2011. szeptember 6., kedd

Gyomorgörcs

Újabban nincs szerencsém a sürgős munkákkal. :( A múltkor ott volt a kétszer is feladott, elsőbbségi nyakpárna esete, ami 8 nap alatt ért célba. Itt jegyzem meg, kaptam választ a reklamációmra a postától két hét elteltével: volt vizsgálat, és szerintük minden rendben történt nem követtek el mulasztást. Nekem meg nincs erőm hozzá, hogy patáliát csapjak. :/ Remélem, hamarosan lesz egy olyan futárcég, akinek az árai közelítenek majd a postai árakhoz, és átpártolhatok hozzájuk.

Ma fel akartam adni egy táskát. El is készültem vele tegnap, reggelre csak a hevederek felvarrása maradt. Úgy terveztem, korán befejezem, aztán Petit elviszem oviba, és útjára bocsátom a csomagot. Aha... nem jött össze, ugyanis nem bírom felvarrni a hevedereket. Ezt csinálja a gép:


Már túl vagyok az újrafűzésen, az orsó átcsévélésén, a szétszedésen, szösztelenítésen, próbáltam kisebb talpnyomással, de mégis mindig ugyanez az eredmény. :(( Délutánra már gyomorgörcsöm lett, fejfájással kiegészítve, meg némi kézremegés. Francba, francba... Biztos, hogy valami egyszerű megoldás lesz, csak még nem jöttem rá, mi. Leginkább az nyomaszt, hogy Hajni várta a táskát, és nem fog odaérni, mielőtt utazna. Itt is mondom: sajnálom. :((

Ti ilyenkor mit tesztek? A szitkozódáson kívül, persze... Én palacsintasütéssel, és meditációs cd-vel próbáltam rendbe szedni az idegeimet. Nem teljes a siker... És most újra szétcsavarozom a gépet, pucolok, orsózok, fűzök....



22 megjegyzés:

bemka írta...

Feszesebbre állítom a felső szálat...nyugalom, menni fog . Szia , puszi :)

Kathy írta...

Lidercke! Szerintem ilyen esetben a felso szall kiugrott a ket karika kozul ami a szal allitasanal van . Azt tudom ajanlani, hogy teljesen vedd ki a felso szalat, es fuzd ujra, ovatosan figyelve, hogy a ket kerek rugo kozott legyen a szal.
Sok szerencset! cupp cupp. :))

Hegemony77 írta...

Lehet, hogy a felső szálfeszítőd rugója akadt ki a helyéről vagy tört el, ezért nem szabályozza... Velem egyszer ez történt.

Ledorka írta...

A lényeget nem írtam: ezt csak a hevedernél csinálja. Ha vásznat teszek alá, azt szépen varrja. Többször átfűztem, állítgatom a szálfeszességet, de ilyen. :( Volt, hogy megörültem, mert az első néhány öltést nem gubancolta, aztán mégis. :(
Köszönöm a tanácsokat. Mindjárt összeszedem az összes lelkierőmet, és újra nekilátok.

Hegemony77 írta...

Esetleg egy tű csere? Lehet nem tetszik ennek a tűnek a heveder :)

dióhéj írta...

tesen egy darabka papírlapot tenni a heveder alá, nem bír el vele az anyagtovábbító, mert fényes csúszós...utána ki lehet onnan tépni és körömkefézni óvatosan...

Álomjáró-Bozsomati írta...

Jaj annyira sajnálom! Sajnos vannak ilyen napok! Utálom is őket! Én még most palacsinta sütéssel sem tudnám az idegeimet nyugtatni, ugyanis nincs gáz 3!!!! napig! Ezt a szolgáltató nemigen közölte. Teljesen véletlenül vette észre az anyukám kiírva a polgármesteri hivatalnál, ahová nem jár ugye mindennap az ember.
Na, de mindegy is. Nem rólam van szó! Esetleg másik tű?

Álomjáró-Bozsomati írta...

Ja és még valami. Lehet, hogy a felső szálfeszítőd elkoszolódott és emiatt nem feszít rendesen. Nekem volt ilyen. Szép Gáborunk orvosolta.

patonaifabian írta...

Vastagabb tű a javaslatom nekem is....de dióhéj kreatív megoldása is tetszik....

Ledorka írta...

Köszönöm a sok segítő javaslatot! :)

Végigcsináltam mindent: újra pucoltam, újrafűztem, feszesebbre állítottam a szálat, és tűt cseréltem. (Vastagabb tű nincs itthon, de egy másikat tettem bele.) És most sikerült! :)))
Dióhéj megállapítása is jó lehet, hogy magával a hevederrel van gondja a gépnek, mert máson nem csomózta a szálat. Viszont akkor azt nem értem, eddig miért nem csinálta? Mi váltotta ki? Mindig ilyen hevedereket használok. No, mindegy, a lényeg, hogy kész.

Tündérlátta írta...

Jobbulást a gépnek!!!

e-dit írta...

Biztosan sérült volt a tű. Szabad szemmel nem is látszik sokszor. Szerintem a tűcsere volt a megoldás. :)

maggomboc írta...

Én is tűcserét mondtam volna, de nálam az se mindig segít. Van amikor egyszerűen "ilyen napja/hangulata van a gépemnek". Megfigyelésem viszont az, hogy valahogy mindig úgy kezdi, hogy a visszafele varrás nem igen tetszik neki (az első pár öltés utáni pár öltés hátra). Valójában fogalmam sincs mi történik ilyenkor, és igen, nálam is inkább vastagabb (több rétegű) dolgok varrásakor csinálja, sima vásznon azért ment szépen.
Mellesleg én is utálom az ilyen napokat.
Utoljára a barátnőm jött délután látogatóba, és délelőtt még a lányának varrt cipőcskét fejeztem be gyorsan. Hát mit történik? Persze, hogy a második cipőcske végső összeillesztésénél bolondult meg a gép, és csinálta ugyanezt velem... de szerencsére kész lett, mire ideért a boldog anyuka.

Tiffanylda írta...

Minden jó, ha vége jó!:) Aludj rá egy nagyot, megkönnyebbülve!:) Ennél praktikusabb tanácsot ne várj egy tiffanystól!:)))

Krizantám írta...

Örülök, hogy megoldódott! :-)))
Nálam is bolond-nap volt (biztos napkitörés volt...)!
Sikerült a bélésanyagra a belső zsebet úgy felvarrnom, hogy hozzávarrtam az egészet a másik bélésoldalhoz is...:-/
Mondtam néhány cifrát, aztán kiültem a napfényre a kertbe szépen kifejteni, ott jobban láttam a fejtenivalót... :O)

Ági írta...

Már olvasom, hogy minden rendben! Teljen mosolygósan a mai napod :-))) A bosszúságok után mindig örömök következnek!
Ági

a Matula ikrek írta...

Mivel a varrás megoldódott, én a postához szólnék hozzá. A főnökasszonyom járt hasonlóan, mikor elsőbbségivel adta fel a lányának Lengyelországba az itthon felejtett laptop töltőzsinórt, ami aztán szépen visszajött, hogy a címzett ismeretlen. Második feladás, szakasztott ugyanazzal a címzéssel, közben az első boríték bemutatása postai dolgozónak, és reklamációs nyomtatvány kérése, majd beadása, és várakozás után neki is megírták, hogy nem az ő hibájuk. Mellesleg a lánya neve után az ő, itthoni címüket írva, nagyon figyelmesen írhatták a választ.
Még egy levelet írt, szájbarágósan elmagyarázva a dolgot, az elejétől a végéig, és lőn megvilágosodás, visszakapta az első feladás díját. Ehhez már nem volt levél, de ő ezt nem is bánta. :o)
Szóval szerintem te is írj még egyszer (bár nyilván bosszantó, hogy elsőre miért nem tudnak normálisan foglalkozni vele).

Judit írta...

megértem, megértem, tartalék gépem van katasztrófa esetére

Judit írta...

megoldódott, ja jól van:)

KicsiKató írta...

Jó, hogy megoldódott, nekem úgyis hosszabb távra szóló javaslatom van. Én ilyenkor megsimogatom a hiperszuper gépem, csendben bocsánatot kérek a régitől és lazán nyomom neki akár a 8 réteg farmert is:) Így, hogy ebből élsz, én mindenképp beszereznék a helyedben egy tartalékgépet, lehetőleg régebbi fajtát, egy jó varrógépszerelőtől. Életet tud menteni egyes esetekben:))

Abile írta...

Ah... azért jó, hogy megtaláltad a megoldást... Még az én gyomrom is összerándult az olvasottaktól ! Puszillak

Ledorka írta...

Megvan a régi gépen, csak hát javíttatni kéne... Ahh... :(
A lényeg, hogy már minden jó. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails