2010. június 11., péntek

Virágcsokor ezzel-azzal



Miért nem mondta senki, hogy ez betegség?! Tegnap este kipróbáltam a kitűzőkészítést, és alig bírtam abbahagyni. Pillanatnyilag szüneteltetem, így 7 db után, de nem mondhatnám, hogy lejöttem a szerről.... :D Nagy tétben mernék fogadni, hogy lesznek még virágok. :)
Az úgy kezdődött, kérem, hogy Petesz egyik óvónénije  megfertőzött. Vittem neki anyagokat, mert egy ideje ráállt ezekre a virágokra, és ezt a két csodát kaptam cserébe:


Hordom is őket, de eszembe jutott, mi lenne, ha nem körökből lennének összeállítva. Újításképp hosszúkás szirmokra gondoltam, és muszáj volt kipróbálnom. Ilyen:


Ha már a kezemben volt az anyag, lett körös is:


Meg sárga:


Mi lenne, ha mintás lenne? Tudom, a természetben viszonylag ritka a kockás rózsa, de így izgalmas, nem?


Találtam egy darab fehér muszlint:


Kellene csúcsos szirommal is:



Ha már van háromféle sárgám, miért ne kombinálnám őket?


Most erővel fogom le a kezem, hogy ne csináljak többet. :D Bevallom, sandán nézegetem a kendőimet is.... A batikoltnak nemsokára annyi.... :D Felpakolok párat a Meskára, mert ennyi azért túlzás egy háztartásban. :D

A fő csapásirányom a varrás marad, de lesznek még rózsák, az fix. :)



Ezt a babakocsibetétet tegnap fejeztem be, kérésre. Ne legyints,  majdnem addig tart megvarrni, mint egy táskát! Minden kocsi más méretű, máshogy van benne a csat, szíj, ezért 9 féle méretet szoktam kérni (fotón mutatom, mit kell mérni), és az alapján szerkesztem meg a mintát. Már ez is jó móka.... Aztán szabom, mindkét oldalt megerősítem közbéléssel, összevarrom, tisztázom, kifordítom, a nyílást bevarrom láthatatlan öltéssel, letűzöm. A pánt és a csat nyílásait kivágom, egyenként tisztázom, majd a két réteg közé fordítom a varrásráhagyást, és megint láthatatlan öltéssel összevarrom a széleket, aztán tűzöm. Hát ezért időrabló.... de kész és remélem, jó szolgálatot tesz majd a csemetének. :)

Ez a táska is megrendelésre készült. Már ismerhetitek a mintát, a fazon is egyszerű, mégis megküzdöttem vele. Nem azért, mert cipzáros lett, és belül is van egy cipzár, hanem mert folyton levált a közbélés, elszakadt a cérna, a tű is görbült, szóval minden feltartott. Van ilyen... de ez is kész végre. :) Hab a tortán, hogy fotózni se bírom... Minden képen ronda, szöszös, pedig nem is. És igazából világoskék a minta. Egyszerűbb lenne, ha csak elmesélném, mit varrtam..... :)




9 megjegyzés:

buka írta...

Csudaügyesvagyám!
Tudtad? Tudtad hát. :)

Ha esetleg elfogyna az anyagod, szólj! :)

Zsófi írta...

Nagyon szépek a virágaid!
A szélük égetve van?
Ez a táska tetszik nagyon!
Ügyi vagy!
:)

Ledorka írta...

Köszi, köszi, és igen, olvasztom a szélét. :)

Körmendi Ági írta...

Dórka!Nagyonügyes vagy!Nagyon aranyosak a virágok!A táska is nagyon tetszik!

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon szépségesek a virágok! Nekem is van már gyűjteményem - persze nem én csináltam őket:( Arany, piros, kék, zöld, fehér. A kockásod nagyon édes!

Ledorka írta...

Köszi, lányok. :) Én is ilyenekkel mászkálok. :)

Kathy írta...

Mivel egeted a szeleit? En is szivesen kiprobalnam egy egy koszoruslanyi, vagy valami hasonlo ruhahoz . Irto jo kiegeszito. Hajba, gumira is el tudom kepzelni, vagy a nagy stolakat ezzel osszetuzni.

Ledorka írta...

Gyertyával, de inkább olvasztottam, mint égettem. Hajgumira, csatra én is gondoltam. Meg táskára.... :)

Kathy írta...

Koszi Lidercke! legkozelebb kiprobalom. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails