2009. július 30., csütörtök

Mei tai-kezdemény

Mici olyan, mint egy mini koala. :) Na, jó, kúszik-mászik is, de vannak helyzetek, amikor nem tudom letenni, vagy ő nem engedi. Bizonyos munkákat viszont irtó nehéz fél kézzel, manót cipelve elvégezni, ezért rászántam magam egy mei tai varrására. Ezt a szabásmintát használtam.




Nem lett tökéletes, de házi használatra megteszi. A hátlap vékony vatelinbélést kapott, de a fejrésznél duplán raktam bele, hogy jól megtartsa a buksiját, ha elaludna rajtam. A tűzést még gyakorolnom kell.... Nem a tulipánokra gondolok, azok direkt nem szimmetrikusak. Szabadon tűztem őket, és nem is törekedtem a szabályos formára. A hullámvonalas varrás nem az igazi azokon a részeken, ahol találkoznak a vonalak.
Próbálgatom a használatát, de egyelőre bénázok vele. :D Bezzeg a Youtube-os mamik ripsz-ropsz belecsomagolják a babájukat! Ha begyakoroljuk mi is, akkor este már hátiputizva locsoljuk a kertet. :))



6 megjegyzés:

Ági írta...

szia!
én nem akarok Neked,mint szakértőnek beleszólni,csak egy gyakorlati tanács!a felső pántok dőlésszöge így nem lesz jó.először én is így varrtam,ahogy a szabásmintán van,de így nem tartott nagyon,ezért átvarrtam beljebb a pántokat.a vállamon is most már úgy fut a pánt,hogy kényelmes és Csenginek is jó!
nem nehéz megtanulni a felkötését,majd te is belejösz!
sok sikert hozzá!
Mi nagyon szeretjük! :-)

Ági írta...

Egyébként szuper jól néz ki! :-)

Ledorka írta...

Messze vagyok én a szakértőtől! :))) Köszi a tanácsot, Ági. :) ha nem lesz jó így, akkor beljebb varrom én is. Még próbálkozom, de már egész jól megy a viselése. Az nehéz, hogy a keze szabadon maradjon. Beletanulok. :)

Ági írta...

nekem mikor már fent van a hátamon,magától kidugja arra amerre akarja:-)

Fércművek írta...

Használat közbeni kép?? :))

Ledorka írta...

Holnap megpróbálok összehozni egy fotót kettőnkről. Bár, még mindig nem tartom nyilvánosságra hozhatónak a képeimet. :P :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails