2009. július 9., csütörtök

Csíííkos csííííkossal :)

Végre varrtam. :) Iszonyú furcsa a gép a javítás után. Nagyon szoros a talp, nehezen csúszik az anyag. Látom is a kész "műveken", hogy nem olyan szép a szélek eldolgozása. :( Ez egy régi masina, nem látok rajta talpnyomás-állítót. Megjegyzem, eddig sosem kerestem... Az öltéshosszak is változtak, komolyan. Ha a szokásos 2-est állítom be, akkor mini öltésekkel varr. No, majd újraszokjuk egymást. :)



Andornak van egy szuper (és marha drága) nyakpárnája a kocsiban, Concord márkájú. Szerintem sokkal jobb, mint a boltokban kapható többi párna, mert hátul el van lapítva, így nem nyomja ki a gyerek fejét az autósülésből. Lekoppintottam, már Petinek és Micinek is van. :) Annyit változtattam rajta, hogy a kicsiké nem szivaccsal van tömve, hanem hungarocell golyókkal. Ettől, persze, kevésbé feszül ki az anyag, pedig úgy jobban mutatna, de kényelmesebbnek tűnik. A hátsó rész, amit levarrtam, az vatelinos. Akkora sikert arattak a párnák, hogy Bandó is szeretne egy csíkosat. :)
Ha nyakpárnát nem is kapott, egy nacival megleptem őt is. :) Végre győzött a józan ész, és csak egy nadrágot varrtam. Mindig párban készültek eddig, pedig Petesznek rengeteg van. Varrtam ugyebár neki is sokat, plusz megörökölte a Bandor által kinőtteket.



A szemfülesek észrevehették, hogy a manónadrág-azúr part anyagokat használtam. Annyira tetszenek! :) Pedig már összefolynak a csíkok a szemem előtt...




6 megjegyzés:

Fércművek írta...

Ugyanilyen nyakpárnánk van. :)) De jó, hogy tudsz ilyet varrni. Eszembe sem jutott megvarrni. Mehetne szerintem a Meskára. :)

Erika írta...

Nagyon cukik ilyen csíkosban!
Nem csoda, h beleszerettél ezekbe az anyagokba...

Abile írta...

Nagyon jók ezek a nyakpárnák, főleg hosszú utazáskor! Szuper ügyi vagy!

Ledorka írta...

Köszi, lányok. Mindig jól jön a bíztatás. :))
Eri, milyen jó ez az új képed! :)

Eryka írta...

Szia! Tudom hogy ez egy régebbi bejegyzésed, de ilyen kék csíkos nyakpárnát tudnék tőled rendelni? A részleteket megbeszélhetjük priviben is.

Ledorka írta...

Szia!

Sajnos, ebből az anyagból már nincs. :( Ha szeretnél hasonlót, körülnézek a jövő héten a boltokban!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails