesülnek vele, hogy át lettek vágva.
Mennyi jöhet össze az áruházláncnak ebből havonta? Milliós összeg? Futja belőle 200 Ft-os bónokra... :P Bár, itt legalább kompenzálnak. Mikor a postáskisasszony adott vissza egy 1000-essel kevesebbet, és erre udvariasan felhívtam a figyelmét, még egy "bocs" sem járt. Itt tartunk?




16 megjegyzés:

Nina írta...

Bizony, itt tartunk. Nem árt nyitott szemmel járni és alaposan figyelni, mennyi az annyi. Elvégre a mai világban szemesnek áll a világ... Mostmár duplán is... :S

Kedy írta...

Igen Dorka, sajnos itt tartunk :(
Én még az 50 forintokért is be szoktam állni a vevőszolgálathoz ha van időm(!), nem is a pénz miatt, inkább elvből. Mert ne kelljen többet fizetnem valamiért, ami kevesebbe kerül...

Huligánlány írta...

Én konkrétan a pénztárnál minden egyes bevitt terméknél nézem, mennyit ír ki a gép. Marhára figyelni kell. Egy időben a Tecsóban minden vásárlónál valaki kis értékű dolgot 2x vittek be. Vszleg ki volt adva a pénztárosnak, ja és ha szól a vevő, hát elnézést kérünk. Sőt, és sokszár ott helyben át is nézem a blokkot...

a Matula ikrek írta...

Sajnos itt tartunk szerintem is.
A "kedvencem" az volt, mikor egy három betétes daráló dobozát túl könnyűnek, és zörgősnek találtam, ezért belenéztem. Kettő betét hiányzott, rámugrott a cseppet sem kedves eladó, hogy miért bontom ki, és miután elmagyaráztam neki, hogy miért, meg akart győzni, hogy az a doboz nem hiányos... Hát nem vettem meg. :o(

H. Mária írta...

Ez nagyon jellemző ezekre a cégekre. Egyszer a fiam járt így. Még jó, hogy visszafizették neki a 2000 forint különbözetet és +200 utalvány. :)Én pohárral jártam így, de akkor is csak a figyelmemnek volt köszönhető.

Zsuzsa írta...

Ezért nem járok a nagyboltokba! A kisboltban (még a G-Roby is ide tartozik) sosincs ilyen! Utálom, ha hülyének néznek. Sajnos elég jó a beszélőkém, ilyenkor didaktikusan ki is osztok mindenkit, és kedvesen de határozottan elküldöm a susnyásba (a többi vásárló meg szurkol nekem :-P). Díjazom a türelmed :-)

Babu írta...

:DDDD Átverés után még kapsz bont, hogy azután is oda menj vissza vásárolni. :))))

judit.6 írta...

én meg inkább nem merem megnézni a blokkot. Szerencsére én nem szoktam vásárolni, évi 3szor max. ezeket apa intézi. De az egyik nagy áruháznál vettünk cd-s rádiót, sima asztali nem nagy kunszt, de 20-30 ezer közötti áron volt. kétszer sikerült beütniük. igaz vettünk még ezer dolgot, mert egy ünnep előtti bevásárlás volt, de majdnem lehúztak 20 ronggyal. máskor a 4 paradicsomlé helyett 41et vittek be. :D
A 2-t fizet 3-at vihet akciót meg már meg sem nézem, eddig még sosem jött össze, s itt pesten meg pláne kilóméteres sorok.
jó oké a kisboltok talán korrektebbek, de ott alapjáraton 1.5szeres ár van. :S

Kaccat írta...

A nagyok direkt csinálják ezeket a "véletlen" elárazásokat. Sőt ha megnézed, hogy akcióban mi van kitéve, miszerint mennyire jó üzlet, és a sorokban pedig ott bujkál az, amelyik tényleg megéri...
Mi jártunk úgy, hogy a vevőszolgálattal szemben volt kitéve valami, hogy ennyibe kerül, pénztáros dupla áron húzta le, szóltunk a vevőszolgálaton, hogy ellenőrizzék már árat ami velük szemben van. Egy héttel később, ugyanaz, ugyanúgy ki volt téve.(pénztárosnak mondtuk, hogy nem kérjük ennyiért)
Egyébként arra játszanak, hogy úgyis sok mindent veszel, és nem tűnik fel az itt-ott pár száz forint. Aki meg reklamál, annak visszaadják. Napi több száz milliós forgalom mellett, ha csak 1%-a a bevételnek ebből jön össze, az sem kevés. (Meg szerintem úgy vannak vele, hogy ezzel fedezik a lopásokat, rongálásokat)

mágika írta...

A csíkos nagyáruházban én már teljes koncentrációval tapadok a kijelzőre. Jártam már úgy is nagy tételű bevásárlásnál, hogy volt a blokkomon 2 kg trappista, miközben egyáltalán nem vettem sajtot. Na azóta figyelek, leellenőrzöm a 2+1-eket is, pontosan azért, mert azt gondolom szándékosan vernek át, arra apellálva, hogy manapság mindenki rohan. Leginkább igyekszem elkerülni ezt az áruházat.

Csipkerózsika írta...

Én már szó szerint utálok bemenni ilyen boltokba, múltkor az akciós csirkecombra pl az aranyárba mért filézett csirkemell kódját-árát tették, persze, hogy otthon vettem észre..

töpszlívi írta...

Látom ez a bejegyzés sok embert megmozgat. Én meg azt vettem észre a multiknál, hogy az olcsóbb terméket igyekeznek kicsit "eldugni" nehogy azt vegye le az ember a polcról. Nagyon kell figyelni, mert "cselesek", és ........... hadd ne írjam milyenek. Bemegy az ember egy ilyen lélektelen multiba a barátságtalan, és unott arcú eladók közé, ahol az ember kérdezni sem akar. A múltkor voltunk Pesten egy ilyen "szépségben" felvágottat kértünk, és a nő ránk sem nézett. Csak tette a dolgát, mint egy gép, nem is érdekelte kit szolgál ki, csak hadd menjen a sok idióta. Mert ez volt az érzésem. Elkeserítő. :((

Évi (Vica) írta...

Én mindig a multiknál nézem amikor számlázza és utána a blokkot is átfutom. Sokszor álltunk ilyen miatt sorban, de legalább visszaadják. Múltkor viszont krumplit akartam venni (vásárcsarnokban - ilyen gyümölcsös zöldséges standnál), 400 forint volt, adtam az 1000-est, erre visszaad 100 forintot, párom már ment is volna hogy köszöni, én meg mondom, 1000-est adtam..erre az eladó már nyújtja is amennyivel kevesebbet adott, jó-jó, mondta hogy bocs, de kicsit se feltűnő hogy gondolkozás nélkül nyújtja amivel át akart vágni(nem első eset)... feje se volt meglepődött, semmi... gond nélkül a kisebb helyeken is átvágják az embert...vagyis megpróbálják..

Ledorka írta...

Az a legszomorúbb az egészben, hogy mindannyian tele vagyunk rossz tapasztalatokkal. :((
A naivitásomra jellemző, hogy nem gondoltam volna, hogy a "tévedés" valójában kiadott napiparancs. :((

Tappancs írta...

Na akkor most kövezzetek meg. Nyolc éves multis tapasztalattal kicsit védeni fogom őket (pedig elhihetitek, csúnya volt a búcsú). El se hiszitek, fentről milyen szintű letolások vannak a rossz árak és figyelmetlen pénztárosok miatt. Vezetőként heti több órám ment rá ilyen statisztikák és jelentések gyártására és magyarázására. Amit tapasztaltok, annak 2 oka van. 1. merő spórolásból a szükséges létszám 70%, ha dolgozik az áruházakban. És ennek jó része olcsó diák és bérmunkás, akik nem érzik át a munkájuk felelősségét, letudni a műszakot és menni a jelszavuk.
Egyébként engem újabban a helyi piac kistermelői vágnak át rendszeresen. Fejben szoroz, összead, aztán mosolyogva közli, odaadja az egészet X Ft-ért. És otthon kiderül ha mérsz és számolsz, hogy bizon ÁTVÁGTAK!!

Ledorka írta...

Senki sem fog megkövezni :), ez is teljesen érthető. Gondoltam is rád, mint bennfentesre. :D Igen, a kisboltokban, a piacon is átvágják néha az embert, így még szomorúbb a körkép.:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails