2016. november 28., hétfő

Cukorpálcás mese 2. (Jenő)

Jenő, a jegesmedve összefutott Rudolffal (a barátainak csak Rudi, de Jenővel nem annyira szoros a kapcsolatuk), és döbbenten látta, hogy a rénszarvas pöttyös. Még egy furcsa dolgot észlelt: valami csíkos lógott ki Rudolf szájából. Mindjárt meg is jegyezte, hogy „Kéne neked egy kockás sál, Rudolf, hogy teljes legyen a mintamix!”, de erre a szarvas elmagyarázta, mi a helyzet. „Szürke zuzmót ettem az erdő túlvégén, de kiderült, hogy allergiás vagyok rá, ezért cukorpálca-diétát írt fel a doki.”
Jenő erősen elgondolkozott, majd mivel igen megkívánta a cukorpálcát, elindult megkeresni a szürke zuzmót. Jól befalatozott, bár nem nagyon ízlett neki, de aztán megtörtént, amire várt: megjelentek a pöttyök. Már mehetett is Bagoly doktorhoz, ahol megkapta a maga édességét. Jenő boldogan ballagott haza.
(Arról most ne essen szó, hogy egyes pletykás erdőlakók szerint Jenő felmenői között kutyák is voltak. Kizárt. Jenő ízig-vérig jegesmedve!)

Folyt. köv. (A mese előzményéért lapozz vissza!)


*Mellesleg szólva: a jegesmedve puha, akár párnának is használható. A magassága 24 cm +fülek. 1 db  vászonból kézült cukorpálca jár hozzá.  Jenő -természetesen- mosható, megerősített varrásokkal készült, lerágható részek nélkül, így babáknak is adható. *

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails