2011. június 30., csütörtök

Cicás mobiltok bringára


Ehhez se kell különösebb kommentár tőlem. :D Bicikli kormányára tépőzárazható mobiltok volt a kérés. Megvarrtam. :) a fedlap is, a pánt is tépőzáras.
Naplementés fotó, ezért furcsák a fények - de nekem tetszik. :)


Pöttyösök


Szívecske, és zászlók - sok magyarázatot nem igényelnek. :) Édesek, nem?


Kürtős kalács


Limaránál olvastam az ötletet, hogy alufóliázott papírhengeren is lehet kürtős kalácsot sütni. Tegnap kipróbáltam a szokásos kalácsrecepttel, ami eredendően Orsitól van, és jelentem: isteni. :)
Egy adag tésztából ( 50 dkg liszt) 7 guriga lett, ami mind elfogyott nem egész egy óra alatt. :D A vásári árral számolva ez 4200 Ft lenne. Jó kis spórolós ötlet! :)


2011. június 29., szerda

Ezt meg kell mutatnom :)


Káldy Julcsitól kaptam vasárnap ezt az édes cicás medált. Azóta hordom, bár, ahogy elnézem, legalább a fotóhoz levehettem volna... :D Itt is köszönöm, Julcsi! Nagyon eltaláltad az ízlésemet. :)



Csak egy rövid párbeszédet idéznék vasárnapról. Lassan csendesedő vihogás után hangozott el.
Moli:-Na, a könnyes röhögés kipipálva...
Én: -Sőt, majdnem kipipilve....
Folytattuk... :D



Előzetes


Most csak ennyi. :)


2011. június 28., kedd

Megint valami...

...amit évek óta varrok: nyakpárna, ezúttal Botondnak. :)



2011. június 27., hétfő

Vissza az alapokhoz


Hajdanában-danában leginkább rátétmintás szatyrokat varrtam. Jól esett kicsit visszatérni hozzájuk. :)
Van repcsis, csigás, és teknősös is. Mondhatnám azt is, hogy nemzetközi csomag, mert a csigáshoz használtam a Textilcsoda webshopból (angol) vásárolt narancs pöttyös vászonból, a tekishez meg a Kathytől (USA) kapott hevederből varrtam a fület. :))




Több kép a Meskán. Oviba, sétálni, kincset cipelni elengedhetetlenül fontosak! :))

Végignéztem a fotóimat...

...amiket a múlt héten készítettem varrományokról, és rájöttem, hogy jobb is, hogy nem volt időm feltenni őket. :/ Egyik rosszabb, mint a másik... :( Türelem, és sok ráérő idő kell a jó fényképhez.
Ezeket a virágokat azért megmutatom. (Ez még vállalható kép. :D) 14-15 cm átmérőjűek, szóval méretes darabok. A közepén burjánzó gyöngyhalmazt Erzsó és az ő kitűzői inspirálták, de azért igyekeztem kicsit máshogy készíteni. Remélem, nem baj, Erzsó... :)





2011. június 25., szombat

Holnap Pécsi Portéka Vásár!


A szokott helyen, de nem a megszokott időben. Most 12:00-19:00-ig leszünk a Király utca 9.-ben, a Terranovával szemben.
Gyertek, ha tudtok! :)


2011. június 23., csütörtök

Hangulat


Jó lenne, ha át tudnám adni nektek a gépen keresztül a pillanatnyi hangulatomat... Ma olyan dolgok értek, amiktől remekül érzem magam. Nem, nem lesz semmi konkrétum. :P :D
Annyi azért tudható, hogy mindkettő a kézműves munkámmal kapcsolatos. Egy körvonalazódó felkérés, ami rém jól esett, és egy meghívás, aminek eleget is tettem. Remek társaságban töltöttem a délutánt: csupa általam sokra becsült ember között. Meghatott, hogy ott lehettem, hogy maguk közé fogadtak, és visszavárnak. (Engem, az újoncot, aki alig egy éve lett kézműves!) Köszönöm! :)
Megkaptátok ezt a szép érzést, amit igyekeztem átküldeni a monitoron? :)


2011. június 20., hétfő

Testvéri szeretet


Nem most készültek (elvégre szabin vagyok, vagy mi :D), de eddig nem mutattam ezt a szettet. Lehetne "csigás, tulipános" is a cím, de nekem a testvéri szeretet jelenti ez a két táska.


Adott volt egy megrendelés: pelenkázó táska kellene, zöld, narancs, tulipánokkal, csigával. Ajándék lesz messze lakó tesóé. Legyen hozzá lemosható pelenkázó alátét is.
Aztán írtam egy ajánlót, mutattam egy képet egy csigás anyagról, és jött a módosítás: az a csigás anyag legyen a bélés. Őszintén meglepődtem, ugyanis sosem varrtam még (akciósan) 3000 Ft-os anyagból bélést. :D De ekkor jött a magyarázat: "Ne csak akkor mosolyogjon a tesóm, amikor ránéz a táskára, hanem akkor is, amikor kinyitja :)" Ettől elolvadtam. :))) Megrendeltem az anyagot a Fabulous textil webshopjából. Tündéri, odavagyok érte én is. :)


A béléshez hangoltuk a külső részen megjelenő színeket is, így ez lett a végeredmény, drapp pelenkázó táska, narancs tulipánokkal, zöld zsebekkel. És hogy miért van ott még egy táska? Mert "olyan bizonytalan voltam - vagy mégse" és ki akartam próbálni, jól mutat-e megvarrva a minta. Jól. :) Olyannyira, hogy ez a táska is elkelt. :) Ennek zöld, tűzött a bélése:


A pelenkázó alátét külön szám... :D Kerestem, kutattam, de nem találtam a táskához illő színben vízhatlan anyagot. Végül a sötétbarna mellett döntöttünk, megvarrtam. Igen ám, de sikerült a túl meleg vasalóval megolvasztani az anyagot. Húúú... az agyam elszállt a saját hülyeségemtől. >:( Másnap újra anyagvadászatra indultam, és láss csodát: kaptam drapp vízhatlan vásznat, pont a táska színében! Vagyis nem is én olvasztottam meg a barna alátétet, hanem a sors keze. :D

Messzi távolba, Belgiumba megy a cucc. Már sajnálom, hogy sosem írtam fel, hova is kerültek eddig a varrományaim. Tudok egy karácsonyi csomagról, ami Dániába utazott, egy táskáról, ami Spanyolországba, nyakpárnákról, amik Franciaországba mentek, Erdélybe is került ez-az, Londonba egész sok minden, New Yorkba is pár dolog... és még hova is?
Hekkánál láttam egy pöpec térképet arról, hova is küldött eddig cumót - érdemes megnézni. :) Ehhez viszont a városokat is tudnom kéne. Persze, nem ez a lényeg... A lényeg a címben van. :)


2011. június 18., szombat

Mondjuk, hogy...


...szabadságon vagyok. Pár napig még mindenképp.
Aki vár tőlem valamit, attól egy kis türelmet kérnék... Köszönöm. :) Ha esetleg nem válaszoltam valakinek a levelére, nyugodtan "zaklasson" a jövő hét elején! Most lazulok... :))


2011. június 16., csütörtök

Mérleg


A vásározásról lehet mesélni képekben is, lehet nézni a puszta számadatokat, de hogy megértse az, aki még nem próbálta, a hangulatokat kellene átadnom. Csak egy éve csinálom, mégis, mintha egy fél élet telt volna el... :)

Feltöltődés. Hogy ez hogy lehet? Jó partnerek kellenek, akikkel kamaszlányosan vihoghatunk, autogramot kérhetünk a helyes, pironkodó bringás fiútól (Julcsi megtalálta egy bicajos újságban a fotóját), almát felezhetünk, kínálhatjuk egymás portékáját, befejezhetjük egymás megkezdett mondatait. Molikával sikerült eljutnunk arra a szintre, ami sok házasságban csak 10 év után jön el (nem, nem veszekedés :P), hogy egymásra nézve pontosan ugyanazt a mondatot mondjuk, ugyanazzal a hangsúllyal. :)
Fáradtság. Napi 10-12 óra talpon, előtte-utána cipekedés, pakolás - ez a része nem egy álom. Közben persze, mosolyogni kell, és itt a lényeg: mindenkire. Szép lenne azt írni, hogy az emberek mind kedvesek, helyesek, de ez nem igaz. Még a "kollégák" között is akad néha undok, nagyképű, sőt, energiavámpír is. Az idegi fáradtságot száműzzük a tudat hátsó polcára, és csináljuk.
Öröm. Persze, hogy csináljuk, hisz jönnek a sóhajtozó vevők is ("ez de szép, és ez is csodás!"), és ha még vásárolnak is, már repes a lélek. Aztán a visszatérőktől megtudom, hogy állandó használatban van a pöttyös bagoly, hogy a tavaly ősszel eladott cicák is jól vannak a polcon, hogy a bordó virágos táskát szeretik, és milyen jól megy a mintás ruhákhoz, hogy olvassák a blogomat... és már nem is érezni annyira, hogy este 9 van....
Azért bevallom, kell pár nap, hogy kipihenjek egy 4 napos hétvégét... :D



Logó

Kínlódtam a logómmal. Sehogy se volt jó. Ha a teljes "Lidércke" nevet raktam ki a Facebookon, eltűnt a sok bejegyzés között. Próbálkoztam egy szem fekete betűvel és a tűvel, cérnával, aztán ugyanúgy, csak szürkén, de egyik sem volt az igazi. Majd feltettem egy kérdést, és mindjárt jöttek segítő válaszok: a piros-fehér pöttyös vagyok én. És tényleg! :))
Hogy tetszik? :)
Köszönöm az ötletet Diának, Anitának, és a többi segítő hozzászólásért is hálás vagyok. :)

2011. június 15., szerda

Csomagok és meglepetések

Először a "Mutogatós" címet akartam adni ennek a bejegyzésnek, de aztán rájöttem, hogy a Google révén egész más érdeklődésű egyének kerülnének ide, mint akiknek szánom. :D (Ja, persze, így is idejuthatnak, de sebaj... )

Megérkeztek az Textilcsoda webshopból, Angliából rendelt anyagok. Egy kicsit kóvályogtak a világban, de a lényeg, hogy már itt vannak. :) Ők azok:

Nagyon tetszenek! :)
Nyertem is az oldal játékán, így a rendelés mellé bekerültek ezek a csodák is:


Niki, itt is köszönöm! Nem is gondoltam volna, hogy ennyi, és ilyen szép ajándékot kapok. :))))

Jött ma még egy pakkom, egy gyönyörűséges kitűző, amit Erzsónál nyertem.


A közepén burjánzó gyöngyökért odavagyok. :)) Nem csak a virág szép, a címke is elvarázsolt. :)) Köszönöm, Erzsó!

2011. június 14., kedd

Vannak....

...
-élmények,
-képek,
-új anyagok,
-pár új varromány
-munka.
Nincs
- elég erő,
-idő,
-energia...
Holnapra összeszedem magam. :)


Hogy mégis legyen kép, megmutatom Drót Gyurit, aki a Portékás udvar előtt szokott posztolni. :) Bringán ülő, fémhulladékból készül emberforma. Reart és bicaj (ez egy kerékpár szerviz udvara is) együtt. Na, jó a háttérben ott lógnak a táskáim is... :)



2011. június 12., vasárnap

Ékszerek

Semmi faxni, csupa egyszerű darab. :) Mivel sikerük van, megmutatom őket nektek is. Nem, nem váltok, maradok öltögető, de néha, jól esik ezekkel bütykölni. :)



A tegnapi vásárról itt találtok képeket. A fotók nem adják vissza a hangulatot, sajnos... Jöttek-mentek, hullámzott a tömeg, fotóztak, beszélgettünk. Akár kívülállóként is izgalamas lehet figyelni, hogy változik, hogy alakul a vásár. Résztvevőként meg pláne az... :)



2011. június 11., szombat

Szürkék, de nem unalmasak

Van itt pár fiús nyakpárna, amiket még nem mutattam. Nyugtassatok meg! Ugye, nem unalmasak? :)



Ma Pécsi Portéka Vásár a Király utca 9. udvarában, 11-20 óráig.

2011. június 10., péntek

Ha péntek.....


.... akkor Szent István tér, Pécs. Ott leszek, remélem, közületek is sokan! :)
A linkre kattintva megtaláljátok a POSZT programlistáját. Mazsolázzatok! :)

2011. június 8., szerda

Nagyon röhögök....


...mert a lányok felhívták a figyelmemet a DJ nevére. Figyelitek a plakátot? :D Szirtes Dórit nem kérték fel, engem sem, akkor itt egy harmadik Dorka lesz! Nem kell megijedni! Más keresztnévvel is be lehet lépni a vásár területére! :DDDD


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails