2011. február 25., péntek

Mai hírek

Csupa jó. :) Mikor Anyukám kitalálta, hogy írjuk ki a blogra, mi történt, kérjünk segítséget Timiéknek, és mikor megbeszéltem Timivel, egyikünk sem gondolta, hogy ennyi ember fog megmozdulni, hogy ennyi segítséget fognak kapni. Minden várakozásunkat felülmúlta, ami történt. Megpróbálom idézni, amit Timi mondott a telefonba.
"Nem tudom szavakkal megfogalmazni, mit érzek, milyen hálát, és örömöt. Jó lenne valami készülék, ami nagy kilengésekkel bemutatja nektek az érzelmeimet. Nagyon köszönöm mindenkinek! Nem tudom, hogy fogjuk meghálálni..." ..."Végigjártunk minden hivatalt, de a segítség csak elviekben létezik, és most mégis kaptunk..."
Én azt hiszem, hálának pont elég volt a "köszönöm", ugye? :)

A gyerekek megértették a helyzetet, remekül eljátszanak együtt. Az eddiginél is jobban egymásra hangolódott a család, összehozta őket a gond. Nagy hó van náluk, és ők meglátták benne a jót: a hó visszaveri a fényeket, így, ha elhúzzák a függönyöket, egész sokáig világos van a lakásban. Hát nem remek? :)
Többen kérdezték, hogy hogy jutottak idáig. Ne sejtsetek semmi különöset!  Nem luxuskiadásokra, csupán a napi szükségletekre  ment el a pénz. Egyszerűen arról van szó, hogy egy négy gyermekes család megélhetéséhez nem elég egy ember (az apa) fizetése. Timi régóta keres munkát, de ha meghallják, hogy hány csemetéje van, már szóba sem jöhet, hogy felvegyék. :( Évek óta ismerem, tudom, hogy megragad minden lehetőséget, mindent megtesz a családjáért.
Egy időre maga alá temette őket az élet, de a segítségetekkel már sikerült felállniuk! :))) 
Kedden visszakötik náluk az áramot. Kártyás villanyórát kértek, ez olyan, mint a telefon esetében, előre kell befizetni pénzt, és amíg az tart, addig használhatják az áramot. Így nem fognak újra eladósodni. Megegyeztek családilag, hogy a számítógép, és más nem létszükségletű berendezések csak hétvégén lesznek bekapcsolva. Szóval, terveznek, és nagyon örülnek a segítségnek. :)



Jelen pillanatban a következő aukciók futnak:
Táska Erzsitől (át lett írva fixárasból, aukcióra)
Házi áldás
Neszesszerek és zsepiartó Molikától   (át lett írva fixárasból, aukcióra)
Táska Zazáleától
Táska Krizantámtól


Banász Erika táskájára az ő blogján tudtok licitálni.
Töpszlívi párnája elkelt. :)

Köszönöm én is mindenkinek az eddigieket! :)

11 megjegyzés:

Molika írta...

hmmm (sóhaj...) bárcsak minden jó áron elkelne!

Merika írta...

Több blogon keresztül jutottam ide, ma.Ismeretlenül is nagyon drukkolok az árusításhoz, és én a számlára fogok utalni,mert nekem is van két unokám!Négy gyermek nem maradhat villany és meleg nélkül!Remélem ezután csak jó jön a családnak!!!

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon gratulálok, Dorka, bár ez nem jó szó és nem is fogadod szívesen, gondolom, de nagyon nagyszerű dolog kerekedett ki mindebből!
Milyen is az igazi barát;)???

Ledorka írta...

Moli, néhány igen szépen alakul. :))
Merika, örülök, hogy idetalálták, még ha hosszú volt is az út.:) Én is nagyon remélem, hogy most már csak jó jön. :)
Merci, aranyos vagy, köszönöm. :) Tényleg remekül alakulnak a dolgok!

Strugamano írta...

Ilyenkor kerek a világ!

Kathy írta...

Sok sok sikert, es nagyon szep jovot kivanok Timieknek!
Lidercke, neked meg Anyukadnak gratulalok amiert ilyen szep dolgot tudtatok utjara inditani! Vannak meg csodalatos emberek a vilagon!!!
Remelem minden elkel, es szep osszeg kerekedik ki a vegen !:))

Monika írta...

Kedves Dorka!
Már napok óta figyelemmel kisérem az eseményeket.
Ma én is átutaltam egy kis pénzt Timiék számlájára.
Nagyon örülök, hogy még ennyi segitőkész ember van és annak is örülök, hogy a nyáron személyesen is megismerhettelek.
Móni (Kanadából)

töpszlívi írta...

Igen, a párna elkelt. :))) Köszönhetően a Te közbenjárásodnak! :)))

Anna írta...

Igaz, hogy egy hirtelen ötlet volt amit kitaláltam, Dóri pedig kivitelezte, de ha Ti nem vagytok, akkor hamvában holt volna. Sok nagyszerű ember van, köszönjük.
Anna

dióhéj írta...

utaltam, csak most, mert csak most értem rá rendesen elolvasni miről is van szó...van egy karkötőm is, elküldöm a képét az emailcímedre

Ledorka írta...

Anyunak igaza van, fantasztikusak vagytok ! :) Megcáfoltátok azt az elterjedt nézetet, hogy manapság mindenki fásult és csak magával törődik. Lám, itt szuper társaság gyűlt össze! Nagyon örülök nektek. :)

Dióhéj, köszönöm, megkaptam a levelet. Felteszem, természetesen, csak nem győzöm utolérni magam - hál'Istennek! :D Sorra jönnek a levelek. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails