2012. november 3., szombat

Egy év

Beraktam a kenyeret a sütőbe, és eszembe jutott, hogy nagyjából egy éve diétázunk. Sok időnek kellett eltelnie, hogy újra megszeressem a sütést, hogy újra élvezzem a konyhai munkát. A főzés könnyebb: rengeteg ételt el lehet készíteni a nekünk tiltott hozzávalók nélkül, no, de sütni gluténmentes lisztből, tej, tojás, cukor nélkül sokkal macerásabb. Nem mondom, hogy most már vérprofi vagyok, de megy. :)



Egy év... annyi minden volt közben! Sokk, stressz, depresszió (pár hónap, aztán kimásztam, már rég), majd elfogadás, átértékelés, javulás. Óriási életmódváltás, folyamatos változás. Mostanra több az örömteli időszak, mint a gondterhelt. :)
A gyerekek jól vannak. Petinél látszik leginkább a javulás, hiszen nála volt a legnagyobb gond. Már terápiára sem kell hordanom, csak logopédushoz, meg tornára járunk, illetve nemsokára vizitornára is. Micit nem kell már vinnem. Andornak meg eddig sem volt igazán tünete. Okos, kedves, édes gyerekek. :)

A diéta szép lassan szigorodott. A tej- és cukormentesség mellé jött a glutén elhagyása, majd kiderült a tojás-, krumpli-, mogyoróintolerancia is. Mégis kibírható. :) Mivel így is remekek az eredmények, az orvossal egyeztetve abban maradtunk, hogy nem térünk át a GAP-diétára. Nem veszem ki az étrendből a rizst, kukoricát is, ez ennyit jelent a gyakorlatban. Napi egy gyümölcs is megengedett, és néha még egy-egy kanál méz is.
Mikor valaki azt mondja, "én ezt nem bírnám", vagy hogy "nem tudnék lemondani a tejről /kenyérről", mindig azt válaszolom, hogy " de bírnád, ha tudod, hogy kell, ha érzed, hogy így jó". És akkor ez nem áldozat, hanem állapot.

Megvagyunk, jól vagyunk.  Köszönöm mindenkinek, aki időnként érdeklődik felőlünk. :)

10 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Hajrá, csak így tovább!
Igen, tényleg édes gyerekek. :o)

bemka írta...

Hála Istennek:)és minden elismerés nektek!

sbarbara írta...

Szívből örülök az eredményeknek és sok örömöt és kitartást kívánok Nektek a továbbiakban! :)

Bernadett írta...

Orulok,hogy jol vagytok.:)

Bejus70 írta...

Tetszik! A hírek és a mosolyok is.
Gondolom, járatos vagy a paleos étkezésben is. Ha mégsem lenne meg a polcodon az a bizonyos nagy receptes könyv, szívesen elküldöm pdf-ben.

Tímel írta...

Olyan jó ezt hallani:)

zazálea írta...

ahogy a tortánál is írtam:kalapemelés részemről. sok fantázia kell legfőképpen, abban pedig nincs hiba, ha jól látom:)

igen, ha eredmények vannak, képes az ember továbbcsinálni. ez örökre szól, Dorka?

még valami: te mintha irgalmatlan vékony lennél. tévedek?

Unknown írta...

Annyira örülök, hogy jól vagytok! :)

Ledorka írta...

Aranyosak vagytok, köszönöm. :)

Bejus, ismerem a paleo-t, tetszik is. Az az egy gondom vele, hogy sok tojást használnak, amit nekünk nem lehet. Azért akad olyan recepte, amit nekünk is jó. :)

Rita, egy része örökre szól, a tápláléklebontási zavar okozta gondok, de van amit egy év múlva újratesztelenek, mert javulhat: a tojás, a krumpli és a mogyoróintolerancia. De történt már velünk csoda, hiszem, hogy fog is még, így bármi lehet. :)
És jól látod, ez a diéta "mellékhatása" nálam, sokat fogytam. Ritkán mondhattam el azt életemben, amit most, hogy nem zavarna, ha felcsúszna rám 1-2 kg. Azért jól vagyok ám. :)

sesame írta...

Gratulálok, csodálom a kitartásod! :) Így tovább! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails