2010. július 10., szombat

Oviszsák

... Máténak, Móni barátnőm kisfiának, akinek ma ünnepeltük a 4. szülinapját, és szeptembertől ovis lesz. Ugye, egyértelmű, mi lesz a jele? :)


Fazonra ugyanaz, mint az én Peteszemé, ez nálunk bevált. Kipróbáltam a többek által ajánlott felmosórongyos merevítést. Vagyis a vászon alatt egy vékony réteg vatelin van, az alatt pedig Tescos felmosórongy (természetesen, új :P) Ezt kukacoltam össze, majd mandarinszínű lenvászonnal béleltem. Erős, stabil, jó tartású zsák lett. Ahogy letettem, úgy maradt. :) Van benne nagy, gumis zseb is, hogy minden kincset bele tudjon pakolni a fiatalúr. :)16 megjegyzés:

Ili írta...

Nagyon szép lett!!!

Kata írta...

Az én Mátémnak nagyon is tetszik, ugyanis a vonat a mindene :-)

Julcsi írta...

Jó lett nagyon. És hogy használjátok? Merthogy ezt vállfára nem lehet akasztani.

(Én a felmosórongy mellé már nem szoktam rakni vatelint is.)

Lidércke írta...

Örülök, hogy tetszik. :)
Julcsi, ezt simán, fogasra lehet akasztani. Ezért jó, hogy van tartása, nem dől be az oldala a fogason se. Rita ajánlotta, a felmosórongyra a vatelint, mert így jobban kiemelkedik az anyag a tűzések között. Majd megpróbálom vatelin nélkül is. :)

Csilla írta...

Nekem is nagyon tetszik az oviszsák.
Annak idején (11éve) nagyfiamnak is mozdony volt a jele.
De jó lett volna akkor ez a kis zsák...
Szeptembertől nagylányunk (4éves)szintén kezdi az ovit.
Jó lenne neki megvarrni a zsákot,mert nagyon szép,biztosan örülne neki.
El tudnám képzelni neki csajszis színekben...
Lidércke!
Ha nem nagy kérés feltennéd a zsák szabásmintáját?
Publikus?
Köszönöm előre is!
További szép napot!
Üdv:Csilla

Lidércke írta...

Csilla, nincs semmi extra fazon. Egy téglalap, a tetején a fülekkel, amik ívesen csatlakoznak a téglalaphoz. Nem tudom, mennyire világos így.... :)
Peti táskájánál (link a szövegben) jobban látszik a fazon. Nézd meg ezt , ezt a gyerektáskát, ezt kiterítve is fotóztam. Az oviszsák is ilyesmi, csak nagyobb.

Lidércke írta...

Csilla, épp most futottam bele egy hasonló fazonba, leírással. A méreteken kell csak változtatni.

Lidércke írta...

Na, nem raktam be a linket. :S http://varrjunk-taskat.hu/category/valltaska

Rita írta...

Ha felmosorongyot használok, akkor teszek hozzá vatelint is ha azt szeretném, hogy a tüzés közötti enyag szépen kiemelkedjen. Ha ez nem fontos (pl nagyon tarka anyag stb) akkor én is elhagyom és csak a felmoso megy bele :-))) Ügyi vagy, majd teszek én is fel ovis zsákot, bár nálunk a vállfás zsák a kérés, ezért olyat varrtam.

Dorkadesign írta...

Ez egyszerűen szuper! Most már tényleg meg kell tanulnom varrni!! Hogy Te milyen csodákat művelsz nap mint nap! Olyan jó lenne egy olyan szakkör-féle, hah!! Nem gondolkodtál még valami ilyesmiben? Egy béna, de lelkes tanítványod biztos lenne::))

Lidércke írta...

Rita indított egy varrószakkört, amiben részt veszek. Itt találod a képet oldalt, az olló alatt. Rákattintva már olvashatod is. :) Ha bármiben elakadsz, szólj, és segítek!

Csilla írta...

Köszönöm a linket,és a segítséget,aranyos vagy!
További jó munkát!

Timici írta...

szuper ez a táska, szívesen elkészíteném, de a megadott link nem jön be:( tudnál segíteni szabásminta ügyben? köszönöm előre is, üdv.
Timi

Lidércke írta...

Látom, már nem jó a link. :( Egyszerű, trikó fazonú táska, rászabott fülekkel, a pántok elöl összevarrva. Keresek hasonlót, és mutatom, ha találok!

Lidércke írta...

Az elv ugyanez, mint itt: http://mollychicken.blogs.com/my_weblog/2009/06/half-yard-bag-part-1.html", csak rövidebb fül, hosszabb oldalak. :)

Timici írta...

köszönöm szépen:O) megyek és megnézem...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails