2010. július 10., szombat

Oviszsák

... Máténak, Móni barátnőm kisfiának, akinek ma ünnepeltük a 4. szülinapját, és szeptembertől ovis lesz. Ugye, egyértelmű, mi lesz a jele? :)


Fazonra ugyanaz, mint az én Peteszemé, ez nálunk bevált. Kipróbáltam a többek által ajánlott felmosórongyos merevítést. Vagyis a vászon alatt egy vékony réteg vatelin van, az alatt pedig Tescos felmosórongy (természetesen, új :P) Ezt kukacoltam össze, majd mandarinszínű lenvászonnal béleltem. Erős, stabil, jó tartású zsák lett. Ahogy letettem, úgy maradt. :) Van benne nagy, gumis zseb is, hogy minden kincset bele tudjon pakolni a fiatalúr. :)



16 megjegyzés:

Ili írta...

Nagyon szép lett!!!

Kata írta...

Az én Mátémnak nagyon is tetszik, ugyanis a vonat a mindene :-)

Julcsi írta...

Jó lett nagyon. És hogy használjátok? Merthogy ezt vállfára nem lehet akasztani.

(Én a felmosórongy mellé már nem szoktam rakni vatelint is.)

Ledorka írta...

Örülök, hogy tetszik. :)
Julcsi, ezt simán, fogasra lehet akasztani. Ezért jó, hogy van tartása, nem dől be az oldala a fogason se. Rita ajánlotta, a felmosórongyra a vatelint, mert így jobban kiemelkedik az anyag a tűzések között. Majd megpróbálom vatelin nélkül is. :)

Csilla írta...

Nekem is nagyon tetszik az oviszsák.
Annak idején (11éve) nagyfiamnak is mozdony volt a jele.
De jó lett volna akkor ez a kis zsák...
Szeptembertől nagylányunk (4éves)szintén kezdi az ovit.
Jó lenne neki megvarrni a zsákot,mert nagyon szép,biztosan örülne neki.
El tudnám képzelni neki csajszis színekben...
Lidércke!
Ha nem nagy kérés feltennéd a zsák szabásmintáját?
Publikus?
Köszönöm előre is!
További szép napot!
Üdv:Csilla

Ledorka írta...

Csilla, nincs semmi extra fazon. Egy téglalap, a tetején a fülekkel, amik ívesen csatlakoznak a téglalaphoz. Nem tudom, mennyire világos így.... :)
Peti táskájánál (link a szövegben) jobban látszik a fazon. Nézd meg ezt , ezt a gyerektáskát, ezt kiterítve is fotóztam. Az oviszsák is ilyesmi, csak nagyobb.

Ledorka írta...

Csilla, épp most futottam bele egy hasonló fazonba, leírással. A méreteken kell csak változtatni.

Ledorka írta...

Na, nem raktam be a linket. :S http://varrjunk-taskat.hu/category/valltaska

Rita írta...

Ha felmosorongyot használok, akkor teszek hozzá vatelint is ha azt szeretném, hogy a tüzés közötti enyag szépen kiemelkedjen. Ha ez nem fontos (pl nagyon tarka anyag stb) akkor én is elhagyom és csak a felmoso megy bele :-))) Ügyi vagy, majd teszek én is fel ovis zsákot, bár nálunk a vállfás zsák a kérés, ezért olyat varrtam.

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Ez egyszerűen szuper! Most már tényleg meg kell tanulnom varrni!! Hogy Te milyen csodákat művelsz nap mint nap! Olyan jó lenne egy olyan szakkör-féle, hah!! Nem gondolkodtál még valami ilyesmiben? Egy béna, de lelkes tanítványod biztos lenne::))

Ledorka írta...

Rita indított egy varrószakkört, amiben részt veszek. Itt találod a képet oldalt, az olló alatt. Rákattintva már olvashatod is. :) Ha bármiben elakadsz, szólj, és segítek!

Csilla írta...

Köszönöm a linket,és a segítséget,aranyos vagy!
További jó munkát!

Timici írta...

szuper ez a táska, szívesen elkészíteném, de a megadott link nem jön be:( tudnál segíteni szabásminta ügyben? köszönöm előre is, üdv.
Timi

Ledorka írta...

Látom, már nem jó a link. :( Egyszerű, trikó fazonú táska, rászabott fülekkel, a pántok elöl összevarrva. Keresek hasonlót, és mutatom, ha találok!

Ledorka írta...

Az elv ugyanez, mint itt: http://mollychicken.blogs.com/my_weblog/2009/06/half-yard-bag-part-1.html", csak rövidebb fül, hosszabb oldalak. :)

Timici írta...

köszönöm szépen:O) megyek és megnézem...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails