2010. június 15., kedd

Komplett mező...

...gombákkal, virágokkal. :)
Ma van az utolsó ovis nap. Ezeket viszem az óvónéniknek, dadusnak:



Kitaláltátok, ugye, hogy Petesz a Gomba csoportba jár? :) A bélésük és a cipzáron lévő dísz különböző csak. 
Nemrég rajzoltam ezt a neszesszer-formát, hogy kicsit más legyen, mint a megszokottak. Nem is tudom.... Azt hiszem, változtatok még rajta. :) (Bocs, hogy ilyen vacak a kép, de rettentően tűz a nap, hunyorogtam, nem láttam, hogy bénán raktam egymásra a nesziket. Meg aztán az egyik szemem Micin volt közben. :D)

Készült pár hajgumi és egy kitűző is. 



Az organza-virágok kapcsán írta valaki (jóindulatból), hogy az egyik meskás bross-készítő mérges, és megbeszéltem-e vele, hogy én is csinálok ilyesmit. Szép, kerek szemekkel nézek, mert eszembe se jutott volna, hogy engedélyt kell kérnem. Nem olyan kitűzőket gyártok, mint ő, bár az alapanyag ugyanaz. Na és? A forma, a színvilág egész más. Most, utólag írtam neki, de  a válaszát úgy értelmezem, ahogy akarom.... Egyébként is, én legfeljebb Krisztát, Petesz óvónénijét másolom, mert ő adta az indíttatást, de valójában őt se, mert más formájú szirmokat készítek, máshogy rakom őket egymásra.

Tényleg nem értem ezt a másolós-mizériát.... Megy ez táska-, figura-ügyben is, máshol. Még soha, senkire nem akadtam ki, amiért táskát varr, netán  hasonlót, mint az enyémek. Sőt, láttam már egy-az-egyben lekoppintva saját ötletemet (forrásmegjelölés nélkül), de attól sem volt rossz éjszakám. :)
A varrás, alkotás fontos része az életemnek. Kikapcsol, energiát ad - de csak egy része, és nem a központi. Értitek, ugye? Nem küzdök meg vérrel-verejtékkel egy-egy művemért, szóval nem hasad meg a szívem, ha valaki "ellopja", mert akad ezer más ötletem is. Viszont épp ezért sosem másolok senkit. Lehet, hogy inspirál, lehet, hogy tudatalatt elraktározom, de nem kopírozom. Nincs rá szükségem. Ha valaki mégis fantáziátlan, unalmas másolónak tartana, legyen szíves lapozzon el innen.... :P

Legyen is egy kis sorsolás, már rég volt!
Az itt megjegyzést hagyó között kisorsolok egy virágos kitűzőt, vagy hajgumit, a nyertes választhat majd. Pl. ilyet:



Nincs semmi kötelező követelmény, de ha kirakod a blogodba, azt megköszönöm, akkor többen idetalálnak. :) Kéri valaki?
Legyen mondjuk június 22. déli 12 óra a határidő.





47 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Egyetértek, Dorka. Annyi dolog van, amit kénytelenek vagyunk véresen komolyan venni az életben - a kedvből, örömből készített szépségek ne essenek ebbe a kategóriába!
Örülnék egynek én is:)))
És nagyon helyesek a gombák, örülni fognak az óvónénik, dadusok!
Merci

Csirli írta...

En igen! :-) Es elarulom, en is kiprobalom/tam. Meg nem varrtam ossze :) Szerintem ez is csak egy technika, ami akarmely kreativkodonak izgathatja a fantaziajat. Na de ezert meg ne kovezzenek :)

BCili írta...

Ennyi erővel én is másoltam, bár én hajpántot készítettem belőle, azaz még mást is másoltam vele, ajaj! :)

A gombák egyébként helyesek, de miért fotózol kint? Bent egy fényes szobába fehér függöny derítése mögül nem lenne jobb?

Timi írta...

Jöttem játszani! A másolásról meg csak annyit, hogy inkább örülni kéne neki! Ez is egyfajta tanítás. Minél többen másolnak le valamit, az alkotó annál biztosabb lehet benne, hogy másoknak is tetsző, szép dolgokat csinál. Mi lehet hízelgőbb egy öltögető számára, mint az, hogy mások is megakarják tanulni elkészíteni a varrományát.
Én csupa olyan dolgot varrok, amit már előttem sokan mások is elkészítettek. Nem jutott még eszembe, hogy engedélyt kellene kérjek rá, hogy megvarrjak egy macit, vagy egy babát.

Körmendi Ági írta...

Dorka!Ne foglalkozz senkivel!Légy büszke Magadra és a munkádra!Nagyon ügyes vagy,Én csak csodálni tudlak!!!A neszesszerek nagyon aranyosak!Ági

Enci írta...

szia! szépek nagyon a virágaid, színesen viselnék egy hasonlót! és jó, hogy nem veszed véresen komolyan a helyzetet :) én mostanában memóraikarkötőket fűzök, azért abban elég nehéz igazán újat hozni, ráadásul meskán is van egy csomó. igaz, hogy én nem meskázok, de kezdjek félni?! na jó, persze csak viccelek, szerintem is normális, ha inspirálódunk másoktól, nem hiszem, hogy ettől másolnánk egymást.
további sok szép táskát és virágot alkoss ezután is! :)

Erzsébet írta...

A lányom nagyon örülne egy ilyen hajguminak, úgyhogy jönnék játszani én is. A másolásra visszatérve, számtalan organza rózsát láttam már, miért pont Te másolnád? Én pl: itt láttam, hogy hogy készítik: http://calamitykim.typepad.com/calamity_kim/2009/05/how-to-make-chiffon-flowers-by-calamity-kim.html
A másik meskás alkotó kitűzői teljesen mások, gondolom nem is akartad összehasonlítani magad vele. Szerintem áruld csak nyugodtan őket.

boGár krea írta...

Nagyfiam 22-én lesz 6 éves, úgyhogy az anyukája megérdemelne egy kitűzőt ebből az alkalomból! :)

A virágaid szépek, és számtalan formában elkészíthetőek.
(Sztem hagyjuk ezt a másolás ügyet! Én is kaptam már azért, mert nem vagyok eredeti, de nem vettem fel a kesztyűt! Persze azért nem esett jól...)

Zsófi írta...

Az oviban biztos örülnek majd a neszesszereknek!
A múltkor a barátnőm receptje alapján sütöttem egy sütit.Remélem nem "perel be" mert lemásoltam az ötletét,sőt,neki is mástól van a recept.
És akkor mi van???
De Neked eleve nem onnan van az ötleted!!!

Timi írta...

Zsófi most rám hoztad a frászt! Tegnap egy másik blogger tortáját sütöttem meg, az előzetes engedélye nélkül. :)

Zsófi írta...

Timi!
Na ugye,hogy ugye???
:D:D:D

Ledorka írta...

Aranyosak vagytok, és örülök is, hogy máris ennyien írtatok! :)

Cili, azért fényképeztem kint, mert lusta voltam kinyitni a spalettákat. :P Így jártam... :)
Erzsébet, nagyon tetszik, amit belinkeltél, köszi. :)
Zsófi, Timi, megbocsáthat, amit csináltok, ha küldtök egy-egy adagot! :D

... és mindenkinek köszi. :)

Ledorka írta...

ó -ez lemaradt - megbocsátható, na. :D

Ági írta...

Szia!
biztos örültek az óvónénik!
én is hét végén egy olyan tortát sütöttem,amit előttem már más is megcsinált,igaz volt rajta némi változtatás,de most akkor engedélyt kellett volna kérnem,hogy megsüthessem?? :)
UGYAN MÁR! gyönyörűek a munkáit,egy ilyen hajgumira beneveznék én is(vagy kettőre,mert csak veszekedés lenne rajta a csajok között! :)

zsizsike írta...

Engem is nagyon felvidítana egy ilyen cucc. Nem régóta bóklászom a kreatív-blog világban, (igaz, nem is ebből élek), de ez a másolós hisztéria, ami kering, komolyan.... , úgyis mindenki más anyagokból, más szinekkel dolgozik, ugyanabban a boltban két vagy több pék kenyere is kint van a polcon, ölik egymást vajon? Az egészséges konkurrenciaharchoz is fel kell nőni:-). Szerintem.

Mák írta...

Nagyon klasszak a neszik!Tuti örülni fognak!
Klasszak ezek a hajgumis, kitűzős történetek is:D:D:D:D:D...hehe az jutott eszembe, hogy lekoppintom a lányomnak:P:P:P:P:P:P...Megjegyzem nem:D:D:D, de eljátszottam a gondolattal:D:D:D...

Másolás nem másolás..ez akkora marhaság szerintem..nem mindegy?Különben meg egy csomó pl. táska egyéb indul azonos helyről...mármint mintából, vagy csak látja az ember valahol...egyébként meg ha valakinek baja van veled akkor miért nem veled beszéli meg miért postást használ erre a célra?Tipikus rém unalmas női szokás....Már bocsánat!..Páran tudjátok, hogy a multin is van oldalam ( aki nem az most már tudja) , ott aktívabb voltam, régebb óta foglalkoztatott az oldal...ott is az egyik csaj kiakadt egy ezer éves ősszakállas ötlet más általi - megjegyzem totál más- megvalósításán,képes volt erről egy blogbejegyzést írni, miközben nem egy tildás dolgot varr meskára és akkor ennyi erővel lehetne kiabálni annak is aki az első tildás cuccot feltette....szerintem teljesen mindegy, az a lényeg, hogy akinek tetszik eldönti, hogy a tiédet vagy B. Piroskáét veszi meg...Meg egyébként már csak azért sem lehet egyforma, mert az egyiket B. Piroska varrta a manikűrözött festett körmeivel, a másikat meg N. Jolán a rózsa illatú kölnijével...Szerintem az időt is kár ilyesmire vesztegetni, hogy ki kit másol, vagy honnan vesz ötletet, az meg egyenesen gerinctelen ha ezt másnak mondja ahelyett, hogy veled tisztázná ha zavarja..

SDAnita írta...

No, en meg azt gondolom, hogy mi, akik megmutatjuk magunkat a blogokon, kommunikalunk egymassal, kicsit azert is tesszuk, hogy tanuljunk egymastol, vagy eppen inspiraljuk egymast. Nagyon erdekes dolog lenne, ha peldaul egy szabasmintan kiprobalnank, hogy ugyanabbol az alapbol, ki mit kerekitene. Ennyit a masolasrol.... En is belecsusztam mar abba, hogy altalam nagyra tartott bloggerina munkajahoz hasonlo sikeredet. Nagyon pozitiv visszajelzest kaptam. Soha nem felejtem el neki, mekkora ero volt, amit adott. Azota meginkabb a sajat otleteimre koncentralok.
Es igen, nagyon tetszenek a "kopirozott" :-)))) kituzoid... "Masolj" sokat beloluk ! :-)))) Akinek meg nem tetszik, ne jarjon hozzank !

Edige írta...

OK! Akkor én is hagytam egy megjegyzést... hátha...

Névtelen írta...

Megjelentem én is a színen. :)
Örülök, hogy azért átalszod az éjszakát, függetlenül attól, mások mit kavarnak. Eredeti vagy, még akkor is, ha valamit te is másokhoz hasonlóan készítesz, mert abban mindig lesz valami Lidérckés. Egy kicsit már sok ebből a mizériából, hogy ki kit másol - ahogy te is írtad, táska, vagy bármi egyéb kapcsán.
Amikor alkotok, az valami csodálatos dolog, és szívesen megosztom másokkal, és nem probléma, ha másnál is azt látom. (Mondjuk én nem adok el, de másokat is szoktam tanítgatni mindenféle kreatívos dologra.) Ha valaki viszont irigyen magáénak tudja az ötletet, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt, mi öröme lehet abban? Akkor csak a pénzre mehet a dolog, és attól fél, hogy valaki miatt kevesebbet tud eladni. De akkor ez már nem az igazi, mert akkor a pénzért alkot, és nem magáért az örömért, amit az alkotás ad.

Silerika írta...

Van még egy hely? Nekem is tetszik amit csinálsz, hasonló is lehet máséhoz, akkor is Lidércke varrta!
Én sem árulok a Meskán, de azért figyelek mások munkáira, és bizony gyűjtöm az ötleteket is, sőt a kitett szabásmintákat is.(hamár kitették)

Ledorka írta...

Persze, hogy van hely! :) Olyan jókat írtatok! :) (Azért teszek ennyi szmájlit, mert tényleg muszáj mosolyogva olvasni.)

Anita, emlékszem arra a táskádra, de akkor sem éreztem azt, hogy "másoltál", viszont egyértelmű volt, ki inspirált. Egy nagyon tehetséges, ugyanakkor jólelkű hölgy. :) Neki sincs szüksége arra, hogy "tartogassa" a szüleményeit, mert kreatív annyira, hogy folyton megújuljon. Te is egyéniség vagy, tudja rólad, hogy nem pályázol a babérjaira. :)

Katus, pont a megosztás, az egymás segítése, tanítása miatt jött létre a varrószakkör blog. Rita találta ki, de ezer örömmel vállaltam benne szerepet. Talán néhány embernek mutattam is újat. :) Legalábbis megpróbáltam.

Kriszta írta...

Én a biztonság kedvéért azért megkérdeztem Katát egy-két napja, hogy zavarná-e, ha egyetlen, az ő anyaghasználatához hasonló táskát készítenék saját használatra. Megengedte. Én meg nyugodtan alszom. És ha már így témánál vagyunk, a Te táskakészítő tutorial-odat is segítségül hívom. Mert azért van, nemde? :)
Nem szeretnék pofátlan lenni, mert PIF ajándékot is kapok tőled, de ennek a virágos-hajgumis dolognak itt nem tudok ellenállni! :)

Ledorka írta...

Igen, Kriszta, azért van. :)
Nekem eszembe se jutott senkit se megkérdezni, mert nem olyat készítek, ami a meskán van. ha megnézed az ottani kitűzőket, mind koncentrikus körökből áll. Én szirmokat csinálok, azokat illesztgetem egymásra, és öltöm össze. Biztos vannak mások is, akik így csinálják, csak én még nem láttam.
Nem, nem vagy pofátlan! :) Készülnek ám a PIF-ek is! És pont ma ellenőriztem, megvan-e a címetek. :)

H. Mária írta...

Ez egy nagyon jó ötlet. :) Szép ajándék.

Hencsilli írta...

Én is szeretnék egy hajgumit, na nem magamnak, inkább lányomnak :D Ehhez a másolóshoz én már nem szólnák hozzá - ti mindent leírtatok!
Nagyon jók a neszik!

patonaifabian írta...

Szia! másolás....őszinte leszek nem egyszer láttam tök hasonlót a meskán két hét csúszással, mint amit varrtam. Először nagyon zavart, azután úgy döntöttem nem érdekel,akinek az enyém tetszik az majd az enyémhez nyúl. Úgyhogy mindegy, csinálom ,s te is csináld, amit jónak látsz, s örömöd leled benne.

Cat írta...

Én sosem értettem ezt a "lemásoltad-azenyémet-brühühü" mizériát. Persze ha valaki levédette a saját kitalálmányát, akkor oké, de kicsi esélyét látom annak, hogy ez a kitűző az a kategória lenne.
Csináld csak nyugodtan Dorka, nekem tetszenek a munkáid, közte ezek a finom kis virágok is.
(Bár halkan hozzáteszem, hogy nem valószínű, hogy hordanék ilyet, úgyhogy ha megnyerném, varrj nekem egy jogvédett Hellokitty-t is, arra teszem majd :)

Lara írta...

Pont a szuletesnapom a verseny vege.Ugy,hogy jelentkezek hatha szerencsem lesz. :)

Zilla írta...

énisénisénis szeretnék ilyet!!!!! Annyiiiiiira tetsziiiik! :):):)

judit.6 írta...

Ez a másolós mizzéria már többször végigvonult a blogtörténelemben. Röhej, tiszta ovi. :) Szerintem,h a valaki lemásolja amit én csinálok, akkor az egy visszaigazolás, hogy neki is nagyon bejön, jónak tartja, nekem meg dagad a mellem, hog yhű de tökös csávó vagyok. :)
Dorka drágám, előbb utóbb lekoppintom a tatyód formáját. jah, mert fantáziátlan, meg mittoménmi vagyok, de legalőször is varrásban hótbéna. :) Szóval valahol el kell kezdeni, de sem árulni talán még hordani sem fogom, csak kivi vagyok meg tudnám-e csinálni, vagy megy a varrás is a rajzolás meg a horgolás mellé a "na ehhez totál béna vagyok" kategóriába. :)
iylen kis virágot én is szeretnék.
Mégegy, jövő héten megyünk haza, ha megyünk át rajtatok. :) (pécsről harkányba, bekukkanthatunk, két srácom meg a hugom. :) ha otthon lesztek, akkor majd kereslek privi... :)

Kata írta...

Kedves Dorka,
Semmikép se foglalkozz az ilyen rossz indulatú megjegyzésekkel!!!
Bármilyen ötletem , tervem vagy mintám lenne (akár gyöngyös, akár varrós) én kifejezetten örülnék ha bárkinél is viszont láthatnám! Engem az kifejezetten boldoggá tenne,hogy másnak annyira tetszik hogy el is készíti :)))))))))

Nagyon szép ajándékokat készítettél :)

zazálea írta...

Jaj, a másolás, örökzöld téma. :o(
Jó lehet óvónéninek lenni nálatok, csak mondom. :o))))

Dia írta...

hogy tetszik? NAAAGYON! minden, amit készítesz!
Megnézném a hajgumit is közelebbről :-)

Kathy írta...

Juj nagyon nem szeretnek haragosod lenni, hogy lemasolom a viragodat, akkor inkabb hagyom :)))))
Tunderiek a gombacska neszik, biztos lesz orom!

Ledorka írta...

Most látom, hogy amit reggel írtam, eltűnt. :S
Jó olvasni a soraitokat. :) Köszönöm, hogy írtok!

Cat, én is azt hittem sokáig, hogy nem hordanék ilyet, bár tetszett, de végül csak beleszerettem. :)
Lara, boldog szülinapot! (előre :) ) @-'--,---
Judit, szólj, és várlak! :)
Kathy, remélem, készítesz virágokat, nagyon illenének a ruháidhoz. :)
A neszesszerek sikert arattak tegnap. Apróságok, de nagyon örültek nekik. :)

Liszkayné Király Viktória írta...

Ági javasolta, hogy nézzek szét nálad :)
PROFI vagy!

Vízicsibe írta...

Szia!
Ide érkeztem én is . Lehetne a hajgumira "pályázni" :)) ?Szuperek ezek a virágok!!A Panna nagyon örülne egy hajguminak :)
Judit Gödről

Abile írta...

Drága Dorka!
Teljességgel egyetértek veled a másolós dologgal kapcsolatban. Az alkotás örömforrás - és nem kéne, hogy egymást bántva elvegyük a kedvét tőle bárkinek!
Egy ilyen gyönyörűséges hajguminak nagyon örülne a lánykám, remélem kedvez nekem a szerencse!

Tiffanylda írta...

Szia, Dorka! Nehogy magadra vedd ezt a marhaságot, mert tudom én, hogy tudsz aludni, de azért belül csak piszkálja az embert egy picit!... Én is jelentkeznék a játékodra, mert egyrészt egy szem kislány unokám biztos boldog lenne egy ilyen hajpánttól, másrészt pedig szeretném jól megnézni és lelopni!!!:))))))) De ha nem nekem kedvez a szerencse, akkor légy kedves megírni, hogy mitől olyan szép a szirmok széle? "Betekered", visszahajtod,levarrod, vagy hogy? Köszi!:)

Ledorka írta...

Nektek is drukkolok, és köszönöm a dicséreteket! :)

Ildi, gyertyával olvasztom meg a szélét úgy, hogy egy picit behajtom az anyagot. Ha egyenesen teszem a lánghoz, akkor egyenes marad, de ha picit ráfordítom az ujjamra, akkor szép íves lesz. Tulajdonképpen tekerem, ahogy írtad. :)

Tiffanylda írta...

Köszi!:) Én is beépítettem organzát egy üvegdoboz "lágyítására", de elég sokat kínlódtam vele! Talán egyszer kipróbálom! Holnap!:)))

Jandó írta...

én is nagyon örülnék egy ilyen gyönyörű virágnak. :) Köszi a lehetőséget.

Amelie írta...

Most úgy is növesztem a hajamat, már majdnem lapockáig ér, és állandóan valami szép hajbavaló után kutatok otthon is. :) Így én is jelentkeznék a játékra. ^^

Én anno komolyan gondoltam azt a díjat, hiszen látom, hogy milyen tehetséged van. És az, hogy a téged körülvevő dolgok inspirálnak, nem azt jelenti, hogy másolsz. Legalábbis én így látom. :) Hiszen, ha úgy vesszük, a minket igazán foglalkoztató dolgok később felbukkannak, kicsit más formában, olyan stílusban, ami ránk jellemző. ^^
Szóval ne vedd a szívedre a dolgot, hanem alkoss továbbra is szépségeket, hogy jöhessek hozzád ámuldozni. :))

Tímel írta...

Ó, még épp időben találtam ide :) Egy brosst szeretnék, olyan bájos :)
Köszönöm a lehetőséget !!! :)::):))

sesame írta...

Szia!
Ha te nem szólsz,észre se vettem volna, hogy nálad is van játék, és lemaradok :)
Ismerve a másolás problémáit,én is írtam valakinek,akivel egy időben egymástól függetlenül készítettünk katicás kitűzőt. Bár a hasonlóság nem olyan nagy,de a közös forma és alapanyagok miatt felmerülhetett volna, hogy másolom (mert ő lett kész előbb), ezért írtam neki. Szerencsére egy nagyon kedves válaszlevélben biztosított,hogy szerinte nem másolom, és áldását adja az ügyre :) Majd a jövőben is igyekszem, hogy ne legyen ilyesmi problémám :)Ha valaki engem másolna, annak talán egy kicsit örülnék is, bár azért jobb lenne, ha megdobna egy üzenettel :)

hAnd-i írta...

ó, én is mindjárt lemaradok... persze, hogy szeretnék egy ilyen virágot... mennyi esélye van az utolsónak? vagy utolsóelőttinek??? :D

Ledorka írta...

Sesame-nál nyertem úgy, hogy utolsóként jelentkeztem. :) Szurkolok nektek is! Nincs ráhatásom a dologra, a házi sorsoló bizottság fog működésbe lépni délután. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails